Tuesday 4 August 2009

Το «sexting» έγινε μόδα στους έφηβους

"Sexting" Shockingly Common Among Teens
(CBS/ AP)  While it may be shocking, the practice of "sexting" - sending nude pictures via text message - is not unusual, especially for high schoolers around the country. 
This week, three teenage girls who allegedly sent nude or semi-nude cell phone pictures of themselves, and three male classmates in a western Pennsylvania high school who received them, are charged with child pornography. 
In October a Texas eighth-grader spent the night in a juvenile detention center after his football coach found a nude picture on his cell phone that a fellow student sent him.
 more
Ολοένα και περισσότεροι έφηβοι ανταλλάσσουν φωτογραφίες του εαυτού τους με άσεμνο περιεχόμενο μέσω των κινητών τηλεφώνων, χωρίς να υποπτεύονται την κακοήθεια μερικών. 
 Συχνά, αποτέλεσμα αυτής της πρακτικής, γνωστή ως «sexting», είναι να εκτίθενται ανεπανόρθωτα και να γίνονται αντικείμενο εκφοβισμών και εκβιασμών, όπως προειδοποιεί το Κέντρο κατά της Παιδικής Εκμετάλλευσης και Ηλεκτρονικής Προστασίας (CEOP) της Βρετανίας.
"Δεχόμαστε έναν ολοένα και μεγαλύτερο αριθμό καταγγελιών από το κοινό, τόσο από παιδιά όσο και από γονείς, οι οποίοι ανησυχούν για τις επιπτώσεις αυτής της συμπεριφοράς", τονίζει η Ελεν Πεν, επικεφαλοής του τμήματος εκπαίδευσης του CEOP.
Ιστοσελίδες παιδεραστών αντλούν επίσης περιεχόμενο από αυτήν την πρακτική, χωρίς να το γνωρίζουν οι αποστολείς, τονίζει το Κέντρο.
"Διαπιστώνουμε ότι ολοένα και περισσότερα παιδιά παράγουν εικόνες του εαυτού τους με σεξουαλικό περιεχόμενο και στη συνέχεια βλέπουμε αυτή τη φυσιολογική τάση του παιδιού για σεξουαλική διερεύνηση να μετατρέπεται σε κοινό κτήμα", προσθέτει.
Μία έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Βρετανία μεταξύ 2.000 εφήβων, έδειξε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο ατόμων ηλικίας 11 - 18 ετών έλαβαν ένα κείμενο σεξουαλικού περιεχομένου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ενώ 70% των ατόμων αυτών γνώριζαν ποιός ήταν ο αποστολέας.
Η Ελεν Πεν υπογραμμίζει ότι η ραγδαία τεχνολογική εξέλιξη των κινητών τηλεφώνων, όπως το bluetooth και η δυνατότητα να στέλνει κανείς μία εικόνα ή ένα βίντεο με το πάτημα ενός κουμπιού, κάνει αυτή τη "μόδα" να εξαπλώνεται ραγδαία με απρόβλεπτες συνέπειες. 

Στο Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα» 7 βρέφη που εγκαταλείφθηκαν
Baby abandonment

Baby abandonment
.
Επτά βρέφη από δύο έως πέντε μηνών που είχαν εγκαταλειφθεί από τις μητέρες τους στη Νεογνολογική Κλινική του μαιευτηρίου «Αλεξάνδρα» μεταφέρθηκαν χθες στο Ιδρυμα Βρεφών «Μητέρα» από τον υφυπουργό Υγείας Μάριο Σαλμά. 
.
Τα βρέφη εγκαταλείφθηκαν από τις μητέρες τους αμέσως μετά τον τοκετό και όπως επεσήμανε ο διευθυντής της Νεογνολογικής Κλινικής, αναπληρωτής καθηγητής Χρήστος Κωστάλος «είναι αγέλαστα γιατί δεν έχουν μια αγκαλιά να τα ζεστάνει, προέρχονται από μητέρες που είτε είναι χρήστες ουσιών, είτε πάσχουν από ψυχικά νοσήματα ή από βαρύτατες ασθένειες του ανοσοποιητικού συστήματος».
 .
Ο ίδιος επεσήμανε ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο στο μαιευτήριο, καθώς και κατά το παρελθόν έχουν φιλοξενηθεί στο μαιευτήριο μέχρι και 18 εγκαταλελειμμένα παιδιά, πράγμα που προκαλεί προβλήματα στην ομαλή λειτουργία της Νεογνολογικής Κλινικής.
Ο κ. Σαλμάς ενημερώθηκε από την πρόεδρο του Ιδρύματος Βρεφών «Μητέρα», Στέλλα Καλαϊτζάκη, για τα προβλήματα που παρουσιάζει το σύστημα υιοθεσιών και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι είναι αδιανόητο τη σημερινή εποχή «παιδιά που έχουν εγκαταλειφθεί να μεγαλώνουν σε νοσοκομεία» και ότι «τα παιδιά αυτά θα πρέπει να υιοθετηθούν».
 .
Είπε, επίσης, ότι νομοπαρασκευαστική επιτροπή από τα υπουργεία Δικαιοσύνης και Υγείας επεξεργάζεται αλλαγές στο θεσμικό πλαίσιο σχετικά με τις υιοθεσίες, ώστε οι διαδικασίες να απλουστευτούν και τα άτεκνα ζευγάρια να διευκολύνονται στην επιλογή τους να αναθρέψουν ένα παιδί που μεγαλώνει σε ίδρυμα, χαρίζοντάς του τη ζεστή αγκαλιά που έχει στερηθεί.

διάβασε και εδώ:
και εδώ:
Βοήθεια σε μια ψυχή που παλεύει

Τότε που τα παιδιά χαιρετούσαν χιτλερικά ...

Σαν σήμερα: 4η Αυγούστου ...

.....................................................................................................
Το εκπαιδευτικό σύστημα αλώνεται και τα παιδιά πλέον πρέπει να δίνουν όρκο ότι θα διαφυλάξουν την πίστη στον Θεό, στον Βασιλέα, στην Πατρίδα, στον διάδοχο, στον κυβερνήτη και στον Γενικό Επιθεωρητή. Η ΕΟΝ ήταν μια οργάνωση ναζιστικού τύπου, στην οποία τα παιδιά χαιρετούσαν χιτλερικά. 
Στην οργάνωση ήταν αναγκασμένοι να συμμετέχουν όλοι οι νέοι ηλικίας 8 έως 25 ετών, ενώ αναγκάστηκαν να συμμετάσχουν σε αυτήν ακόμα και οι πρόσκοποι.
.....................................................................................................
Ο Γεώργιος Σεφέρης θα γράψει έναν χρόνο αργότερα: «Όταν ήρθε η 28η, δεν μπόρεσε να ιδεί [ο Μεταξάς] ότι τότε μόνο, και όχι στις εορτές του Σταδίου, ολόκληρος ο λαός ήταν μαζί του, μαζί με την απάντηση που έδωσε στον Grazzi την αυγή. Δεν μπόρεσε να καταλάβει ότι η ημέρα εκείνη δεν επικύρωνε αλλά καταργούσε την 4η Αυγούστου».
περισσότερα εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki