Friday 30 April 2010

Καλή Πρωτομαγιά χαμομηλάκια!!

Όπου κι αν βρίσκεστε,
οι δείκτες του χρόνου
να χτυπούν σε ρυθμούς
χαράς και ξεγνοιασιάς
για σας.
Καλή Πρωτομαγιά χαμομηλάκια!!
κρατήστε τα λουλούδια της
αμάραντα,
παντοτινά,
μέσα στην καρδιά σας.

Ζωή... εφιάλτης

Το όνομα της είναι Rukhia Khan και είναι ένα προσφυγόπουλο από το Αφγανιστάν, που προσωρινά μένει σε ένα στρατόπεδο προσφύγων στην Καμπούλ. 
Υπάρχουν 240.000 εσωτερικά εκτοπισμένοι Αφγανοί, όμως τα παιδιά είναι εκείνα που αντιμετωπίζουν τα σοβαρότερα προβλήματα, όπως την παιδική εργασία, την λαθρεμπόριο, αλλά και τους καταναγκαστικούς γάμους και μάλιστα σε πολύ νεαρή ηλικία.

Ας πλέξουμε μαζί με τα χαμομηλάκια μας το Μαγιάτικο στεφάνι

Η φύση την άνοιξη μας χαρίζει απλόχερα όλα τα υλικά που χρειάζονται για να φτιάξουμε ένα πανέμορφο στεφάνι με κάθε λογής λουλούδια και άλλα διακοσμητικά υλικά.
 
Ας συγκεντρώσουμε λοιπόν τα βασικά είδη που θα χρειαστούμε για το σκελετό ενός στεφανιού, κι από κει και πέρα η φαντασία θα μας βοηθήσει να προσθέσουμε ένα σωρό χαρούμενες πινελιές, έτσι ώστε να φτιάξουμε μια ξεχωριστή σύνθεση που όμοιά της δεν θα υπάρχει καμία στον κόσμο.

Κατασκευή
Τα απαραίτητα υλικά για το σκελετό*  
  * Κλαδιά από κλήμα για το σκελετό (κληματόβεργες)
  * Σύρμα λεπτό ή πετονιά, για να στερεώσουμε τα εξής: 
α) το κλήμα 
β) τα διακοσμητικά άνθη
* Άνθη φρέσκα ή αποξηραμένα,

* Καρφίτσες,
* Κόλλα σε σωληνάριο

Εκτέλεση
Ξεκινάμε το πλέξιμο της κληματόβεργας ως εξής:
Παίρνουμε μια μακριά κληματόβεργα και κρατώντας τη μια άκρη της αρχίζουμε να διπλώνουμε σε σχήμα κυκλικό, όσες φορές χρειαστεί μέχρι να πετύχουμε το επιθυμητό μέγεθος του στεφανιού. Αφού το στερεώσουμε με λίγο σύρμα, συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία προσθέτοντας καινούριες κληματόβεργες μέχρι να βεβαιωθούμε ότι έχουμε κατασκευάσει ένα στέρεο σκελετό που επάνω του θα μπορέσουμε να καρφώσουμε τα διακοσμητικά υλικά μας.
Αρχίζουμε με φρέσκα ή αποξηραμένα άνθη τα οποία φροντίζουμε να έχουν μακρύ κοτσάνι έτσι ώστε να μπορέσουμε να τα στερεώσουμε με τη βοήθεια του λεπτού σύρματος ή της πετονιάς. Αφού τελειώσουμε με τα άνθη δένουμε κόμπο την πετονιά έτσι ώστε να μη διαλυθεί η κατασκευή μας.
Τελειώνουμε με τα υπόλοιπα διακοσμητικά στοιχεία, τα οποία κολλάμε ανάμεσα στα άνθη, είτε με τη βοήθεια της ειδικής κόλλας σε σωληνάριο, είτε πάλι καρφώνοντάς τα επάνω στις κληματόβεργες, αν αυτό είναι εύκολο.
Καλή επιτυχία!
*Προαιρετικά: 
      αποξηραμένα φύλλα, χάρτινες καρδούλες, κουκλάκια ή αρκουδάκια, φιογκάκια, αποξηραμένες φέτες από πορτοκάλι και κανέλλα, αμύγδαλα, κουλουράκια, κοχύλια, φιόγκους από χαρτί γκοφρέ και ό,τι άλλο επιτρέπει η φαντασία.
 
από Οίκαδε

Στέγη για 2 εκατομμύρια Αϊτινούς

Υπό κατασκευή βρίσκονται περίπου 80 καταφύγια 
στο Πορτ-ο-Πρενς στην Αϊτή, όπου θα δώσουν στέγη 
σε πάνω από 2 εκατομμύρια ανθρώπους.

Τα προσωρινά και πιο σταθερά καταφύγια θα αντικαταστήσουν τις σκηνές που έμεναν μέχρι τώρα οι άστεγοι του φονικού σεισμού. Η προσπάθεια αυτή συντονίζεται από τον ΟΗΕ.

Σε διατροφή μόνο με ορό

Θα επιβιώσει άραγε το παιδί της φωτογραφίας 
από το Μπανγκλαντές; 
Είναι ένα από τα χιλιάδες που έχουν διακομιστεί τις τελευταίες ημέρες στο Διεθνές Κέντρο Διαρροϊκών Ασθενειών και Ερευνών 
του Μπανγκλαντές στην Ντάκα, την πρωτεύουσα.

Το χέρι του πατέρα με την κούπα είναι η ελπίδα σωτηρίας του μικρού.

Συμπτώματα ακατάσχετης διάρροιας εξαιτίας του ακατάλληλου προς πόση νερού, το οποίο καταναλώνουν υποχρεωτικά τα δεκάδες εκατομμύρια εξαθλιωμένων κατοίκων της πάμπτωχης αυτής χώρας, ταλαιπωρούν με ιδιαίτερη ένταση παιδιά και ενηλίκους.
Αλατούχος ορός είναι η μοναδική "τροφή" που επιτρέπεται να δοθεί αρχικά στα άρρωστα παιδιά από το στόμα.

Παιχνίδια πολέμου...

Οι επιπτώσεις των βίαιων βιντεοπαιχνιδιών 

Η ενασχόληση με βίαια βιντεοπαιχνίδια μπορεί να αυξήσει τις επιθετικές σκέψεις και συμπεριφορές και να μειώσει την ικανότητα των παικτών να συναισθάνονται και να σέβονται τους άλλους, αναφέρουν Αμερικανοί επιστήμονες που ανέλυσαν 130 σχετικές μελέτες στις οποίες συμμετείχαν περισσότεροι από 130.000 παίκτες από Ευρώπη, ΗΠΑ και Ιαπωνία.

Όπως αναφέρουν στην επιθεώρηση «Ρsychological Βulletin» ο δρ Κρεγκ Αντερσον, διευθυντής του Κέντρου Μελέτης της Βίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Αϊόβας, και οι συνεργάτες του, τα ευρήματα αυτά ήταν τα ίδια σε όλες τις μελέτες, ανεξάρτητα από τον σχεδιασμό τους, το φύλο, την ηλικία ή την κουλτούρα των εθελοντών που συμμετείχαν.
«Κάθε παιχνίδι που απαιτεί φυσική εξόντωση ενός ή περισσότερων χαρακτήρων προκειμένου να περάσει ο παίκτης στο επόμενο επίπεδο, είναι πολύ πιθανό να δίνει λάθος μαθήματα σε όποιον ασχολείται με αυτό», λέει ο δρ Αντερσον.

«Μολονότι τα παιχνίδια αυτά δεν αποτελούν τον μοναδικό παράγοντα κινδύνου για να γίνει ένα παιδί μεγαλώνοντας βίαιο και επιθετικό, είναι ο μοναδικός παράγων που εύκολα μπορούν να αναχαιτίσουν οι γονείς». 
Συνεπώς, μην αφήνετε τα παιδιά σας να παίζουν παιχνίδια πολέμου... 
ygeia ta nea

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki