Friday 25 May 2007

Τα κακοποιημένα και εξαφανισμένα παιδιά

Παγκόσμια Ημέρα για τα εξαφανισμένα παιδιά είναι η Πέμπτη 25 Μαΐου και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις Βρυξέλλες ανακοίνωσε πώς θα συνδράμει οικονομικά την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα χαμένα και σεξουαλικά κακοποιημένα παιδιά, ενώ μοίρασε σ' όλο το προσωπικό της ένα λουλουδάκι «μη με λησμόνει» με ένα ενημερωτικό φυλλάδιο, στέλνοντας ένα μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης σ' όλους τους γονείς που έχουν χάσει τα παιδιά τους και δεν ξέρουν ούτε που βρίσκονται, ούτε τι έχουν απογίνει. Το πρόβλημα των παιδιών που εξαφανίζονται είναι μεγάλο και πολύπλοκο και περιλαμβάνει πολλές κατηγορίες. 
Απαγωγές από μέλη της ίδιας οικογένειας ή από ξένους, φυγή παιδιών από φόβο ή κίνδυνο, ή παιδιά κακοποιημένα και εγκαταλειμμένα. Σήμερα στην Ευρώπη των 25 δεν υπάρχουν στατιστικά στοιχεία για το πόσα είναι τα χαμένα παιδιά και μόνο ορισμένες χώρες έδωσαν στοιχεία για μια μελέτη που εκπόνησε η Κομισιόν. Έτσι στην Ιταλία, σύμφωνα με τα αρχεία της Αστυνομίας, εξαφανίστηκα το 2005 1.850 ανήλικα παιδιά . Στο Βέλγιο υπάρχουν για το 2005 1.022 φάκελοι εξαφάνισης νέων, ενώ στην Μεγάλη Βρετανία η αστυνομία κατέγραψε 846 απαγωγές, ενώ ο αριθμός των παιδιών που εξαφανίζονται από διαφόρους λόγους κάθε χρόνο ανέρχεται στις 70.000. Για να ενισχύσει τη δράση υπέρ των παιδιών και των νέων η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα δημοσιεύσει τον Ιούλιο ένα μεγάλο σχέδιο με τίτλο «Στρατηγική στην Ευρωπαϊκή Ένωση για τα δικαιώματα των παιδιών» όπου και θα συνοψίζονται οι 30 περίπου οδηγίες που έχουν υιοθετηθεί τα 5 τελευταία χρόνια για τον ίδιο σκοπό. Το πρόγραμμα που υπάρχει ήδη και ονομάζεται Δάφνη ΙΙΙ καλύπτει τα μέτρα που ελήφθησαν για την περίοδο 2007-2013 με ένα προϋπολογισμό 114,4 εκατομμυρίων ευρώ που θα μοιραστεί ανάλογα στην επταετία, δηλαδή 16 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, έναντι 10 εκατομμυρίων που ήταν μέχρι σήμερα. 
 
Τέλος σε συνεργασία με τις διοικήσεις των τηλεπικοινωνιών των 25 κρατών θα δημιουργηθεί κέντρο με ενιαίο αριθμό τηλεφώνου, το 116, για να υπάρχει άμεση δράση στις επόμενες ώρες της εξαφάνισης ενός παιδιού, με την συγκέντρωση πληροφοριών, μαρτυριών και καταθέσεων που μπορούν να βοηθήσουν στην ανεύρεσή του.

Το τραγούδι για την Ευτυχία - La canzone della felicità

 ........................................................................
Βρες το παιδάκι μέσα σου, ξαναζωντάνεψέ το,
και στοργικά απίθωσ΄ το στης εξοχής τον κήπο.
Στρώσε χαλάκι ευωδιαστό επάνω του να κάτσει
και πάνωθέ του σκιερό το μόσχο του ελάτου,
κι αυτό με κελαηδίσματα, σα σπίνος, σαν αηδόνι,
σαν τσιροπούλι της αυγής και σαν νυχτοπουλάκι,
με τραγουδάκια θα σου πει, λογάκια της αλήθειας,
για τα ουράνια χρώματα στον κόσμο της αγάπης,
για το καλό και τ΄ όμορφο, για της ζωής το δίκιο.
...............................................................................



La canzone della felicità

Se sei triste,
ti manca l' allegria,
caccia fuori la malinconia,
vieni con me,
ti insegnerò
la canzone della felicità!

Bo bom bo bom.
 .
Batti le ali,
muovi le antenne,
dammi le tue zampine
vola di qua e vola di là...
è la canzone della felicità!

Bo bom bo bom.

25η Μάη -Παγκόσμια Ημέρα εξαφανισμένων παιδιών



Πού είναι ο Άλεξ;;;
Πού βρίσκονται τα χιλιάδες εξαφανισμένα παιδιά
ανά την υφήλιο;;;
Σε ποιών τα βρώμικα χέρια έχουν πέσει;;;

http://www.hamogelo.gr/

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki