Thursday, 25 September 2014

Έδωσαν ναρκωτικά στο παιδί τους για να μην κλαίει!
Το μωράκι είναι εγκεφαλικά νεκρό :(((

Ένα περιστατικό στη Σλοβακία που είδε το φως της δημοσιότητας έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινή γνώμη. Αυτοί δε θα έπρεπε να είναι γονείς....
Έδωσαν στο παιδί τους ναρκωτικά...
 
Τα τέρατα...
Silvia Strnadova, 26,
and husband Miroslav, 30
Crying baby left brain dead after drug addict dad gives him CRYSTAL METH

Ένα ζευγάρι από τη Σλοβακία, σεσημασμένοι ναρκομανείς, σύμφωνα με στοιχεία που προέκυψαν από την έρευνα της αστυνομίας, έδωσε κρυσταλλική μεθαδόνη στο μόλις τεσσάρων μηνών μωρό τους.
Το απίστευτο είναι ότι σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν οι γονείς, το έκαναν για να μην κλαίει!
Η 26 ετών μητέρα και ο 30 ετών πατέρας μετέφεραν το μωρό τους στο νοσοκομείο, αλλά σύμφωνα με τους γιατρούς, εκείνο ήταν δυστυχώς ήδη εγκεφαλικά νεκρό.
Ο εγκέφαλος του παιδιού είχε υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τα ναρκωτικά!
Η κοινωνική υπηρεσία της περιοχής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, είχε δεχτεί δεκάδες φορές κλήσεις για ανάρμοστη και ιδιαίτερα επικίνδυνη συμπεριφορά απέναντι στο παιδί τους.
Το μικρό αγγελούδι βρίσκεται σε μηχανική υποστήριξη και οι γονείς έχουν συλληφθεί για παραμέληση και πρόκληση σημαντικής βλάβης σε ανήλικο.
Η κατηγορία σε βάρος των γονέων αναμένεται να αλλάξει σε περίπτωση που το μωρό υποκύψει...
 

Σαρδελίτσες και γαυράκια
καλό κάνουν στα παιδάκια!!

Πόσο και τι ψάρι πρέπει να τρώει ένα παιδί

Τα ψάρια είναι μια κατηγορία εξαιρετικά θρεπτικών τροφίμων που παρέχουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, απαραίτητα για την υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Είναι πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ παράλληλα έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πολυακόρεστα («καλά») λιπαρά και χαμηλή σε κορεσμένα. Επιπλέον, περιέχουν βιταμίνες και μέταλλα, όπως βιταμίνη A και D, ασβέστιο, φώσφορο, σελήνιο και ψευδάργυρο.
Τα θρεπτικά συστατικά των ψαριών συμβάλλουν στη σωστή ανάπτυξη του νευρικού συστήματος και του εγκεφάλου των παιδιών, στη φυσιολογική λειτουργία των ματιών, αλλά και στη μακροπρόθεσμη διατήρηση της υγείας.

Για το λόγο αυτό, οι διεθνείς συστάσεις αναφέρουν ότι τα παιδιά θα πρέπει να καταναλώνουν 2-3 μερίδες ψαριού ανά εβδομάδα με τουλάχιστον μία μερίδα να προέρχεται από λιπαρά ψάρια που είναι πλούσια σε ω-3 λιπαρά οξέα.

Ωστόσο, ο φόβος των γονέων για την ύπαρξη υψηλής συγκέντρωσης βαρέων μετάλλων, όπως ο μόλυβδος και ο υδράργυρος, λόγω της ρύπανσης του περιβάλλοντος, καθιστούν συχνά δύσκολη την κατανάλωση των συνιστώμενων μερίδων ψαριού από τα παιδιά.

Σε γενικές γραμμές, ο κίνδυνος μόλυνσης των ψαριών από ρυπογόνες ουσίες, όπως είναι τα βαρέα μέταλλα είναι υψηλότερος στα μεγάλα ψάρια και σε εκείνα που ζουν περισσότερο, καθώς οι ουσίες αυτές έχουν την τάση να συσσωρεύονται στο σώμα των ψαριών.

Επομένως μπορείτε να επιλέγετε για το παιδί σας μικρότερα ψάρια, όπως η σαρδέλα και ο γαύρος έναντι του σολομού και του ξιφία, ώστε να εξασφαλίζει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά με μεγαλύτερη ασφάλεια.

Από τη Χριστίνα Κατσαρού,

επιστημονική συνεργάτη neadiatrofis

Αιτήματα... φιλίας σε ανήλικα αγόρια
με σκοπό την αποπλάνηση

Συνελήφθη 61χρονος στη Θεσσαλονίκη
για απόπειρα αποπλάνησης παιδιών μέσω facebook.


Ο 61χρονος «βομβάρδιζε» με μηνύματα του ανήλικους που είχαν αποδεχθεί τα αιτήματά του Facebook. Στόχος του, σύμφωνα με αξιωματικούς του τμήματος Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, ήταν το «ψάρεμα» των παιδιών και στη συνέχεια η αποπλάνησή τους.
 
 
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν το προφίλ του 61χρονου, μέσω του οποίου υπέβαλε τα «αιτήματα φιλίας».
Πραγματοποιήθηκαν αιφνιδιαστικές έρευνες σε οικίες του δράστη σε Δράμα και Θεσσαλονίκη, καθώς και στο αυτοκίνητο του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, δύο κεντρικές μονάδες ηλεκτρονικών υπολογιστών και ένα κινητό τηλέφωνο, τα οποία θα αποσταλούν στην Υποδιεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών Βορείου Ελλάδος για εργαστηριακή πραγματογνωμοσύνη.
Με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας κατ’εξακολούθηση και απόπειρα αποπλάνησης παιδιών, οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.

περισσότερα εδώ

Μεγαλώνοντας ένα παιδί...

Μεγαλώνοντας ένα παιδί σε 4 φωτογραφίες (1)
5 ετών
Μεγαλώνοντας ένα παιδί σε 4 φωτογραφίες (2)
9 ετών
Μεγαλώνοντας ένα παιδί σε 4 φωτογραφίες (3)
22 ετών
Μεγαλώνοντας ένα παιδί σε 4 φωτογραφίες (4)
27 ετών
otherside

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki