Η τέλεια συνταγή για τα καθιερωμένα κουλουράκια του Πάσχα,
που θα σας ξετρελάνουν
Υλικά
🌹 750 γραμμάρια αλεύρι, γ.ο.χ.
🌹 400 γραμμάρια βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
🌹 250 γραμμάρια ζάχαρη, κρυσταλλική
🌹 2 αυγά, μέτρια
🌹 2 κρόκους αυγού, αραιωμένους με γάλα για το άλειμμα
🌹 ξύσμα από 1 λεμόνι
🌹 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
🌹 ½ κ.γ. κανέλα σε σκόνη
🌹 ¼ κ.γ. μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Εκτέλεση
🌹 ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα μπολ , το μπέικιν, το ξύσμα λεμονιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και τα ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
🌹 αδειάζουμε το βούτυρο στον κάδο του μίξερ, τη ζάχαρη και τα χτυπάμε με το φτερό σε δυνατή ταχύτητα, μέχρι να αφρατέψει το πρώτο.
🌹 προσθέτουμε τα αυγά ένα-ένα χτυπώντας το μείγμα (περιμένουμε να απορροφηθεί το πρώτο πριν ρίξουμε το δεύτερο).
🌹 αδειάζουμε σε δόσεις το μείγμα με το αλεύρι στον κάδο του μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθεί η ζύμη.
🌹 παίρνουμε μπαλάκια των 25-30 γραμμαρίων από τη ζύμη, πλάθουμε στο σχήμα που επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε ταψιά του φούρνου, στα οποία έχουμε στρώσει λαδόκολλα. 🌹 αλείφουμε με αυγό τα κουλουράκια με τη βοήθεια ενός πινέλου και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στον αέρα για 25 λεπτά.
Μόλις ετοιμαστούν, αφήνουμε τα κουλουράκια να κρυώσουν καλά.