Wednesday 23 December 2009

Η αγάπη της για τα μαθηματικά την ξύπνησε από το κώμα!!

Η κοπέλα από την Βρετανία βρισκόταν σε κώμα για τρία εικοσιτετράωρα και ο εγκέφαλος της δεν ανταποκρινόταν, μέχρι που ο μπαμπάς της απελπισμένος και μέσα στην στενοχώρια του πήρε στα χέρια του ένα από τα αγαπημένα της βιβλία και άρχισε να της κάνει μαθηματικού περιεχομένου ερωτήσεις!
Με έκπληξη διαπίστωσε ότι η κόρη του ανταποκρινόταν! 

Αυτό είναι που λέμε: πρώτα φεύγει ο άνθρωπος και μετά το χούι!

Αναρτήθηκε από Messa-pios

Christmas from/for Palestine

Τα παιδιά στη Γάζα, μαζί με 1,5 εκατομμύρια ανθρώπους, είναι αποκλεισμένα με εμπάργκο από την «πολιτισμένη» δύση, τις ΗΠΑ, το Ισραήλ και την Ευρωπαϊκή Ένωση.
Εμπάργκο σε τρόφιμα, νερό, φάρμακα, καύσιμα... από τα πάντα.
«Πληρώνουν» το τίμημα να θέλουν να ζουν ελεύθεροι, να μην υπακούουν τις εντολές των ιμπεριαλιστών!
Και αυτά τα Χριστούγεννα είναι ταξικά. Είναι γιορτές για όσους προσκυνούν το νέο πλανητάρχη!
Όμως, στην ιστορία της ανθρωπότητας θα υπάρχουν πάντα οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι, οι Απροσκύνητοι, αυτοί που δεν εξευτελίζουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, που Αντιστέκονται και παλεύουν για μια δίκαιη κοινωνία.

Μ’ αυτούς είναι συμπαραταγμένοι οι Λαοί!

When celebrating Christmas, it would be a good idea to think about the birthplace of Jesus. What is like in the Holy Land under occupation, injustice and racism? How does Christmas feel when the Holy Land is under siege?

Φοιτητές με... μυαλό ξυράφι

Με οικολογική συνείδηση, καινοτόμες τεχνολογικές ιδέες και πάνω απ' όλα... μυαλό - ξυράφι τρεις φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης έλαβαν μέρος στον Πανελλήνιο Φοιτητικό Διαγωνισμό Δημιουργίας Καινοτόμου Λογισμικού «xirafia.gr» και κατάφεραν να αποσπάσουν το πρώτο βραβείο και πλήθος ακόμη διακρίσεων.
 
Για δύο ολόκληρους μήνες, η 22χρονη Κατερίνα Σιδηροπούλου και ο συνομήλικός της
Νίκος Μπεζιργιάννης, φοιτητές στο Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής του ΠΑΜΑΚ, δούλευαν επάνω στην ιδέα τους για τη βελτίωση της διαδικασίας συλλογής ανακυκλώσιμου χαρτιού. «Αγχωθήκαμε, κουραστήκαμε και ξενυχτήσαμε αρκετά, ειδικά τις τελευταίες ημέρες, αλλά τελικά άξιζε τον κόπο», λέει με χαμόγελο η Κατερίνα.
 
Ανακύκλωση - εξπρές...
Το τελικό αποτέλεσμα δικαίωσε τον αγώνα τους, αφού το «Eco Truck», μια on line εφαρμογή ανοιχτού λογισμικού, η οποία στοχεύει στην ταχύτερη και αποδοτικότερη συλλογή της ανακυκλώσιμης ύλης από τα απορριμματοφόρα, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό και χρηματικό έπαθλο 6.000 ευρώ.
Οι δύο φοιτητές, αξιοποιώντας την τεχνολογία 3G και GPS, δημιούργησαν μία εφαρμογή η οποία τοποθετείται στα απορριμματοφόρα και δημιουργεί ένα πλάνο του βέλτιστου δρομολογίου, ώστε η αποκομιδή να γίνεται γρήγορα και φιλικά προς το περιβάλλον. Ακολουθώντας ένα δρομολόγιο που επιτρέπει τη μείωση της κατανάλωσης καυσίμων με χαμηλότερο κόστος μεταφοράς και μικρότερη επιβάρυνση του περιβάλλοντος, η πρότασή τους ανέδειξε τη συμβολή της τεχνολογίας στην προστασία του περιβάλλοντος. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε μία εφαρμογή λειτουργική και εύκολη ως προς τη χρήση. Υπό ορισμένες προϋποθέσεις μπορεί να τοποθετηθεί άμεσα στα απορριμματοφόρα και να διευκολύνει τη διαδικασία της ανακύκλωσης», συμπλήρωσε ο Νίκος Μπεζιργιάννης.

e-πυροπροστασία
Για τον 25χρονο Ορθόδοξο Κηπουρίδη, απόφοιτο του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, ο τομέας της πυροπροστασίας μέσω των ηλεκτρονικών εφαρμογών δεν ήταν διόλου άγνωστος, αφού τον είχε απασχολήσει ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια των σπουδών του. Λαμβάνοντας μέρος στο διαγωνισμό, αποφάσισε να πάει την έρευνά του ένα βήμα παραπέρα και έτσι δημιούργησε μία προσομοίωση ad hoc δικτύου αισθητήρων σε τρισδιάστατο περιβάλλον ως μέσο πυροπροστασίας δασών, αποσπώντας ειδική διάκριση στο διαγωνισμό. «Πρόκειται για έναν τρισδιάστατο χάρτη στον οποίον τοποθετούνται αισθητήρες με στόχο την έγκαιρη ανίχνευση πυρκαγιών, καθώς και την παροχή πληροφοριών (θερμοκρασία, ταχύτητα ανέμου κ.λπ.), απαραίτητες για την αντιμετώπισή τους», εξήγησε στον «Α» συμπληρώνοντας ότι η πρωτοποριακή εφαρμογή του μπορεί να χρησιμεύσει και σε περιπτώσεις φυσικών καταστροφών δίνοντας πληροφορίες για έναν ενδεχόμενο σεισμό, μία πλημμύρα κ.λπ.
 
Οι συμμετέχοντες που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, ο οποίος χρηματοδοτείται από εθνικούς πόρους και πόρους της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του προγράμματος «Κοινωνία της Πληροφορίας», βραβεύθηκαν χτες το απόγευμα με έπαθλα συνολικού ύψους 16.000 ευρώ, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής Β. και Μ. Θεοχαράκη.
--
http://allday-news.blogspot.com/

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki