Tuesday 16 February 2010

Ο Καλαμάρης και το φιάσκο της Καθαρής Δευτέρας...

Προσοχή, Προσοχή, όσοι γονείς έχετε παιδιά που έχουν πάθος με τον Μπομπ Σφουγγαράκη, μην παίρνετε τα παιδιά σας σε ψαροταβέρνα, όπου σερβίρεται καλαμάρι...
Ναι ξέρω, πιστεύετε ότι παραήπια σήμερα και δεν ξέρω τι λέω και τι γράφω. Κι όμως, μόλις ο γιος μου αντίκρυσε το γεμιστό καλαμάρι, το αναγνώρισε και αφού έκανε πρώτα μια διερευνητική ερώτηση για να σιγουρευτεί, μετά ρώτησε: "και θα το φάμε;"
Τσίμπησα και με χαρά του απάντησα ότι "όχι μόνο θα το φάμε, αλλά είναι και νοστιμότατο"!!!
Τέρμα, από εκείνη την στιγμή η εκδρομή τέλειωσε με τον χειρότερο τρόπο. Δεν θέλω να σταθώ στις τσιρίδες και στα κλάματα που έμπηξε, δεν θέλω να κολλήσω στο ότι όλη η ψαροταβέρνα είχε γυρίσει και κοιτούσε έναν πεντάχρονο να χτυπιέται σαν την Συνοδινού στην Επίδαυρο, ότι το Καλαμάρι είναι φίλος του...
Αυτό που μου έμεινε είναι ότι με χτυπούσε με λύσσα κραυγάζοντας "να πεθάνεις, να πεθάνεις, να σε φάνε οι άλλοι"...
Χωρίς να θέλω να πολυλογήσω, όλες οι προσπάθειες να ξεχαστεί πήγαν στράφι, όπου αλλού και να τον πήγα, με όποιον τρόπο κι αν προσπάθησα να τον δωροδοκήσω, απέτυχα, η μέρα είχε ήδη χαλάσει, δεν ήθελε να αφήσει την αγκαλιά της μάνας του και με κοιτούσε λες και του είχα κάνει το χειρότερο κακό...
Έτσι, μετά από κάμποσες χαμένες ανούσιες ώρες, γυρίσαμε στην Άρτα, μέσα στα δάκρυα και στα αναφιλητά και τώρα που σας γράφω, η μάνα του προσπαθεί να τον ηρεμήσει και να τον κοιμίσει...
Να θυμηθώ να εξαφανίσω πριν ξυπνήσει, όλα τα DVD με ζωάκια και λοιπά δυνητικά φαγώσιμα. Εξαιρείται ο Ποπάϋ, έτσι κι αλλιώς το σπανάκι με αναγουλιάζει...

Hartheim Casttle - Το ολοκαύτωμα των ανθρώπων
με αναπηρία τα χρόνια του ναζισμού

Ένα ελάχιστα προβεβλημένο στον ελληνικό (και όχι μόνο) τύπο θέμα.
Η κυρίαρχη προπαγάνδα, οι μέθοδοι και τα κέντρα εξόντωσης, οι ήρωες που αντιστάθηκαν

Στην πραγματική ζωή, οι κυρίαρχες πολιτικές προθέσεις και συνακόλουθες επιλογές, εξωθούν την συντριπτική πλειοψηφία των ΑμεΑ στην περιθωριοποίηση και τον αποκλεισμό. 
 Στην εικονική ζωή, τα κυρίαρχα τηλε-ΜΜΕ σε κάθε ευκαιρία ανακηρύσσουν μεμονωμένες περιπτώσεις ΑμεΑ ως... ήρωες και παραδείγματα θέλησης.
 Τα συστατικά της συγκεκριμένης επικοινωνιακής/προπαγανδιστικής συνταγής είναι πολύ παλαιά. Η πλέον σύγχρονη περίοδος στυγνής, πρωτόγονης, απροκάλυπτης έκφρασή τους, είναι η ναζιστική. Ελάχιστα και αποσπασματικά είναι τα σχετικά στοιχεία - ντοκουμέντα που έχουν δημοσιοποιηθεί. 
Για λόγους αμιγώς πληροφοριακούς και αξιοποιώντας στοιχεία έρευνας επιστημόνων και γονέων παιδιών με αυτισμό που δημοσιεύτηκε περίπου προ τριετίας στα sites http://www.noesi.gr/ και http://www.panap.gr/, θα επιχειρήσουμε να φωτίσουμε τα αποκαλυπτικότερα.
 
Κάστρο Χάρτχαιμ, εκεί που εξοντώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με 
αναπηρία
Hartheim Castle, εκεί που εξοντώθηκαν χιλιάδες άνθρωποι με αναπηρία 

Το περίγραμμα της ναζιστικής πολιτικής σε θέματα αναπηρίας είχε ως εξής: Περίπου 275.000 άνθρωποι με αναπηρία εκτιμάται ότι θανατώθηκαν με βασανιστικούς τρόπους, στο όνομα της κυρίαρχης άποψης που “ήθελε” την αναπηρία να συνεπάγεται υπέρμετρο κόστος κοινωνικών παροχών σε σύγκριση με τα όσα ο ανάπηρος θα μπορούσε να προσφέρει στην οικονομία.  
Την ίδια περίοδο το ναζιστικό καθεστώς, παρασημοφορούσε σε κάθε ευκαιρία μεμονωμένες περιπτώσεις αναπήρων πολέμου, προβάλλοντας μέσω αυτών την ζωτική για την ύπαρξη των ναζί παραδειγματική άποψη ότι “η δύναμη της θέλησης θριαμβεύει έναντι όλων των δυσκολιών”. 
Στους προνομιούχους παρασημοφορηθέντες προσφερόταν πάντοτε η δυνατότητα προστατευμένης εργασίας, που παρέπεμπε σε μια αρκετά ριζοσπαστική - για την εποχή εκείνη – εκδοχή προνοιακής πολιτικής.
Μεταξύ πολλών, το πλέον αποκαλυπτικό τεκμήριο της προπαγάνδας που μήνυε/καθόριζε το μέλλον των πολλών ανθρώπων με αναπηρία ήταν η διάσημη και ιδιαίτερα προβεβλημένη ταινία της εποχής “Κατηγορώ” που αφηγείτο την ιστορία ενός γιατρού που δολοφόνησε την ανάπηρη σύζυγό του. 
Με την ταινία εισήχθη επίσημα στη δημόσια συζήτηση το επιχείρημα του “θανάτου από οίκτο”.  
Είχε επί μακρόν προηγηθεί (σε αφίσες, διαφημίσεις κ.ο.κ.) η διαπόμπευση των ΑμεΑ , κατά κανόνα ως προτύπων ανικανότητας αλλά ενίοτε και ως τεράτων, σε αντιδιαστολή με τους εκπέμποντες υγεία εκπροσώπους – μοντέλα της αρίας φυλής. Όλα αυτά από το 1933, αμέσως μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους ναζί. 

13χρονος μαθητής σκότωσε 12χρονο στην Αυστραλία!
Αυστραλός κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του για 30 χρόνια!!

Η αστυνομία του Κουίνσλαντ, συνέλαβε προχθές έναν 13χρονο μαθητή, στον οποίον και απάγγειλε την κατηγορία της δολοφονίας ενός 12χρονου συμμαθητή του.


Το τραγικό επεισόδιο έλαβε χώρα στο προαύλιο ενός κολεγίου του Μπρίσμπαν, όταν μια μεγάλη ομάδα παιδιών άρχισε να μαλώνει.
Ο 12χρονος χτυπήθηκε κατά την ώρα του επεισοδίου, από τον 13χρονο με ένα μαχαίρι στο στήθος.
με πληροφορίες από Καθημερινή ΑΠΕ-ΜΠΕ
Φυλάκιση 28 ετών σε πατέρα που κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του επί 30 χρόνια.

Σε κάθειρξη 28 χρόνων καταδικάστηκε, από δικαστήριο της Μελβούρνης, ένας 60χρονος πατέρας που κακοποιούσε σεξουαλικά την κόρη του επί 30 χρόνια και είχε αποκτήσει μαζί της τέσσερα παιδιά.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο δράστης, το όνομα του οποίου δεν επιτρέπεται να δημοσιοποιηθεί, κακοποίησε για πρώτη φορά την κόρη του στις αρχές της δεκαετίας του '70 όταν αυτή ήταν μόλις 13 ετών.
Έκτοτε και έως το 2005, όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, συνέχιζε να την κακοποιεί σεξουαλικά τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα και μερικές φορές καθημερινά.
Το θύμα φέρεται να είχε μιλήσει για το δράμα της σε κοινωνικούς λειτουργούς οι οποίοι δεν έδειξαν την πρέπουσα σημασία και τώρα ορισμένοι ζητούν την διεξαγωγή έρευνας για να διαπιστωθεί πως η πολιτεία αδιαφόρησε για την άτυχη γυναίκα.
Ψυχίατρος κατέθεσε στο δικαστήριο ότι ο δράστης είναι αλκοολικός, πάσχει από κατάθλιψη και είναι διχασμένη προσωπικότητα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki