Friday 8 December 2006

Τα παιδιά εκπέμπουν SOS

Παιδική πορνογραφία - φαινόμενο που τα τελευταία χρόνια έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις τόσο στο εξωτερικό όσο και στην Ελλάδα. Στην χώρα μας η διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού παρουσιάζει έξαρση. Γεγονός, που έρχεται να το επιβεβαιώσει και μια πρόσφατη έκθεση της Ιντερπόλ που κατατάσσει την Ελλάδα σε μαύρη λίστα.

Πλέον η Ελλάδα δεν αποτελεί μόνο χώρα διακίνησης πορνογραφικού υλικού αλλά και χώρα παραγωγής. Από το καλοκαίρι του 2004 έχουν εξιχνιαστεί 60 νέες υποθέσεις με θύματα παιδιά και εφήβους από 12 ως 17 ετών.

Οι αστυνομικές έρευνες επικεντρώνονται σε περιοχές κυρίως της Μακεδονίας και της Θεσσαλίας. Υπάρχουν κυκλώματα στην Ελλάδα που προμηθεύουν παιδεραστές με ανήλικα παιδιά με σκοπό να τα χρησιμοποιήσουν σε βίντεο και φωτογραφίες που θα διακινήσουν μέσω του διαδικτύου. Κάποιοι στο όνομα του χρήματος δεν διστάζουν να σημαδέψουν ανεξίτηλα τις ψυχές μικρών παιδιών. Και μιλάμε για ποσά συναλλαγών τεράστια. Μια φωτογραφία ξεκινά από 3 ευρώ και φτάνει ως τα 100 ενώ τα βίντεο ξεκινούν από τα 50 ευρώ και μπορεί να καταλήξουν ως τα 1000ευρώ ανάλογα με το πόσο σκληρά είναι. Ο τζίρος για αυτούς που εμπορεύονται παιδιά μέσω του διαδικτύου σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχεται στο 1 δις ευρώ το χρόνο. Η διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας αποτελεί τη δεύτερη πιο επικερδή εγκληματική επιχείρηση μετά το εμπόριο ναρκωτικών.

Οι καθημερινές επισκέψεις σε σελίδες του διαδικτύου με πορνογραφικό υλικό είναι χιλιάδες.

Τέτοιες σελίδες δεν επισκέπτονται μόνο ενήλικοι αλλά δυστυχώς και ανήλικοι που παραπλανούνται.

Για παράδειγμα πολλές φορές οι διαχειριστές τέτοιων σελίδων χρησιμοποιούν ονομασίες ηρώων κινουμένων σχεδίων. Έτσι πολλά παιδιά ξαφνικά μπορεί να βρεθούν μπροστά σε ένα σοκαριστικό θέαμα με πορνογραφικό περιεχόμενο.

Σπάνια όμως κάποιος τιμωρείται γιαυτό, καθώς το ισχύον νομοθετικό πλαίσιο, τουλάχιστον στην Ελλάδα, εμποδίζει την αστυνομία να συλλάβει του παιδεραστές. Και αυτό γιατί όσοι διακινούν πορνογραφικό υλικό, χωρίς όμως να φαίνεται ότι λαμβάνουν χρήματα από αυτό, δεν μπορούν να εκδιωχθούν.

Επίσης δεν μπορούν να συλληφθούν και όσοι δρουν ατομικά χωρίς συνεργούς. Σύντομα όμως θα κατατεθεί νομοσχέδιο στην Βουλή, που προβλέπει αυστηρές ποινές από την κάθειρξη 10 ετών τουλάχιστον και χρηματική ποινή ως 500.000 ευρώ, για όσους εμπορεύονται παιδιά, για την παιδική πορνεία και την παιδική πορνογραφία. Ευελπιστούμε έτσι να μπει ένα φρένο στην απειλή της παιδικής πορνογραφίας και στις ανεξέλεγκτες διαστάσεις που έχει λάβει. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα λειτουργεί και Ανοιχτή Γραμμή για καταγγελίες για υποθέσεις που έχουν σχέση με την διακίνηση πορνογραφικού υλικού.

Στην Ανοιχτή Γραμμή
www.safeline.gr μπορούν να καταγγείλουν οι πολίτες τέτοιου είδους δραστηριότητες ώστε οι δράστες να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη.

«Παράδεισος» παιδικής πορνείας

Γονείς από την ανατολική Ευρώπη πωλούν τα παιδιά τους
σε παιδεραστές από τη Γερμανία


Έκθεση η οποία καταγγέλλει το φαινόμενο της παιδικής πορνείας στα σύνορα Τσεχίας – Γερμανίας έδωσε στη δημοσιότητα η διεθνής οργάνωση των Ηνωμένων Εθνών για τα Παιδιά, Γιούνισεφ.

Η Γιούνισεφ χαρακτηρίζει την περιοχή «παράδεισο» της συγκεκριμένης παράνομης δραστηριότητας κατά την οποία γονείς άπορων οικογενειών από την Δημοκρατία της Τσεχίας κι άλλες χώρες της ανατολικής Ευρώπης διαθέτουν τα παιδιά τους προς πώληση κυρίως σε παιδεραστές από τη Γερμανία.

Ο επικεφαλής της Γιούνισεφ στη Γερμανία, Ράινχαρντ Σλαγκιντβάιτ δήλωσε ότι οι ηγεσίες της Γερμανίας και της Τσεχίας έχουν αποτύχει παταγωδώς στις προσπάθειές τους για την καταπολέμηση της παιδικής πορνείας. Γερμανός ψυχολόγος, ο οποίος προσφέρει τις υπηρεσίες του στην αστυνομία, χαρακτήρισε την περιοχή τον μεγαλύτερο «οίκο ανοχής» της Ευρώπης.

Eίναι γεγονότα ή μύθοι, οι φόνοι και οι βιασμοί; ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ...

Δύο βρέφη με κομμένο τον λαιμό τους. Ένα επτάχρονο κορίτσι που βιάστηκε και δολοφονήθηκε έξω από το Σουπερντόουμ. Τα πτώματα τους παρέμεναν επί ημέρες μέσα στα περιττώματα, δίπλα στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ορλεάνης.
Σε μία εβδομάδα γεμάτη με εικόνες απόγνωσης και θυμού από τη Νέα Oρλεάνη, μερικές περιπτώσεις ξεχώρισαν. Καθώς όμως οι ημέρες περνούν πολλές παραμένουν αναπόδεικτες. H αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει τη φήμη του βιασμένου παιδιού ούτε άλλη υπόθεση βιασμού στο Σουπερντόουμ ή το Συνεδριακό Κέντρο. «Δεν υπάρχουν βάσιμα στοιχεία για κανένα βιασμό. Θα διερευνήσουμε εφόσον υπάρξουν καταγγελίες από πολίτες», δήλωσε ο Eντι Kόμπας, αρχηγός της αστυνομίας της Νέας Oρλεάνης.
 

Και ενώ πολλοί ισχυρίζονται ότι οι βιασμοί συνέβησαν, κανένας αυτόπτης μάρτυρας, θύμα ή συγγενής θύματος δεν έχει εμφανιστεί. Όπως δεν έχει εμφανιστεί και αυτός που διέδωσε την ιστορία με τα σφαγιασθέντα βρέφη, ενώ δεν έχουν βρεθεί τα πτώματά τους. Oι τουαλέτες του Συνεδριακού Κέντρου ήταν όντως γεμάτες περιττώματα, αλλά ο Guardian δεν διαπίστωσε την ύπαρξη πτωμάτων. Κατά τη διάρκεια μίας εβδομάδας που οι επικοινωνίες πραγματοποιούνταν με μεγάλη δυσκολία, φήμες μέσω της επανάληψης κατέληξαν να θεωρούνται γεγονότα.
 

Σε μία δημοσιογράφο της Liberation δόθηκε η πληροφορία ότι 1.200 άνθρωποι πνίγηκαν στο σχολείο Marion Abramson. Κανείς από την Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Αντιμετώπισης Κρίσεων (FEMA) ή την αστυνομία δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει την πληροφορία. Εδώ βέβαια η FEMA δεν μπορούσε να επιβεβαιώσει την πληροφορία ότι υπήρχαν χιλιάδες συγκεντρωμένοι στο Συνεδριακό Κέντρο μέχρι που το έμαθε από τους δημοσιογράφους.
 

«Οι άνεμοι του «Kατρίνα» δημιούργησαν ένα κενό πληροφόρησης και αυτό γέμισε με φήμες. Δεν μπορούμε να επιβεβαιώσουμε τις πληροφορίες ότι ένοπλες ομάδες κατέλαβαν το Συνεδριακό Κέντρο», έγραψε ο δημοσιογράφος του Aσοσιέιτεντ Πρες, Aλεν Mπιντ. «Μπορείς να τις μεταδώσεις (τις φήμες), αλλά τουλάχιστον είσαι υποχρεωμένος να αναφέρεις ότι είναι ανεπιβεβαίωτες και να μην τις παρουσιάζεις ως γεγονότα», τονίζει ένας δημοσιογράφος από τη Βαλτιμόρη. «Κανείς όμως δεν το κάνει», προσθέτει.
 

Όπως και να έχει η φημολογία είχε συνέπειες. Οι φήμες περί αναρχίας και ένοπλων συμμοριών στους δρόμους της Νέας Oρλεάνης δυσκόλεψαν την επιχείρηση αρωγής και εξαγρίωσαν τους πληγέντες. Όταν οι πρώτοι άνδρες της Εθνοφρουράς έφτασαν στο Συνεδριακό Κέντρο διατάχθηκαν να οπλίσουν τα όπλα τους. Αντί όμως να βρεθούν αντιμέτωποι με οπλισμένα πλήθη αντίκρισαν μία νοσοκόμα.
 

«Κατέβηκε από χαλασμένο ανελκυστήρα και σήκωσε τα χέρια ψηλά όταν είδε τα όπλα», έγραψαν οι L.A. Times. «Έχουμε άρρωστα αφυδατωμένα παιδιά επάνω», φώναξε στους στρατιώτες.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki