Friday 12 January 2018

«Όταν, παιδί μου, έρθουν τα δύσκολα, κάτσε και σκέψου και μη μου λυγίσεις»

...........
Θυμήσου...
Το σπίτι μας έχει πόρτα που δεν κλείνει, ούτε στα λάθη σου, ούτε στα ζόρια σου, ούτε στον χρόνο που περνά. Όσο κι αν μεγάλωσες η πόρτα σε χωράει, το ίδιο και η αγκαλιά μου.
Αν τα δύσκολα ήρθανε γιατί έφταιξες εσύ...
Σκέψου...
Εγώ τιμωρία δεν σε έβαλα ποτέ. Σου τόνιζα μόνο πόσο ντροπή είναι να νοιώθουμε πως φταίμε και πόσο όμορφο είναι το συναίσθημα μετά τη ντροπή όταν λέμε συγγνώμη.
 
Αν πάλι φταίει κάποιος άλλος...
Μη θυμώνεις παιδί μου. Να έχεις καλοσύνη τόση που να φτάνει και για εκείνον που δεν είχε,
και τόση αξιοπρέπεια, ώστε να μη χωράει στη ζωή σου το λάθος του δεύτερη φορά.

Αν σου γκρεμίστηκε όνειρο, έλα να φτιάξουμε άλλο. Εδώ είμαι να σου δώσω τα υλικά απ την αρχή.
Αν σε αδίκησαν, φρόντισε να διεκδικήσεις ό,τι σου άξιζε και αν δεν στο δώσουν θα στο δώσει η ζωή παρακάτω.
Αν απλώς δε τα κατάφερες, έλα να το πάμε από την αρχή. 
Όπως τότε με το ποδήλατο, θυμάσαι; 
ματώσαμε... πονέσαμε μα στο τέλος τα καταφέραμε... θυμάσαι;
Θυμήσου... το σπίτι μας έχει μια πόρτα που δεν κλείνει. Ούτε στα λάθη σου ούτε στα ζόρια σου, ούτε στον χρόνο που περνά... ό,τι και αν έκανες, ό,τι κ αν έπαθες, ό,τι κι αν συνέβη... η πόρτα σε χωράει, παιδί μου, το ίδιο και η αγκαλιά μου...»

Child model Amy Everett: To κοριτσάκι, που έγινε πασίγνωστο μέσα από διαφημίσεις, αυτοκτόνησε :((

Child model Amy Everett kills herself aged 14 
Το "χαμομηλάκι" λέει:
Ο πόνος των γονιών της είναι απερίγραπτος και τον συμμεριζόμαστε. 
Αλλά... σε ποια κοινωνία νόμιζαν ότι ζουν;
Όταν συναίνεσαν να γίνει το πανέμορφο κοριτσάκι τους μοντέλο, να εκτεθεί σε τόση δημοσιότητα... στοχεύοντας... στο κέρδος (;), την εφήμερη δόξα (;), τον κορεσμό της δικής τους ματαιοδοξίας (;), δεν πέρασε ούτε κατ' ελάχιστο από το μυαλό τους ότι, στην ουσία, χτίζουν για το κοριτσάκι τους ένα μέλλον γεμάτο δυστυχία και απόγνωση; 
Δεν εκθέτουμε τα παιδιά μας, δεν τα ρίχνουμε βορά στα σχόλια του κάθε ψυχανώμαλου, ανεγκέφαλου παλιάνθρωπου, στο όνομα της δημοσιότητας και του πλουτισμού μας. 
ΤΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΜΕ.
😟😟😟
Μια 14χρονη Αυστραλή που είχε πρωταγωνιστήσει σε διαφημιστική καμπάνια της εμβληματικής εταιρείας καπέλων Akubra, έβαλε τέλος στη ζωή της, μην αντέχοντας το bullying που δεχόταν στο διαδίκτυο τα τελευταία χρόνια.
Οι γονείς της άτυχης Amy Everett ανήρτησαν συγκινητικό κείμενο εις μνήμην της αδικοχαμένης κόρης τους, προσκαλώντας μάλιστα τους διαδικτυακούς «βασανιστές» της στην κηδεία της, για να «δουν με τα ίδια τους τα μάτια το κακό που προξένησαν».

Στο σχολείο με παγωμένα μαλλιά: Wang Fuman από την Κίνα - Boy's hair is completely frozen after walking to school

Τα μαλλιά του μικρού αγοριού πάγωσαν μετά από 1 ώρα περπάτημα
στους -9 βαθμούς κελσίου.
Ένας μικρός μαθητής από την Κίνα τράβηξε την προσοχή του κόσμου, όταν κυκλοφόρησε μια φωτογραφία που τον δείχνει να φτάνει στο σχολείο με παγωμένα μαλλιά.
Το παιδί από την αγροτική Κίνα είχε περπατήσει πάνω από μια ώρα (4,5 χιλιόμετρα) για να φτάσει στο σχολείο μέσα στον χειμώνα, σύμφωνα με δημοσιεύματα.
Ο μικρός φορούσε λεπτά ρούχα και περπάτησε στους -9 βαθμούς κελσίου για να πάει στο σχολείο και να γράψει ένα τεστ.
Ο μικρός ονομάζεται
Wang Fuman και είναι 8 ετών.

Τα χέρια του μικρού είναι ταλαιπωρημένα,
αφού διαβάζει σε μια αίθουσα χωρίς θέρμανση.
Ζει μαζί με την γιαγιά του και την μεγαλύτερη αδερφή του. Ο μπαμπάς του είναι μετανάστης και η μαμά του, τους έχει εγκαταλείψει.
Σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου, η θερμοκρασία έπεσε ξαφνικά και το σπίτι του μικρού βρίσκεται αρκετά μακριά.
Ακόμα και η πόρτα του σχολείου πάγωσε από την ξαφνική πτώση της θερμοκρασίας.
Ο μικρός είναι ένα σκληρά εργαζόμενο παιδί με μια μεγάλη έφεση στα μαθηματικά, σύμφωνα με τον διευθυντή.
Ο Γουάνγκ έχει κρυοπαγήματα στα χέρια του, αφού πρέπει να βοηθάει την γιαγιά του σε αγροτικές εργασίες.


Ο Γουάνγκ μαζί με την μεγαλύτερη αδερφή του στο σπίτι τους.

«Η ανισότητα του πλούτου στην Κίνα είναι τεράστια. Κάθε φορά που βλέπω τέτοιες ειδήσεις σκέφτομαι την αδύναμη πλευρά πίσω από πλούσια εμφάνιση της Κίνας», σχολίασε ένας χρήστης του διαδικτύου.

Σταμάτησα να κυνηγώ την ευτυχία και άρχισα να απολαμβάνω τη ζωή μου με όλες της τις ατέλειες

Ο καθορισμός στόχων είναι σίγουρα μια δύσκολη υπόθεση. 
Οι στόχοι δίνουν στους ανθρώπους την προσμονή και το κίνητρο για κάτι που θα συμβεί στο μέλλον και έχει αποδειχτεί ότι αυτό δημιουργεί καλύτερες συνθήκες για την επιτυχία σε σχέση με τον μη καθορισμό στόχων. 
Αλλά αυτή η διαδικασία μπορεί επίσης να οδηγήσει και στην εμμονή, όπως και στην έλλειψη εστίασης στο παρόν. Και είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι μόλις ο στόχος επιτευχθεί, η χαρά που νιώθουμε δεν αξίζει τελικά τόσο το άσχημο και γεμάτο άγχος ταξίδι προς αυτό -εκτός κι αν το ταξίδι από μόνο του ήταν ήδη απολαυστικό. 
Αν το επίπονο ταξίδι σας κάνει να απομακρυνθείτε από τους φίλους, την οικογένεια και τους αγαπημένους σας, τότε είναι πιθανώς απαραίτητο να αλλάξετε την πορεία της ζωής σας, ώστε να αποφύγετε να γίνετε κάτι που θα μετανιώσετε και για το οποίο θα λυπάστε στο μέλλον. Είναι ανούσιο να αντιλαμβάνεστε τη ζωή ως έναν συνεχή αγώνα, αλλά αν προτιμάτε αυτή την οπτική, τότε είναι σημαντικό να θυμάστε ότι στο τέλος του αγώνα θα έχετε μάλλον μείνει μόνοι σας. Αυτό είναι δύσκολο να το αποδεχτούμε στο σύγχρονο κόσμο με τόσα κοινωνικά μέσα δικτύωσης και με τόσο «αισιόδοξο» καταναλωτισμό, αλλά χρειάζεται να βρείτε τους δικούς σας μοναδικούς στόχους και επιθυμίες, που θα είναι ειδικά προσαρμοσμένα τόσο στην βραχυπρόθεσμη, όσο και στη μακροπρόθεσμη ευτυχία, ηρεμία και επιτυχία σας.
Η απόλαυση δεν αποτελεί μέσο μέτρησης της προσπάθειας ή του επιτεύγματος· είναι περισσότερο ένας τρόπος ζωής και μια κατεύθυνση στη ζωή σας. Επιπλέον, η απόλαυση μπορεί κατά κάποιο τρόπο να μετρηθεί μέσω του γέλιου, της αγάπης και της αγάπης προς τον εαυτό μας. 
....................
Ένας άλλος τρόπος είναι το ημερολόγιο. Αποδοτικός και αποτελεσματικός τρόπος για να καθορίσετε ποιες πράξεις πρέπει να γίνουν, ώστε να επιτύχετε μια ουσιαστική και μακροχρόνια ευτυχία. Οι καλύτερες ώρες για να γράψετε στο ημερολόγιό σας είναι συνήθως το πρωί μόλις ξυπνάτε ή το βράδυ πριν αποκοιμηθείτε, αλλά όποτε μπορείτε, χρειάζεστε πέντε με δέκα λεπτά καθημερινά. Μπορείτε εκεί να μοιραστείτε τα πάντα, αλλά θα σας βοηθούσε ακόμα περισσότερο να σκεφτείτε από πριν τα θέματα που θέλετε να καταγράψετε και να το κάνετε με απόλυτη ειλικρίνεια χωρίς καμία λογοκρισία και φόβο!
Χρειάζεται όμως επιτέλους να εστιάσουμε στο σήμερα· μπορεί να μην είναι τέλειο, αλλά σίγουρα αποτελεί μια τέλεια ευκαιρία για να νιώσουμε λίγη ευτυχία. Αντίθετα από τις κοινές υποθέσεις και πεποιθήσεις, η βραχυχρόνια στεναχώρια δεν οδηγεί απαραίτητα σε μακροχρόνια ευτυχία. 
Όμως, η βραχυπρόθεσμη ευτυχία τροφοδοτεί την μακροπρόθεσμη· οπότε ένας από τους τρόπους να διασφαλίσετε ότι θα είστε ευτυχισμένοι στο μέλλον είναι να επιχειρήσετε να νιώσετε ικανοποιημένοι στο παρόν. Για άλλη μια φορά θα τονίσουμε ότι είναι σημαντικό να ανακαλύψετε τι είναι αυτό που αυθεντικά αξίζει για εσάς ως άνθρωπο και να αφήσετε την καρδιά και την ψυχή σας να μιλήσουν, δίνοντάς τους τον απαραίτητο χώρο και χρόνο να εκφραστούν.
Η ζωή μας φαίνεται ότι είναι ένα άλλοτε μακρύ και άλλοτε σύντομο ταξίδι. Και αποτελεί επίσης μια βεβαιότητα το γεγονός ότι η ζωή έχει τα πάνω και τα κάτω της, αλλά παρά τις αναπόφευκτες αυτές εναλλαγές που κοστίζουν συναισθηματικά, σωματικά και πνευματικά, αν εσείς εστιάσετε σε ό,τι είναι σημαντικό για εσάς -και αν θέσετε την ευτυχία σας ως προτεραιότητα στο τώρα- είναι πιο πιθανό η διαδρομή να είναι πιο απολαυστική και ευχάριστη.

περισσότερα εδώ: Εναλλακτική Δράση

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki