Thursday 9 April 2009

Συσκευές Laser: Γονείς, δείτε το με προσοχή

Απευθύνομαι κυρίως στους γονείς που παίρνουν η επιτρέπουν στα παιδιά τους να πάρουν συσκευές λέιζερ.

Παρατηρήστε πόσα δευτερόλεπτα χρειάζεται η δέσμη για να τρυπήσει μια θήκη CD (όχι περισσότερα από 10 δευτερόλεπτα)

Κάποιοι θα πουν "μα οι συσκευές λέιζερ των παιδιών δεν είναι τόσο επαγγελματικές" ρωτήστε έναν οφθαλμίατρο και έναν δερματολόγο να σας απαντήσουν.
Δείτε το βίντεο που ακολουθεί...


Πηγές:

Το χαμομηλάκι λέει:

Στην αγορά υπάρχουν laser pointers των 50 mW έως 500-600 mW τουλάχιστον και οι τιμές κυμαίνονται από 50 μέχρι 1800 ευρώ. Υπάρχουν λοιπόν τιμές προσιτές σε ορισμένα παιδιά.
Το laser στο video των 400mW πράσινης ακτίνας πωλείται γύρω στα 1000 ευρώ σε κατάστημα ή από το internet ή από το ταχυδρομείο με πιστωτική κλπ.
Το laser των 50 mW, πράσινης ακτίνας, 60 φορές ισχυρότερης από την κόκκινη, ορατής σε εμβέλεια 8 χιλιομέτρων και νόμιμο, πωλείται για 50 ευρώ και τρυπάει μπαλόνι, άρα επικίνδυνο για τα μάτια.
Τα μεγάλης ισχύος και εμβέλειας αν δεν μπορούν να τα αγοράσουν τα παιδιά, λόγω τιμής ή λόγω άρνησης της πωλησης τους σε παιδιά, μπορούν κάλιστα να τα πάρουν από το σπίτι σας αν κάπου απρόσεχτα τα ξεχάσατε.

Προσοχή!!
Μην καταναλώνετε το πιπέρι "ΑΒ πιπέρι καγιέν"

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., στα πλαίσια εφαρμογής της κοινοτικής νομοθεσίας, ενημερώθηκε από την Ελληνική επιχείρηση 'ΑΒ Βασιλόπουλος' για τη διακίνηση προϊόντος της, πιπέρι καγιέν, στο οποίο ανιχνεύτηκε η μη εγκεκριμένη χρωστική methyl yellow (butter yellow).
Πρόκειται για πιπέρι καγιέν με την εμπορική επωνυμία 'ΑΒ πιπέρι καγιέν 35 g' και ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 04.02.2012, το οποίο διακινήθηκε στην ελληνική επιχείρηση από την Ολλανδία.
Η εταιρεία 'ΑΒ Βασιλόπουλος' προχώρησε ως όφειλε στην άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας και ήδη βρίσκονται από τον Ε.Φ.Ε.Τ. σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές να μην καταναλώσουν το ανωτέρω προϊόν. 


από mygreekblogspot στις 14:10 

«Η ανθρώπινη βλακεία είναι απέραντη» — Τα ακούει αυτά που λέει;;

Η δήλωση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι προς του σεισμοπαθείς της επαρχίας Αμπρούτσο έχει προκαλέσει σάλο και θέμα για συζήτηση από τους κατοίκους της περιοχής,τους Ιταλούς, αλλά και και από τα ΜΜΕ. Ο Ιταλός πρωθυπουργός μεταξύ άλλων λέει πως πρέπει να αντιμετωπίσουμε τη προσωρινή διαμονή  στις σκηνές σαν "ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ"!
Με δηλώσεις του στο γερμανικό τηλεοπτικό δίκτυο N-TV, ο ιταλός πρωθυπουργός δήλωσε "Δεν τους λείπει τίποτα, έχουν ιατρική φροντίδα, ζεστό φαγητό... Βεβαίως η στέγασή τους στις σκηνές είναι προσωρινή, όμως γι΄αυτό θα πρέπει να το θεωρήσουν σαν ένα Σαββατοκύριακο σε κάμπινγκ", δήλωσε ο Μπερλουσκόνι σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με την κατάσταση των σεισμοπαθών.
Περίπου 17.000 άνθρωποι έχουν μείνει άστεγοι μετά τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την επαρχία Αμπρούτσο και κυρίως την πρωτεύουσά της Λ΄Ακουιλα. Οι περισσότεροι από αυτούς έχουν βρει προσωρινή στέγη σε σκηνές που έχουν στηθεί στα προάστια της πόλης αυτής.
Εξάλλου, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές, σοβαρή είναι η κατάσταση 100 από τους περίπου 1.000 τραυματίες.

tanea.gr
Τι λέει, Θεέ μου, ο άνθρωπος;;;

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki