Saturday 29 June 2019

Ένα παιδί μετανάστης πεθαίνει κάθε μέρα στον κόσμο

Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον 32.000 μετανάστες παγκοσμίως, περιλαμβανομένων 1.600 παιδιών, έχουν πεθάνει στη διάρκεια επικίνδυνων ταξιδιών σε αναζήτηση καλύτερης ζωής αφότου άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για θανάτους και εξαφανίσεις μεταναστών το 2014

Ένα παιδί μετανάστης, αγόρι ή κορίτσι, πεθαίνει σχεδόν κάθε μέρα τα τελευταία τέσσερα χρόνια στην προσπάθεια να φθάσει στην ασφάλεια, ανέφεραν σήμερα τα Ηνωμένα Έθνη, καθώς η φωτογραφία ενός άνδρα και της μικρής κόρης του που πνίγηκαν στην προσπάθειά τους να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες προκάλεσε παγκόσμια κατακραυγή.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ για τη μετανάστευση ανέφερε σήμερα ότι τουλάχιστον 32.000 μετανάστες παγκοσμίως, περιλαμβανομένων 1.600 παιδιών, έχουν πεθάνει στη διάρκεια επικίνδυνων ταξιδιών σε αναζήτηση καλύτερης ζωής αφότου άρχισε να συγκεντρώνει στοιχεία για θανάτους και εξαφανίσεις μεταναστών το 2014.
«Παιδιά πεθαίνουν σε όλες τις περιοχές του κόσμου. Αυτά τα παιδιά δεν γνωρίζουν τι συμβαίνει και αντιμετωπίζουν φοβερούς κινδύνους»
δήλωσε ο Φρανκ Λάζκο, επικεφαλής του κέντρου ανάλυσης δεδομένων του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Η συγκλονιστική εικόνα του Όσκαρ Αλμπέρτο Μαρτίνες, 25 ετών, και της ηλικίας 24 μηνών κόρης του Βαλέρια έφερε στο φως των προβολέων τον γολγοθά 70 εκατομμυρίων αναγκαστικά εκτοπισμένων ανθρώπων στον κόσμο – στην πλειονότητά τους παιδιά, σύμφωνα με στοιχεία της Υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR).
Πατέρας και κόρη ταξίδεψαν από το Ελ Σαλβαδόρ στο Μεξικό και διέσχιζαν τον Ρίο Γκράντε για να ζητήσουν άσυλο στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Η υπηρεσία συνοριακών περιπολιών των ΗΠΑ κατάγραψε 283 θανάτους στα σύνορα το 2018. Ακτιβιστές υποστηρίζουν πως ο αριθμός είναι μεγαλύτερος καθώς πολλοί μετανάστες που πεθαίνουν σε τμήματα του ερημικού τοπίου κατά μήκος των συνόρων μήκους 3.138 χλμ. δεν βρίσκονται ποτέ.

Η UNHCR συνέκρινε την εικόνα με την εμβληματική φωτογραφία του τρίχρονου πρόσφυγα από τη Συρία, του Αϊλάν Κούρντι, το άψυχο κορμί του οποίου ξεβράστηκε σε μια παραλία της Μεσογείου το 2015.
Ο Κούρντι ήταν μέρος ενός προσφυγικού κύματος που προκάλεσε πανικό στην Ευρώπη και ανάγκασε την Τουρκία να κλείσει τη μεταναστευτική διαδρομή μέσω της Ελλάδας υπό τις εντολές της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Από τότε οι αφίξεις μεταναστών και προσφύγων μέσω της Μεσογείου έχουν επιβραδυνθεί, συμβάλλοντας στη μείωση των θανάτων μεταναστών παγκοσμίως σε 4.734 το 2018, από 6.280 το 2017, ανέφερε ο ΔΟΜ.
«Η πιο ωμή εικόνα που τράβηξε την παγκόσμια προσοχή ήταν ο θάνατος του Αϊλάν Κούρντι. Πιστέψαμε ότι ο κόσμος θα αφυπνιζόταν και θα αναλάμβανε δράση για την αντιμετώπιση αυτού του προβλήματος», 
δήλωσε ο Λάζκο στο Thomson Reuters Foundation.

«Αλλά έχουμε δει να αναλαμβάνεται σχετικά λίγη ανθρωπιστική δράση προκειμένου να βοηθηθούν οι οικογένειες που έχουν επηρεαστεί απ' αυτές τις τραγωδίες. Οι χώρες δίνουν προφανώς προτεραιότητα στην προάσπιση των συνόρων τους».

Πολλές χώρες έχουν υψώσει φράχτες για να αποθαρρύνουν τους μετανάστες και η ΕΕ και οι Ηνωμένες Πολιτείες πιέζουν τους γείτονές τους να μειώσουν τον αριθμό των ανθρώπων που επιχειρούν να κάνουν το ταξίδι.

ΑΠΕ-ΜΠΕ
alfavita.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Τα παιδιά του παραδείσου (1997) Children Of Heaven

Τα παιδιά του παραδείσου (1997)
Children Of Heaven (1997)
Director: Majid Majidi
Writer: Majid Majidi
Stars: Mohammad Amir Naji, Amir Farrokh Hashemian, Bahare Seddiqi
Tο θέμα της ταινίας περιστρέφεται γύρω από ένα ζευγάρι παπούτσια. 
Την ίδια στιγμή που στις "πολιτισμένες" χώρες ένα ζευγάρι παπούτσια ίσως είναι κάτι δεδομένο, σε άλλες χώρες, όπου το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού ζει κάτω από τα όρια της φτώχειας, θεωρείται ως πολυτέλεια, επειδή μπορεί να μην υπάρχει δεύτερο διαθέσιμο.
Ο Αλί έχασε το μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών της αδελφούλας του, της Ζορέ, καθώς τα πήγαινε στο τσαγκάρη. 
Η φτώχεια της οικογένειας δεν τους επιτρέπει σπατάλες και ο φόβος της τιμωρίας γεννάει μια ιδέα: να μοιραστούν το επίσης μοναδικό ζευγάρι παπουτσιών του Αλί.
Το μοίρασμα των παπουτσιών επιφυλάσσει πολλά απρόοπτα.
imdb.com
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

ΔΩΡΕΑΝ η γονιδιακή θεραπεία για ΚΑΡΚΙΝΟ! - Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Μία πραγματική επανάσταση στον χώρο της Υγείας, με τη χρήση υψηλής τεχνολογίας.
............
... άρχισαν οι δωρεάν γενετικές εξετάσειςσε ασθενείς με καρκίνο με βάση τις Μονάδες του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας (ΜΙΑ), επιφέροντας μία πραγματική επανάσταση για τους φτωχούς.
Γιατί η γονιδιακή θεραπεία είναι η απόλυτη θεραπεία του καρκίνου

Συγκεκριμένα η υψηλότερη τεχνολογία και έρευνα σε διεθνές επίπεδο τίθεται στην υπηρεσία της κοινωνίας εντελώς δωρεάν, στοιχείο το οποίο έχει εξοργίσει τα ιδιωτικά συμφέροντα που αναπτύσσονται στον κρίσιμο χώρο της Υγείας και λειτουργούν με άξονα το κέρδος.

Οι Μονάδες αυτές ήδη λειτουργούν 
στην Αθήνα 
στο (Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών, 
Ερευνητικό Κέντρο Αλ. Φλέμινγκ, 
Εθνικό Ίδρυμα Ερευνών ΕΚΕΦΕ Δημόκριτος, 
Εργαστήριο Παθολογικής Ανατομικής του ΕΚΠΑ), 

στη Θεσσαλονίκη 
(Ινστιτούτο Εφαρμοσμένων Βιοεπιστημών του ΕΚΕΤΑ), 
στο Ηράκλειο Κρήτης 
(Ινστιτούτο Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ).

Ταυτόχρονα το σημαντικό γεγονός για τον κόσμο είναι ότι σύμφωνα με πληροφορίες μας, παρόμοιες Μονάδες θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα στη Λάρισα, στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και στα Γιάννενα, πόλεις που έχει πραγματοποιηθεί η σχετική προεργασία.
Οι γενετικές δωρεάν εξετάσεις σχετίζονται με βιοδείκτες συμπαγών όγκων, αιματολογικές κακοήθειες και τα κληρονομικά σύνδρομα καρκίνου και αφορούν τόσο την πρόληψη όσο και τη θεραπεία του καρκίνου. 
Μάλιστα αυτές οι Μονάδες λόγω της υπερσύγχρονης τεχνολογίας που διαθέτουν θα μπορούν να εξετάζουν περίπου 96 γονίδια, δεκαπλάσια σε ποσότητα από αυτά που μπορούν να εξετάσουν τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα.

Τα γονίδια αυτά αναφέρονται από το Υπουργείο Υγείας και η σχετική διαδικασία θα προωθείται μέσω του Συστήματος Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης. Επιπρόσθετα έχει αναπτυχθεί μία διαδικασία πρότυπο αφού έχουν προηγηθεί ο διεργαστηριακός έλεγχος ποιότητας, ο οποίος διασφαλίζει την αξιοπιστία των αποτελεσμάτων, ενώ προστατεύονται τα προσωπικά δεδομένα των ασθενών τα οποία δεν εξέρχονται από τη χώρα.

Γι’ αυτό το πρωτοποριακό εγχείρημα σε διεθνές επίπεδο, δωρεάν υποστήριξης των πολιτών, ο αναπληρωτής υπουργός Έρευνας και Καινοτομίας, Κώστας Φωτάκης, τόνισε:

«Σήμερα βρισκόμαστε στην τελική ευθεία ενός φιλόδοξου εγχειρήματος που εντάσσεται στις εμβληματικές δράσεις που υλοποιεί ο Τομέας Έρευνας και Καινοτομίας του ΥΠΠΕΘ, με στόχο την ανάδειξη της απήχησης της έρευνας και Καινοτομίας στην κοινωνία με τρόπο απτό, συγκεκριμένο και ορατό. Το εγχείρημα αυτό, η δημιουργία δηλαδή του Εθνικού Δικτύου Ιατρικής Ακριβείας, της Ιατρικής του μέλλοντος όπως πολλοί ειδικοί ισχυρίζονται, στην Ογκολογία υλοποιείται σε στενή συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας και φθάνει στο κομβικό στάδιο της παροχής διαγνωστικών υπηρεσιών υγείας στους πολίτες που τις έχουν ανάγκη.»
»Οι υψηλού κόστους γενετικές εξετάσεις για τον καρκίνο καλύπτονται πλέον από το Δίκτυο και διενεργούνται στις Μονάδες Ιατρικής Ακριβείας που συστάθηκαν το 2018. 
Αποδεικνύουμε έμπρακτα ότι με τη συνεπή στήριξη της Έρευνας τα τελευταία χρόνια, η κοινωνία ωφελείται άμεσα και ουσιαστικά. Η αγαστή συνεργασία και σύμπνοια μεταξύ των επιστημόνων και των συλλόγων ασθενών αποτελούν εχέγγυο για τη βιωσιμότητα του εγχειρήματος. Η Πολιτεία από την πλευρά της έχει διασφαλίσει τη χρηματοδότηση του Δικτύου για τα επόμενα δύο χρόνια από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.»

Παναγιώτης Γεωργουδής

περισσότερα εδώ
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki