Tuesday, 4 November 2008

Χαρίζεται Αγγλικό κοκκεράκι, καθαρόαιμο, μικρό 6 μηνών

«Την Κυριακή θα βρεθεί στο δρόμο από εκεί που το φιλοξενούν.....

Χαρίζεται Αγγλικό κοκκεράκι, καθαρόαιμο, μικρό 6 μηνών, μαθημένο σε σπίτι να ΜΗΝ λερώνει, ΔΕΝ κάνει ζημιές, είναι αρσενικός υγιέστατος με βιβλιάριο υγείας και microchip.
Είναι καφέ-ξανθό, μικρόσωμο, (δεν κάνει για κυνηγός), πολύ καλός για συντροφιά και παιχνιδιάρης με τα παιδιά!!»
 
Περιμένω με πολύ αγωνία!!!!

Ευχαριστώ πολύ πολύ
Γωγώ
6949123727

Ομπάμα ή Μακ Κέιν; Τη Σκύλλα ή τη Χάρυβδη;

ΔΙΑΛΕΧΤΕΕΕΕΕ! 
Διαλέξτε ποιος θα είναι ο επόμενος ηγέτης του κόσμου. 
Διαλέξτε ποιος θα είναι ο επόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ που θα βομβαρδίσει αμάχους σε κάποια γωνιά του πλανήτη. 
Α! και στοιχηματίστε και που θα βομβαρδίσει. 
Μη τρέφετε αυταπάτες. 
Όποιος και να βγει, εντολές εφαρμόζει. 
Υπάλληλος του πιο βρώμικου κατεστημένου της παγκοσμιοποίησης είναι. 
Λέτε να έβαλαν υποψήφιο κάποιον που θα τάραζε τα νερά των μεγάλων αφεντικών του? 
Δηλώσεις υποταγής στα υποχθόνια σχέδια των αφεντικών τους έκαναν και οι δυο, για να γίνουν υποψήφιοι. 
Ακούω κάτι μπούρδες γύρω από το ποιος αγαπάει την Ελλάδα περισσότερο και κάτι τέτοια κουφά! 
Μα είναι δυνατόν να αγαπάει κάτι που δε ξέρει ούτε καν που βρίσκεται η ακόμα και να ξέρει το φοβάται?
Είναι δυνατόν να αλλάξει πολιτική ο εκάστοτε υπάλληλος-πρόεδρος της νέας τάξης πραγμάτων? 
Είναι δυνατόν να πει όχι στην επιταγή των εμπόρων όπλων του αμερικανοεβραϊκού λόμπι, που απαιτεί από τον εκάστοτε πρόεδρο της Αμερικής ένα με δυο γερούς πολέμους, με κράτη που δε του φταίνε σε τίποτα, απλά και μόνο για να αδειάσουν τις αποθήκες τους και να φτιάξουν καινούργιες βόμβες και όπλα? 
Είναι δυνατόν να πει όχι στις τράπεζες? 
Είναι δυνατόν να πει όχι στα μεγάλα τραστ της κόκα κόλα και της microsoft? 
Είναι δυνατόν να δει την Ελλάδα σαν ενιαίο κράτος με τα δίκαιά της αντί να τη δει σα κράτος εφαρμογής των αμερικανικών νεοταξίτικων συμφερόντων, μαζί με άλλα δέκα στη γύρω περιοχή?
Μη τρέφετε αυταπάτες. 
Όποιος πρόεδρος της Αμερικής εκλέγεται, σε ένα σύνθημα και σε μια εντολή υπακούει: υποταγή στα αφεντικά του και πάντα να είναι ενάντια στην ανθρωπότητα! 
Γι' αυτό και δεν ελπίζω τίποτα καλό για όλο το κόσμο και για την Ελλάδα από όποιον και να βγει από τις αμερικάνικες εκλογές.

Αφιέρωμα στο μητρικό γάλα

ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΗΤΡΙΚΟΥ ΘΗΛΑΣΜΟΥ, 1 - 7 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
Συχνά ακούει κανείς αόριστα, ότι ο θηλασμός είναι το καλύτερο για το μωρό, σπάνια όμως ακούει κανείς ποια ακριβώς είναι τα πλεονεκτήματά του. Επίσης, από πολλούς ακούγεται η άποψη, ότι βέβαια, είναι καλός ο θηλασμός, αλλά και το τροποποιημένο γάλα αγελάδας, που κυκλοφορεί στο εμπόριο, είναι τόσο καλά επεξεργασμένο που είναι σχεδόν όπως το μητρικό! Προχωρώντας λοιπόν, θα αναφερθούμε στη σύνθεση του μητρικού γάλακτος, που από μόνη της εξηγεί πολλά από τα πλεονεκτήματά του.

Σύνθεση του μητρικού γάλακτος
Νερό:
Το μεγαλύτερο μέρος του μητρικού γάλακτος αποτελείται από νερό, γι’ αυτό ακόμα και στις πιο ζεστές ημέρες δεν υπάρχει κίνδυνος αφυδάτωσης για το μωρό, εφόσον η μητέρα πίνει αρκετά υγρά. Έτσι ακόμα και το καλοκαίρι το γάλα σας αρκεί για να καλύψει τις ανάγκες του μωρού σας και δεν χρειάζονται συμπληρώματα όπως τσάι ή νερό.
Τα κυριότερα συστατικά του γάλακτος είναι, όπως και στη διατροφή των ενηλίκων, οι πρωτεΐνες, οι υδατάνθρακες και τα λίπη.
Πρωτεΐνες:
Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, η σχέση και η σύσταση των οποίων, είναι ιδανική για το ανώριμο ακόμα πεπτικό σύστημα του μωρού σας. Έτσι, οι πρωτεΐνες του μητρικού γάλακτος απορροφώνται εξολοκλήρου από το έντερο του μωρού, ενώ αυτές του ξένου όχι. Ένα μεγάλο μέρος τους, αποβάλλεται άπεπτο με τα κόπρανα. Δεν είναι τυχαίο ότι, τα μωρά που τρέφονται αποκλειστικά με μητρικό γάλα, έχουν μαλακές, σχεδόν υδαρείς κενώσεις, ενώ αυτά που τρέφονται με ξένο γάλα, έχουν σφιχτά κόπρανα και υποφέρουν πιο συχνά από κωλικούς. Τα παραπάνω έχουν σαν αποτέλεσμα, τα μωρά που θηλάζουν να χρειάζονται μικρότερες ποσότητες γάλακτος για να πάρουν βάρος, από ότι αυτά που δεν θηλάζουν, μια και μπορούν να απορροφήσουν στο μέγιστο τις πρωτεΐνες και τα άλλα συστατικά του.
Μέσω της ειδικής σύνθεσης των πρωτεϊνών του μητρικού γάλακτος, τα νεφρά και το συκώτι του μωρού σας δεν επιβαρύνονται στη λειτουργία τους.
Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε νουκλεοτίδια, τα οποία έχουν ανακαλυφθεί σχετικά πρόσφατα. Τα νουκλεοτίδια ενισχύουν το αμυντικό σύστημα του μωρού σας και παίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού και κυρίως στην ανάπτυξη του εντέρου. Τα νουκλεοτίδια είναι ιδιαίτερα σημαντικά για τα μωρά πού έχουν έρθει πρόωρα στον κόσμο.
Στις πρωτεΐνες του γάλακτος ανήκουν και όλα τα αντισώματα, που περνούν από τη μητέρα στο μωρό και το προστατεύουν από μολύνσεις. Ένα ακόμα πολύ σημαντικό είδος πρωτεϊνών είναι τα ένζυμα, που παίζουν βασικό ρόλο σε πολλές αντιδράσεις κατά την πέψη του γάλακτος, έτσι ώστε τα συστατικά του να μπορούν να αξιοποιηθούν στο έπακρο. Τα αντισώματα και τα ένζυμα είναι ουσίες πολύπλοκες, που δεν μπορούν να κατασκευαστούν από τη βιομηχανία, είναι δηλαδή αναντικατάστατες!
Υδατάνθρακες:
Το μητρικό γάλα είναι πλούσιο σε λακτόζη, που είναι μετά τo λίπος, η κυριότερη πηγή ενέργειας για το μωρό. Σε αντίθεση, το γάλα της αγελάδας είναι φτωχό σε λακτόζη, σε σχέση με το ανθρώπινο, πράγμα που «διορθώνεται» από τη βιομηχανία με την προσθήκη ζάχαρης. Ακόμα, το μητρικό γάλα περιέχει το ένζυμο λακτάση, που βοηθά στη διάσπαση της λακτόζης στο έντερο του μωρού και κάνει το μητρικό γάλα ακόμα πιο εύπεπτο.
Το μητρικό γάλα περιέχει όμως και ένα άλλο είδος υδατανθράκων, τον παράγοντα Bifidus. Αυτοί οι υδατάνθρακες, ευνοούν την ανάπτυξη των γαλακτοβακίλων στο έντερο του μωρού. Οι γαλακτοβάκιλοι είναι ένα είδος «καλών» βακτηριδίων, που προστατεύουν το έντερο από την ανάπτυξη άλλων βλαβερών βακτηριδίων, που προκαλούν κωλικούς και γαστρεντερίτιδες. Αυτό γίνεται με τη δημιουργία ενός όξινου περιβάλλοντος, που είναι εχθρικό για την ανάπτυξη των βλαβερών μικροβίων. Τα μωρά που δεν θηλάζουν έχουν αλκαλικό ή ουδέτερο περιβάλλον στο έντερό τους που, με την πρώτη ευκαιρία, ευνοεί την ανάπτυξη των βλαβερών μικροβίων.

Λίπη:
Αποτελούν την κυριότερη πηγή ενέργειας για το μωρό και παίζουν ουσιαστικό ρόλο στην απορρόφηση των λιποδιαλυτών βιταμινών, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την καλή λειτουργία της όρασης. Τα λίπη του μητρικού γάλακτος είναι μακρά πολυακόρεστα λίπη, έχουν δηλαδή, τέτοια σύνθεση που τα κάνει πιο εύπεπτα από αυτά του αγελαδινού γάλακτος. Το ένζυμο λιπάση βοηθά στη διάσπασή τους και δεν περιέχεται στο τροποποιημένο γάλα αγελάδας. Εκτός από αυτό, τα μακρά πολυακόρεστα λίπη παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του εγκεφάλου και του νευρικού συστήματος, που σε αυτή την περίοδο μεγαλώνουν με ραγδαίους ρυθμούς και χρειάζονται πολύ ενέργεια. Έτσι, ο θηλασμός όπως αποδεικνύεται από πολλές έρευνες, έχει μακροχρόνια επίδραση στη δυνατότητα μάθησης και στην ευφυΐα του παιδιού!
Το ποσοστό των λιπών στο μητρικό γάλα διαφέρει, όχι μόνο από μητέρα σε μητέρα, αλλά ακόμα και στην ίδια γυναίκα, είναι διαφορετικό από ώρα σε ώρα. Για παράδειγμα, κατά τις πρωινές ώρες, το μητρικό γάλα είναι πλουσιότερο σε λίπος, από ότι κατά τις βραδινές. Επίσης, στην αρχή του θηλασμού, το γάλα είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και περιέχει λιγότερο λίπος, ενώ προς το τέλος του γεύματος είναι πολύ πλούσιο σε λίπος!

Το μητρικό γάλα είναι ζωντανό!!
Εκτός από τα παραπάνω, το μητρικό γάλα περιέχει βιταμίνες, μέταλλα, ιχνοστοιχεία, αλλά και ζωντανά κύτταρα. Μια σταγόνα γάλακτος περιέχει 4000 ζωντανά κύτταρα με διαφορετικές λειτουργίες, όπως η καταστροφή βακτηριδίων και η μεταφορά σημαντικών, για την άμυνα του οργανισμού, αντισωμάτων!!
Εκτός από τα παραπάνω το μητρικό γάλα περιέχει πολλές ορμόνες. Οι προστανγλανδίνες για παράδειγμα, παίζουν σημαντικό ρόλο στην πέψη. Εκτός από τις ορμόνες, στο μητρικό γάλα περιέχονται και παράγοντες που παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη του μωρού. Οι ίδιοι παράγοντες φαίνεται να ασκούν και προστατευτική επίδραση στο στήθος.
Το ξένο γάλα μπορεί να είναι έτσι κατασκευασμένο, ώστε να μοιάζει με το μητρικό στα βασικά συστατικά του, δεν μπορεί όμως ποτέ να περιέχει όλα τα ζωντανά συστατικά του μητρικού γάλακτος, που παίζουν βασικό ρόλο στην υγεία και την πνευματική και σωματική ανάπτυξη του μωρού σας.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki