Tuesday 6 April 2010

Babysitter κακοποιεί εντεκάμηνο μωράκι
Florida: Babysitter Abuses 11 Month Old Baby!

Στη Φλώριδα της Αμερικής βιντεοσκοπήθηκε babysitter να συμπεριφέρεται βίαια σε ένα βρέφος μόλις έντεκα μηνών. 
Το ευτυχές βέβαια ήταν ότι η καταγραφή του περιστατικού την οδηγεί στην δικαιοσύνη.

Συμβουλή: θα πρέπει οι γονείς να προσέχουν σε ποιους εμπιστεύονται τα παιδιά τους.

(δεν αντέξαμε να δούμε ολόκληρο το video)


"Hidden-camera video of a babysitter slapping an 11-month-old child, throwing things and handling the boy violently was evidence enough for police to charge the 53-year-old woman with battery on a child. 
The video was recorded on Tuesday in a Mandarin home. The next day, Jeannine Campbell was arrested." 

ευχαριστούμε hiyma blogspot, που μας το έστειλες

Ελάτε για τουρισμό, θα 'χουμε και βεντέτες!!!

Τελικά κι ο φετινός απολογισμός αυτό το Πάσχα, θυμίζει περισσότερο πολεμικό ανακοινωθέν, παρά ειδήσεις γιορτής... 33 νεκροί, στην άσφαλτο, 4 νεκροί από κροτίδες, γύρω στους 1000 τραυματίες στα νοσοκομεία, με κομμένα χέρια, ποδάρια, με βγαλμένα μάτια, με σπασμένα τύμπανα, με σπασμένα κόκκαλα, νέα παιδιά που μετά από καιρό μπορεί κι αυτά να μπουν στο μνήμα από κάποια επιπλοκή, νέα παιδιά που δεν θα ξαναχαρούν τη ζωή, τουλάχιστον όχι με τον τρόπο που την χαιρόταν μέχρι τώρα...
Κι αν για όσα συμβαίνουν στο δρόμο, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτε, γιατί είμαστε αρκετά ηλίθιοι να πίνουμε δυό μπουκάλια σε σφηνάκια και μετά να πιάνουμε τιμόνι, ή να έχουμε πάρει ένα ψωροδίπλωμα και να ξεχυνόμαστε στην άσφαλτο με την αυτοπεποίθηση ενός Σουμάχερ, για
το έγκλημα με τις κροτίδες κάτι μπορούμε να κάνουμε...


Οι κροτίδες και τα βεγγαλικά απαγορεύονται, όλοι το ξέρουμε κι όλοι κάνουμε τα στραβά μάτια. Και η αστυνομία το ξέρει και ο Δήμος το ξέρει και η Δικαιοσύνη το ξέρει, όλοι το ξέρουν ότι είναι έγκλημα η κατασκευή τους, έγκλημα η κατοχή τους, έγκλημα η χρησιμοποίησή τους.
Απανθρακώθηκε ο νεαρός μέσα στο αυτοκίνητό του, όταν πήραν φωτιά τα "πυρομαχικά" που κουβαλούσε... Πού κατασκευάστηκαν αυτά; Σε ποιόν χώρο, με τι συνθήκες ασφάλειας, ποιός ήταν ο κατασκευαστής και ποιός ο έμπορος; Τα 'ψαξε ποτέ κανένας αυτά, τιμωρήθηκε ποτέ κανένας; Όχι, μόνο ηλίθιοι νεαροί με κομμένα χέρια, ή τυφλοί, ή κουφοί και μαυροντυμένες μανάδες στα νεκροταφεία, μόνο αυτοί τιμωρήθηκαν...

Σκοτώθηκαν δυό νεαροί στη Σαντορίνη, ο ένας ήταν και γιός αντιδημάρχου και ο καημένος ο Παπαδάκης στο πρωινάδικό του, διερήγνυε τα ιμάτιά του, γιατί ήταν και ηθικά παιδιά βρε αδερφέ, από καλές οικογένειες και δεν το άξιζαν... Εντάξει Γιώργο μας,
από του χρόνου θα βάζουμε γυφτάκια, να μην σου χαλάει το feng-shui!!! Έφτιαχναν αυτοσχέδια εκρηκτικά και πετάχτηκε ο δήμαρχος από το τηλέφωνο να πει ότι τα 'φτιαχναν σε ιδιωτικό χώρο...
Άναψε ο νταγλαράς στο Αγρίνιο τα χαλκούνια, μόνο που ήταν τόσο πολύ εκστασιασμένος από την αναβίωση του εθίμου και ήταν τόσο απασχολημένος να σκιάζει τ' άλογα του Τούρκου κατακτητή, που δεν πρόσεξε την κοπελίτσα, που έφαγε όλο το φλεγόμενο θειάφι στα μάτια και τώρα παλεύουν μπας και μπορέσουν να διασώσουν λίγο από την όρασή της...
Είναι εκρηκτικά, σκοτώνουν, ακρωτηριάζουν, καταστρέφουν, είναι απαγορευμένα, υπάγονται σε πολύ σκληρές διατάξεις νόμων κι όμως όλοι σφυράνε αδιάφοροι... Γιατί;;;

Μα επειδή αυτά τα έθιμα, τραβάνε κόσμο, είναι τουριστικός μαγνήτης, τόσος και τόσος κόσμος κινάει για τον Βροντάδο της Χίου για να δούνε τον "ρουκετοπόλεμο" μεταξύ δυο ενοριών, δείτε το και στο hotelsline...


Γιαυτό τους χαίρομαι εγώ τους "ορθόδοξους πιστούς",  επειδή το μήνυμα της αγάπης το λαμβάνουν σαν αφορμή για πόλεμο και αντί να ανταλάσσουνε "φλώρικα" φιλιά, πετάνε μερικές χιλιάδες ρουκέτες!!! Φαντάζεστε να απαγορευότανε φέτος που υπάρχει και κρίση; Θα 'πεφταν οι ξενοδόχοι να τους "φάνε"... Ενώ τώρα, έβαλαν λέει κι έναν δημοτικό υπάλληλο να επιβλέπει και να παρεμβαίνει τάχα μου, τρομάρα του!!! Που να ευλογάει τον Αι-Μάρκο και την Παναγία την Ερυθιανή που δεν υπήρχε κανα παρατράγουδο, γιατί αυτόν θα έβρισκε ο δήμαρχος για εξιλαστήριο θύμα...
Και αν ρωτήσεις έναν αστυνομικό που κάθεται αμέριμνος σιγοτραγουδώντας το "Χριστός Ανέστη" και σκεπτόμενος όχι την Θεία Θυσία, αλλά την μαγειρίτσα που τον περιμένει στο σπίτι, γιατί δεν αρπάζει τον νεαρό να τον ρωτήσει από πού αγόρασε την βόμβα που πετάει, θα σου απαντήσει ενοχλημένος "Έλα τώρα, έθιμο είναι..."
Λοιπόν, εγώ αρχίζω σιγά-σιγά και καταλαβαίνω τα έθιμα και την σημασία τους στην διαφύλαξη της παράδοσής μας. Μάλιστα προτείνω να παλέψουμε όλοι μαζί, Πολίτες, Πολιτεία, Αστυνομικές και Δικαστικές Αρχές για την αναβίωση πατροπαράδοτων εθίμων που ύποπτοι ανθελληνικοί κύκλοι φρόντισαν να απαγορέψουν και να τα βγάλουν απο το γιορταστικό πνεύμα!!!
Και γίνομαι συγκεκριμένος: Τέρμα η αγορά αρνιού και κατσικιού από κρεοπωλεία,
να αναβιώσει το ελληνικότατο έθιμο της ζωοκλοπής, στα δικά μας τα χωριά μέχρι πριν 50-60 χρόνια ήταν πολύ διαδεδομένο, στα ορεινά της Κρήτης ακόμη και σήμερα διατηρείται από λιγοστούς -δυστυχώς- ρομαντικούς. Εμπρός να το ξαναδιαδόσουμε σε όλη την Ελλάδα.
Και όσο για τα θύματα που ακούμε κάθε Πάσχα από τροχαία και από κροτίδες; Μα και γιαυτά υπάρχει το ανάλογο έθιμο:
Είναι η παραδοσιακή βεντέτα!!!
Ήπιες, πήρες τιμόνι κι έπεσες πάνω μας και μας ξεκλήρισες; Η οικογένειά μου ξεκινάει βεντέτα και το αίμα θα ξεπλυθεί με αίμα!!! Πέταξες τη μπόμπα σου και μου 'βγαλες το μάτι; Θα σου βγάλω κι εγώ το δικό σου και θα 'μαστε πάτσι!!! Πούλησες εκρηκτικά και έσκασαν στα χέρια του παιδιού μου; Κανένα πρόβλημα, γιαυτό υπάρχει η βεντέτα, θα τα βρούμε τα ζύγια!!!
Και όλο αυτό θα το "ντύσουμε" και μ' ένα ωραίο διαφημιστικό σύνθημα του στυλ
"Live your Death in Greece" και θα το λανσάρουμε σ' όλο τον κόσμο και θα πήξουμε στο τάληρο, τέλος και τα ελλείματα και τα άδεια ταμεία...Και του χρόνου αδέρφια...

Εγκατέλειψε τον 6χρονο γιο του στην ερημιά

Με την κατηγορία της έκθεσης ανηλίκου συνελήφθη το απόγευμα του Μ. Σαββάτου, ένας 40χρονος, βουλγαρικής υπηκοότητας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση του Αστυνομικού Τμήματος Χρυσούπολης και του Τμήματος Ασφαλείας Ξάνθης.

Ειδικότερα, το απόγευμα της Μ.Παρασκευής εποχούμενη περιπολία του Α.Τ. Χρυσούπολης Καβάλας, εντόπισε σε αγροτική περιοχή της Νέας Κώμης Καβάλας ένα 6χρονο αγοράκι, βουλγαρικής καταγωγής να βρίσκεται σε κατάσταση φόβου και να ζητά συνεχώς τους γονείς του.
Ο ανήλικος φιλοξενήθηκε αρχικά στην παιδιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας, όπου αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες, το Μ. Σάββατο μεταφέρθηκε προσωρινά στο ίδρυμα «Παιδόπολη» της Καβάλας.
Το απόγευμα της ίδιας ημέρας εντοπίστηκε στην πόλη της Ξάνθης ο 40χρονος να περιφέρεται εντός της πόλεως με τα δύο ανήλικα παιδιά του και προσήχθη στο Αστυνομικό Τμήμα Χρυσούπολης.
Ο 40χρονος παραδέχθηκε πως το απόγευμα της Μ.Πέμπτης, αφού προηγουμένως εγκατέλειψε τον παραπάνω αναφερόμενο γιο του στον τόπο όπου εντοπίστηκε, ακολούθως με τα άλλα δύο παιδιά του κινήθηκε πεζός προς την πόλη της Ξάνθης.
Τα άλλα δύο ανήλικα παιδιά του δράστη μεταφέρθηκαν και αυτά προσωρινά προς φιλοξενία στο ίδρυμα «Παιδόπολη» της Καβάλας, προκειμένου μέσω της Διεύθυνσης Διεθνούς Αστυνομικής Συνεργασίας - Interpol του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενημερωθεί η μητέρα τους που βρίσκεται στην Βουλγαρία για να τα παραλάβει.
Ο πατέρας  δράστης με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία θα προσαχθεί στην Εισαγγελέα Πρωτοδικών Καβάλας.
Έθνος

Κρατείται 70χρονος από την Αγιά Λάρισας για ασέλγεια
σε 8χρονο

Ένας 70χρονος συνταξιούχος, από την Αγιά της Λάρισας, κατηγορείται ότι ασέλγησε σε βάρος 8χρονου αγοριού. 

Ο 70χρονος γείτονας του παιδιού, το παρέσυρε δίνοντας του γλυκά και 5 ευρώ στο σπίτι του, όπου και ασέλγησε σε βάρος του.
Το παιδί ανέφερε στη μητέρα του το περιστατικό και αυτή το κατήγγειλε στην Αστυνομία, με αποτέλεσμα ο 70χρονος να συλληφθεί και να οδηγηθεί στον Ανακριτή όπου και απολογήθηκε και αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του.

trikalanews 

Ο Παππούς και η Γιαγιά ... Να μην ξεχνάμε και τα μεγάλα... χαμομηλάκια!!

... μια φορά και ένα καιρό ή
Επαναπροσδιορίζοντας το ρόλο του Παππού και της Γιαγιάς
 
Μια νέα δημιουργική δράση πραγματοποιείται στα πλαίσια της «Προπόνησης Ζωής» σχετικά με τα άτομα της 3ης γενιάς, από 65 ετών και πάνω, που λόγω των απάνθρωπων συνθηκών της εποχής μας, έχουν χάσει την «ποιότητα και γλυκύτητα» που όλοι ξέραμε στους ρόλους του παππού και της γιαγιάς..
Συμπαραστάτες σ’ αυτή την προσπάθεια είναι  επαγγελματίες ηθοποιοί, χορευτές, μουσικοί και σκηνοθέτες που μαζί θα προσπαθήσουν να δώσουν την ευκαιρία σ αυτή την γενιά, να μην φοβάται να έχει ακόμα τον  λόγο  σ αυτήν την κοινωνία που ζουν ακόμα.
Να πουν  τις δικές τους απλές ιστορίες, τα τραγούδια τους, τα παραμύθια τους που μεγάλωσαν τα παιδιά τους, τον πόνο και τις χαρές τους, να μοιραστούν τις ανησυχίες και τις ανασφάλειες τους, να μιλήσουν αυτοί που η δύσκολη ζωή τους δεν τους επέτρεψε να μάθουν γράμματα, ενώ παράλληλα κατάφεραν με κόπο να μορφώσουν τα παιδιά τους.
Αυτή η γενιά έχει ακόμα να μοιραστεί μαζί μας την απλότητα, την αγκαλιά, την ανθρωπιά, την προσφορά, την αυθεντική αγάπη, την κατανόηση έχει την δύναμη να μας στρέψει την προσοχή να δούμε ποια είναι η “η τέχνη της ζωής “. 
Να προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι μαζί να μαλακώσουμε ξανά τις ψυχές τους, να τους δώσουμε το χέρι και να τους τραβήξουμε έξω από την μοναξιά, τον φόβο και τις αγωνίες τους, να τους δώσουμε την ευκαιρία να γίνουν πάλι πρωταγωνιστές ,να τους δώσουμε χαρά, να τους χειροκροτήσουμε και να τους δείξουμε την ευγνωμοσύνη μας για ότι έχουν κάνει πριν από μας… για μας.
Γι αυτόν τον σκοπό, οργανώνονται  εργαστήρια κάτι σαν «θεατρικά ταξίδια» όπως τα αποκαλεί η ηθοποιός/σκηνοθέτης Ανθή Ανδρεοπούλου που θα συνοδεύονται με ήπιες γυμναστικές ασκήσεις, ασκήσεις αναπνοής, γέλιου και μνήμης για συντήρηση των ζωτικών νευρώνων του εγκεφάλου.
Οι βασικοί στόχοι του «…μια φορά και ένα καιρό…»
1. Εργαστήρι “θεατρικά ταξίδια”
2. Μελέτη βιωματικών ιστοριών
3. Καθιέρωση τακτικών συναντήσεων
4. Ανεύρεση χορηγιών
5. Οργάνωση μιας βραδιάς λόγου και μουσικής και συγκέντρωση χρημάτων για ανθρώπους 3ης ηλικίας που έχουν ανάγκη από φάρμακα και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν οικονομικά.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΤΕ
Κάθε ιδέα, προσφορά και συμμετοχή στην βελτίωση αυτού του project είναι δεκτή. Με χαρά θα δεχόμαστε και τους δικούς σας παππούδες και γιαγιάδες, καθώς και σας για την οργάνωση και διεκπεραίωση του επαναπροσδιορισμού του ρόλου παππού-γιαγιάς.

Επικοινωνήστε στο 6977707746 
ή στο e-mail: voula@alter-art.eu
στο facebook
από kala-nea.gr

"Ο μικρός Άγγελος μας χρειάζεται όλους δίπλα του"

"Ζητώ την βοήθειά σας , για τον γιο μου Άγγελο του οποίου το πρόβλημα σας περιγράφω παρακάτω.

Πρόκειται για ένα παιδί 13 ετών, το τέταρτο παιδί μου, που γεννήθηκε με σπαστική τετραπληγία, που όμως χάρη στην οικογενειακή αμέριστη αγάπη και φροντίδα συμμετέχει στην καθημερινότητα με ενδιαφέρον, , ασχολείται με υπολογιστή, αστειεύεται, θυμώνει, παίζει, έχει φίλους, είναι κοινωνικός, …μόνο που δεν αυτοεξυπηρετείται…
Το 2003 έκανε επεμβάσεις στην Αμερική, στη Βοστώνη, στο Children’ Hospital, επιμήκυνσης μυών, με απόλυτη επιτυχία, και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκαν φυσιοθεραπείες στην Ελλάδα που δεν απέφεραν αποτέλεσμα. Επειδή, ως γνωστό, το κράτος πρόνοιας, σε τούτη τη χώρα απουσιάζει, κι επειδή εκ των πραγμάτων δεν εργάζομαι, ζούμε όλοι μαζί σε σπίτι που νοικιάζουμε, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά μου μόλις ξεκίνησαν εργασία που ούτε καν αγγίζει το βασικό μισθό, είναι αδύνατο να φροντίσουμε την πορεία του Άγγελου.  

Αν η οικονομική μας κατάσταση το επέτρεπε, σήμερα θα περπατούσε.
Απευθύνομαι λοιπόν σε σας, με το θάρρος της μάνας, γιατί ο Άγγελος πρέπει να περπατήσει, ώστε να μπορέσει να χαρεί τη ζωή κι όταν εγώ «φύγω» μια μέρα να γνωρίζω πως το παιδί μου θα είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετείται .
Ο χρόνος μας πιέζει πολύ επειδή ο Άγγελος μεγαλώνει και η θεραπείες αυτές έχουν ημερομηνία λήξης. Στις 16 Απριλίου ο Άγγελος θα εισαχθεί σε κέντρο αποκαταστάσεις στη Ζυρίχη αλλά η οικονομική αδυναμία να τον συνοδεύω δεν με αφήνει να αισιοδοξώ. Προκειμένου να ξεπεραστούν οι οικονομικές δυσκολίες προχώρησα στην έναρξη ενός λογαριασμού, ερανικού χαρακτήρα, με αριθ 65657589 στην Εμπορική Τράπεζα ζητώντας τη βοήθεια όλων σας.
Με την παρούσα επιστολή σας ζητώ να δημοσιοποιήσετε-μεταδώσετε την πληροφορία για την ύπαρξη του λογαριασμού καθώς και για το γεγονός ότι το Σαββατοκύριακο 27 Μαρτίου στην εκπομπή «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ στη ΝΕΤ» (8.00 - 10.00 π μ) πραγματοποιήθηκε μαραθώνιος για τη συγκέντρωση χρημάτων.

Σας ευχαριστώ θερμά και είμαι στη διάθεσή σας για κάθε περαιτέρω πληροφορία

Η μητέρα του, Σπυριδούλα Καραχάλιου"
Νέα Σμύρνη
6948 354 149

 H μητέρα του Άγγελου μιλάει για τις δυσκολίες

Θύμα ασέλγειας έπεσε 12χρονος σε Στέγη Ανηλίκων

Ανήλικο αγόρι, ψυχικά και πνευματικά ευάλωτο, που φιλοξενείται στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού κατήγγειλε ότι έπεσε θύμα ασέλγειας από υπάλληλο του ιδρύματος, ο οποίος έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα. Η καταγγελία ερευνάται τον τελευταίο μήνα υπό την εποπτεία του αρμόδιου εισαγγελέα της Αθήνας.

Σύμφωνα με χθεσινή ανακοίνωση του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο υφυπουργός Απόστολος Κατσιφάρας έχει διατάξει τη διενέργεια ένορκης διοικητικής εξέτασης από τις 4 Μαρτίου, αμέσως μετά την καταγγελία του ανηλίκου, προκειμένου να ερευνηθούν οι καταγγελίες ότι έπεσε θύμα ασελγών πράξεων από υπάλληλο της Στέγης που τον φιλοξενεί. 
Μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα ο υπάλληλος που φέρεται να έχει διαπράξει τις ασελγείς πράξεις απομακρύνθηκε από την εργασία του.  
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», πρόκειται για ένα 12χρονο αγόρι ψυχικά και πνευματικά ευάλωτο το οποίο φιλοξενείται στη Στέγη Ανηλίκων Περισσού το τελευταίο διάστημα. Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 12χρονος, λόγω των περιορισμένων πνευματικών ικανοτήτων του, υποκινείται εύκολα από τους παλαιότερους φιλοξενούμενους της Στέγης.
περισσότερα: anatolikiattikinews

Ο Ιερώνυμος ζήτησε να «υιοθετήσει» την Φερστέ

Η Εκκλησία θέλει να υιοθετήσει την 11χρονη Φερστέ από το Αφγανιστάν που έπεσε θύμα της δολοφονικής επίθεσης των τρομοκρατών στα Πατήσια. 
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζήτησε να αναλάβει η εκκλησία όλα τα έξοδα σίτησης και στέγασης της οικογένειας της.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki