Friday 24 April 2020

Το κανάλι της Κυρα-Ρήνης

Γεια σας! Είμαι η κυρα-Ρήνη... 
 
Κάποτε ήμουν κι εγώ Ρηνούλα, με δυο πολύ χαριτωμένα κοτσιδάκια στο κεφαλάκι μου και ένα σωρό παραμύθια στην καρδούλα μου. Πέρασαν τα χρόνια κι έγινα πια Κυρα-Ρήνη, αλλά τα παραμύθια μου παραμένουν στην καρδούλα μου. Έτσι, αποφάσισα να τα μοιραστώ με όλα τα παιδάκια, μικρά και μεγάλα. 
Μπορείτε να ακούσετε τα παραμύθια μου εδώ: 
Ξέχασα να σας πω το πιο σημαντικό! 
Γράφω ερασιτεχνικά, απλά επειδή μου αρέσει να γράφω, χωρίς κανένα οικονομικό όφελος. Απολαμβάνω πολύ τη διαδικασία αυτή, από την πρώτη ιδέα του παραμυθιού, ως την παραγωγή του βίντεο. 
Ο χρόνος μου όμως είναι πολύ περιορισμένος και -δυστυχώς- δεν έχω τη δυνατότητα να ανεβάζω βίντεο όσο συχνά θα ήθελα... 
Το κάνω πάντως με απέραντη αγάπη κι ελπίζω να μας αγαπήσετε κι εσείς, εμένα και τα παραμύθια μου! 
 
Ευχαριστώ που ήρθατε!
 
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Επικίνδυνα ηλίθιος ο Τραμπ / Trump suggests “injection” of disinfectant to beat coronavirus

Πρότεινε ενέσεις με χλωρίνη σε ασθενείς με κορωνοϊό!!

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρότεινες στους επιστήμονες να εξετάσουν το ενδεχόμενο θεραπείας ασθενών με κορωνοϊό με ενέσεις με απολυμαντικό!!
Trump suggests 'injection' of disinfectant to beat coronavirus
Επιπλέον, πρότεινε κατά τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου στους επιστήμονες να εκθέσουν τους ασθενείς σε ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία προκειμένου να εξοντωθεί άμεσα ο ιός.
Οι ΗΠΑ θρηνούν τα περισσότερα θύματα του Covid-19 παγκοσμίως, με τους νεκρούς να αγγίζουν τις 50 χιλιάδες και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να έχουν ξεπεράσει τις 860 χιλιάδες.

Ο Τραμπ εμπνεύστηκε τις ιδέες αυτές όταν ένας απ’ τους αξιωματούχους που συμμετέχουν στην task force για την πανδημία παρουσίασε τα αποτελέσματα έρευνας της αμερικανικής κυβέρνησης, που υποδεικνύει ότι ο κορωνοϊός φαίνεται να εξασθενεί πιο γρήγορα όταν εκτίθεται στον ήλιο και τη ζέστη.

Η έρευνα έδειξε επίσης ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά.
Τα πορίσματα της έρευνας παρουσίασε ο Γουίλιαμ Μπράιαν, αναπληρωτής επικεφαλής της διεύθυνσης Επιστήμης και Τεχνολογίας του υπουργείου Εσωτερικής Ασφάλειας, επισημαίνοντας ότι η μελέτη θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με επιφυλακτικότητα. Κάτι, όμως, που δεν φαίνεται να άκουσε ο Τραμπ.

«Άρα, υποθέτοντας ότι θα χτυπήσουμε το σώμα- είτε με ηλιακή υπεριώδη ακτινοβολία ή απλά με πολύ ισχυρό φως», δήλωσε ο Τραμπ απευθυνόμενος στην καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ, που συντονίζει την στρατηγική αντιμετώπισης του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό.

«Νομίζω πως είπατε πως δεν έχει εξεταστεί αλλά θα το εξετάσετε... ακούγεται ενδιαφέρον», συμπλήρωσε.
«Και τότε βλέπω το απολυμαντικό που τον σκοτώνει σ΄ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Και υπάρχει τρόπος που μπορούμε να κάνουμε κάτι τέτοιο, με ένεση ή σχεδόν έναν καθαρισμό; Θα με ενδιέφερε να το τσεκάρουμε αυτό», είπε. Δείχνοντας το κεφάλι του ο Τραμπ ανέφερε:«Δεν είμαι γιατρός. Είμαι όμως ένας άνθρωπος με καλό ξέρετε τι».

Η καθηγήτρια Ντέμπορα Μπερξ έμεινε στην αρχή σιωπηλή. Έπειτα, ο Τραμπ την ρώτησε αν έχει ακούσει ποτέ για χρήση της θερμότητας και του φωτός ως θεραπεία στον κορωνοϊό και εκείνη απάντησε: «Όχι, ως θεραπεία».

«Θέλω να πω, ο πυρετός είναι καλό πράγμα, όταν έχεις πυρετό βοηθά το σώμα σου να ανταποκριθεί. Αλλά δεν έχω δει κάτι για τη θερμότητα ή το φως», επισήμανε.

«Νομίζω ότι είναι μια καλή ιδέα να το ερευνήσετε», της απάντησε Τραμπ.

Οι αντιδράσεις
Δεν άργησε να ξεσπάσει σάλος στα social media κατά του Αμερικανού προέδρου με πολλούς γιατρούς να προειδοποιούν για την επικίνδυνη στάση του.

«Οι ενημερώσεις από τον Τραμπ είναι επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάζ στην προπαγάνδα. Ακούστε τους ειδικούς. Και σας παρακαλώ μην πιείτε απολυμαντικό», τόνισε μέσω Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνια.

«Αυτή η ιδέα της ένεσης ή πρόσληψης οποιουδήποτε τύπου καθαριστικού προιόντος στο σώμα είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη. Είναι μία μέθοδος που χρησιμοποιούν οι άνθρωποι που θέλουν να αυτοκτονήσουν», είπε ο πνευμονολόγος καθηγητής Βιν Γκούπτα στο δίκτυο «NBC».

Ο Κασίφ Μαχμούντ, γιατρός στο Τσάρλεστον υποστήριξε ότι «ως γιατρός δεν μπορώ να συστήσω ένεση απολυμαντικού στους πνεύμονες ή χρήση ηλιακής υπεριώδους ακτινοβολίας για θεραπεία του Covid- 19. Μην λαμβάνετε ιατρικές συμβουλές από τον Τραμπ».

Τέλος, ο πνευμονολόγος Τζον Μπάλμς υπογράμμισε ότι ακόμα και η εισπνοή αναθυμιάσεων με χλωρίνη μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας.



Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Ψυχικά τραύματα της παιδικής ηλικίας / Effects of Childhood Trauma

Υπάρχει ένα εύρος τραυματικών γεγονότων στα οποία εκτίθενται τα παιδιά και οι έφηβοι. Όταν ένα παιδί αισθάνεται απειλή από ένα γεγονός το οποίο βιώνει ή είναι μάρτυρας, τότε αυτό ονομάζεται τραύμα
Effects of Childhood Trauma
Εξαιτίας των τραυματικών γεγονότων, αυτά τα παιδιά είναι ευάλωτα σε ψυχικές διαταραχές και σοβαρές συναισθηματικές διαταραχές, που συχνά απαιτούν θεραπεία. Αυτές οι εμπειρίες επηρεάζουν τη ζωή ενός παιδιού.

Τύποι τραύματος της παιδικής ηλικίας

Υπάρχουν πολλοί τρόποι που μπορεί να προκαλέσουν ένα ψυχικό τραύμα στα παιδιά. 
Κάποια παραδείγματα περιλαμβάνουν:

Εκφοβισμό / Bullying
Ο εκφοβισμός είναι μια σκόπιμη και ανεπιθύμητη πράξη που έχει την πρόθεση να προκαλέσει κοινωνική, συναισθηματική, σωματική και/ή ψυχολογική βλάβη σε κάποιον ο οποίος συχνά είναι πιο αδύναμος.

Περιστατικά βίας στην κοινότητα
Περιλαμβάνει την έκθεση σε πράξεις διαπροσωπικής βίας σε δημόσιο χώρο από ανθρώπους που δεν είναι στενά συνδεδεμένοι με το θύμα.

Καταστροφές
Οι φυσικές καταστροφές περιλαμβάνουν τυφώνες, σεισμούς, ανεμοστρόβιλους, πυρκαγιές, τσουνάμι, πλημμύρες, και ακραίες καιρικές συνθήκες όπως οι χιονοπτώσεις, η ξηρασία, ο καύσωνας και οι ανεμοθύελλες.

Τραύμα της πρώιμης παιδικής ηλικίας
Γενικά αναφέρεται σε τραυματικές εμπειρίες που συμβαίνουν στα παιδιά σε ηλικία από 0-6 ετών.

Ενδοοικογενειακή βία
Συμβαίνει όταν ένα άτομο έχει την πρόθεση να προκαλέσει βλάβη ή να απειλήσει τη σύντροφό του ή τη σύζυγό του.

Ιατρικό τραύμα
Το τραυματικό στρες λόγω κάποιου προβλήματος υγείας αναφέρεται σε ψυχολογικές και φυσιολογικές αποκρίσεις των παιδιών και των οικογενειών τους σε ένα ή πολλαπλά ιατρικά προβλήματα.

Σωματική κακοποίηση
Συμβαίνει όταν ο ένας γονέας ή ο φροντιστής συμπεριφέρεται βίαια σε ένα παιδί με αποτέλεσμα να του προκαλεί σωματική βλάβη.

Σεξουαλική κακοποίηση
Η σεξουαλική κακοποίηση ενός παιδιού είναι οποιαδήποτε αλληλεπίδραση μεταξύ ενός παιδιού και ενός ενήλικα (ή ενός άλλου παιδιού) στην οποία το παιδί χρησιμοποιείται για τη σεξουαλική διέγερση του δράστη.

Τρομοκρατία και βία
Οι οικογένειες και τα παιδιά επηρεάζονται βαθιά από τη μαζική βία, τις τρομοκρατικές ενέργειες, ή από τους πυροβολισμούς, τους βομβαρδισμούς ή άλλους τύπων επιθέσεων.

Τραυματικό πένθος
Καθώς πολλά παιδιά προσαρμόζονται καλά μετά από ένα θάνατο, άλλα αντιμετωπίζουν δυσκολίες που παρεμβαίνουν στην καθημερινή τους ζωή και δυσκολεύονται ακόμη και να θυμηθούν θετικές αναμνήσεις από τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Συμπτώματα τραύματος της παιδικής ηλικίας

Ένα παιδί μπορεί να αντιδράσει με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους σε ένα τραύμα. 
Κάποια παραδείγματα είναι:
Άγχος, τρόμος
Απομάκρυνση από τους άλλους
Συνεχής εγρήγορση
Αναπαράσταση της κατάστασης με διάφορα αντικείμενα
Ευερεθιστότητα
Δυσκολία στον ύπνο
Έλλειψη ενέργειας
Αδυναμία στη συγκέντρωση
Αμνησία
Άσχημη εικόνα για τον εαυτό τους
Νυχτερινή ενούρηση
Αισθήματα ενοχών
Ιδεοληψίες ή καταναγκαστικές συμπεριφορές
Κρίσεις πανικού
Επαναλαμβανόμενοι εφιάλτες , αναδρομές
Ντροπή
Αποφυγή καταστάσεων παρόμοιων με το τραυματικό γεγονός
Πόνος
Δεν μπορούν να δώσουν ή να πάρουν αγάπη και στοργή

Επιδράσεις του τραύματος στα παιδιά

Οι επιδράσεις του τραύματος της παιδικής ηλικίας ποικίλλουν, και εξαρτώνται από τον τύπο και τη σοβαρότητα της τραυματικής εμπειρίας. Παραδείγματα τέτοιων επιδράσεων περιλαμβάνουν:
Σοβαρό άγχος
Αυτοτραυματισμό
Διαταραχή μετατραυματικού στρες
Φοβίες
Κατάθλιψη
Κατάχρηση ουσιών
Αϋπνία
Ανηθικότητα
Δυσκολία στη μάθηση, προβλήματα στο σχολείο
Αλλαγές στον εγκέφαλο
Αυτοκτονία
Διατροφικές διαταραχές που μερικές φορές απαιτούν προσοχή και θεραπεία σε ειδικά κέντρα
Υπερβολικός θυμός και εχθρότητα

Σε κάποιες περιπτώσεις, το τραύμα δεν είναι ένα άμεσο γεγονός. Μερικές φορές το τραύμα δεν εμφανίζεται άμεσα αλλά αργότερα στη ζωή ή μέχρι να εμφανιστεί κάποια αφορμή από συγκεκριμένες καταστάσεις. 
............
περισσότερα εδώ: therapia
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki