Friday 7 September 2018

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να απαγορεύσει την πώληση ενεργειακών ποτών στα παιδιά - Government proposes energy drinks ban for children

Η Βρετανία μπορεί να απαγορεύσει την πώληση στα παιδιά στην Αγγλία αναψυκτικών με υψηλή περιεκτικότητα σε καφεΐνη, ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική κυβέρνηση, επικαλούμενη ανησυχίες για τη δημόσια υγεία.

Τα ονομαζόμενα "ενεργειακά ποτά" έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε ζάχαρη και καφεΐνη και συνδέονται συχνά με την παχυσαρκία, όπως και με μια σειρά άλλων θεμάτων υγείας.

"Επειδή χιλιάδες νέοι καταναλώνουν τακτικά ενεργειακά ποτά, συχνά επειδή πωλούνται φθηνότερα από τα άλλα αναψυκτικά, θα έχουμε διαβουλεύσεις για την απαγόρευση της πώλησης των ενεργειακών ποτών στα παιδιά", υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι.

Η κατανάλωση ενεργειακών ποτών από τους εφήβους στη Βρετανία είναι κατά 50% μεγαλύτερη από αυτήν των συνομηλίκων τους στην Ευρώπη, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η κυβέρνηση ξεκίνησε τη διαβούλευση αυτή για να ακουστούν οι απόψεις που υπάρχουν πάνω στο ζήτημα αυτό, συμπεριλαμβανομένων αυτών που θα αφορούν τις ηλικίες στις οποίες θα εφαρμοστεί το μέτρο αυτό. Η πολιτική αυτή θα ακολουθηθεί μόνον στην Αγγλία, ενώ η Σκωτία, η Ουαλία και η Βόρεια Ιρλανδία είναι ελεύθερες να ορίσουν τις δικές τους πολιτικές για το θέμα αυτό.

Η απαγόρευση θα εφαρμοστεί για τα ποτά που περιέχουν 150 χιλιοστόγραμμα καφεΐνης ή περισσότερο ανά λίτρο.

Ορισμένα καταστήματα λιανικής απαγορεύουν ήδη την πώληση ενεργειακών ποτών σε παιδιά κάτω των 16 ετών. 
Τον Απρίλιο τέθηκε εξάλλου σε ισχύ ένας ξεχωριστός φόρος ζάχαρης στα αναψυκτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki