Wednesday 21 May 2008

Μπροστά στα μάτια των παιδιών του ...

Εύχομαι όλοι να είσαστε καλά.
Πριν από λίγο υπήρξα μάρτυρας μιας απίστευτης σκηνής: πατέρας οδηγός ταξί, βρίσκεται μέσα στο αυτοκίνητό του με τα παιδιά και τη γυναίκα του. Ξαφνικά ξεσπάει άγριος καυγάς και ο πατέρας πετάει στην κυριολεξία έξω από το ταξί τη γυναίκα του, ουρλιάζοντας, μπροστά στα μάτια των παιδιών του.
Ο κόσμος που βρίσκονταν κοντά, με ανοικτό το στόμα, παρακολούθησε τη σκηνή και προσπάθησε να μεσολαβήσει. (αυτή τη στιγμή που σας γράφω, η ιστορία συνεχίζεται, μπροστά στο γραφείο κάποιου δικηγόρου, μάλλον το ζευγάρι βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου).

Και τα παιδιά; Ποιος από τους δύο αυτή τη στιγμή σκέφτεται τα παιδιά; Μάλλον κανείς.
Γονείς είμαστε οι περισσότεροι, και σίγουρα έχουμε καυγαδίσει με το σύντροφό μας. Όμως τα παιδιά δεν έχουν καμία θέση στα προβλήματα αυτά. Κρατήστε τα παιδιά μακριά, όσο το δυνατόν πιο μακριά από τέτοιου είδους καταστάσεις. Τι πληγές προκαλούν στις ψυχές τους, τι εικόνες αποκτούν; Τι πίκρα...

Σοκαρίστηκα και τρόμαξα. Ήρθα αντιμέτωπη με μια σκηνή που πραγματικά δε θέλω ΠΟΤΕ ξανά να συναντήσω.

Σ' αυτή τη ζωή, τη δύσκολη και γεμάτη προβλήματα για όλους μας, ανακούφιση μπορούμε να βρούμε δίνοντας αγάπη και τρυφερότητα στα παιδιά μας. Ξεκουράζομαι με τη σκέψη των παιδιών μου, με τις αγκαλιές τους και τα φιλιά τους.
Ας μην γίνουμε πρωταγωνιστές σε τέτοιες ανάλογες σκηνές. Προορισμός είναι άλλος. Να δίνουμε και να εισπράττουμε αγάπη. Μόνο αυτό.

Σας ευχαριστώ.

Το έστειλε η Ελευθερία Τετ 2009-05-20 14:12

ΤΕΡΑΤΑ ΥΠΕΡΑΝΩ ΥΠΟΨΙΑΣ

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,

Παιδόφιλοι «υπεράνω υποψίας»
Ακόμη και βρέφη στα θύματα του κύκλωματος

Τετάρτη, 21.05.08

Δικογραφία σε βάρος 21 ατόμων έχει σχηματιστεί στην Ελλάδα, για εμπλοκή στο κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.
Η πλειοψηφία των παιδιών που έπεσαν θύματα είναι από την Βραζιλία, και πρόκειται για βρέφη και παιδιά έως 5 ετών, σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις της Αστυνομίας.

Οι δράστες είναι από 30 έως 50 ετών, οικογενειάρχες και με παιδιά. Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί 12 άτομα, για εμπλοκή στο κύκλωμα.
Πρόκειται για την πρώτη υπόθεση μετά την ψήφιση του νόμου για την προστασία ανηλίκων, όπου ακόμη και η κατοχή παιδικού πορνογραφικού υλικού, θεωρείται κακούργημα.
Γιατροί, επιχειρηματίες, ιδιωτικοί υπάλληλοι, άνθρωποι «υπεράνω υποψίας» περιλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία που σχημάτισε το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για κατοχή και διακίνηση υλικού παιδικής πορνογραφίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Αστυνομία, οι δράστες διέθεταν ειδικό ηλεκτρονικό πρόγραμμα με το οποίο αντάλλασσαν αρχεία με υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Ακόμη και οι αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος υπέστησαν σοκ όταν αντίκρισαν το συγκεκριμένο υλικό, στο οποίο παιδιά ηλικίας 3-4 χρόνων ή ακόμα και βρέφη κακοποιούνται σωματικά και σεξουαλικά και υφίστανται κάθε είδους διαστροφές.
Η νέα υπόθεση παιδικής πορνογραφίας αποκαλύφθηκε ύστερα από γιγαντιαία επιχείρηση της Αστυνομίας σε ολόκληρη την ελληνική επικράτεια κατά τους τελευταίους οκτώ μήνες.Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε Αθήνα, Ανδρο, Σκιάθο, Σκόπελο, Αλόννησο, Βόλο, Καλαμάτα και Βέροια, όπου εικάζεται ότι βρίσκονται και οι περισσότεροι εμπλεκόμενοι.

Χθες στη Βέροια για την ίδια υπόθεση συνελήφθη ένας 31χρονος γιατρός, ο οποίος μάλιστα αφέθηκε ελεύθερος μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 6.000 ευρώ...
Η αρχή της διαλεύκανσης έγινε όταν η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος εντόπισε από τα ψηφιακά του ίχνη στο Διαβολίτσι Μεσσηνίας έναν 46χρονο οδηγό νταλίκας. Στο φορητό του υπολογιστή βρέθηκε το αποκρουστικό υλικό παιδικής πορνογραφίας.
Από εκεί εντοπίστηκαν, μέσω του προγράμματος που χρησιμοποιούσε, οι άνθρωποι με τους οποίους αντάλλασσε τα αρχεία. Ακολούθησαν έφοδοι στα σπίτια όλων των εμπλεκομένων και από τον έναν η Αστυνομία οδηγήθηκε στα ίχνη των υπολοίπων. Κατά τις εφόδους της στις κατοικίες των υπόπτων η Αστυνομία εντόπισε στους προσωπικούς τους υπολογιστές το παιδικό πορνογραφικό υλικό, το οποίο είτε κατέβαζαν από γνωστές ιστοσελίδες παιδόφιλων του εξωτερικού είτε ελάμβαναν με ηλεκτρονικό μήνυμα, που στη συνέχεια αντάλλασσαν μεταξύ τους.
Οι έρευνες των αστυνομικών επικεντρώνονται στην ανάλυση των -χιλιάδων- ψηφιακών πειστηρίων για να διαπιστωθεί εάν υπήρχε και κερδοσκοπική δράση από τη διακίνηση του συγκεκριμένου υλικού.
Σε τέτοια περίπτωση εναντίον των εμπλεκομένων θα ασκηθούν, βάσει των νέων διατάξεων του νόμου, διώξεις σε βαθμό κακουργήματος.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη υπόθεση που έχει απασχολήσει το αρμόδιο τμήμα της Ασφάλειας Αττικής, αφού στην κατοχή των κατηγορουμένων βρέθηκε ψηφιακό υλικό που ξεπερνά τα 12.000 GB. Τα τελευταία πέντε χρόνια το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος έχει εξιχνιάσει εκατοντάδες υποθέσεις, ενώ έχουν κατηγορηθεί περισσότεροι από 400 άνθρωποι και έχουν συλληφθεί περισσότεροι από 200 παιδόφιλοι.

ΚΑΡΑΜΗΤΣΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ


Γιατί δεν μαθαίνουμε τα ονομάτά τους?
Γιατί να μην ξέρουμε εμείς οι γονείς το πρόσωπο αυτών των τεράτων? Τα προσωπικά δεδομένα πρέπει να ισχύουν σε τέτοιου είδους εγκλήματα? ΑΙΣΧΟΣ!

Τέλος στις εκπομπές διαφήμισης των τσίρκο με ζώα

Πριν ξεκινήσεις να πας τα παιδιά σου στο τσίρκο, οφείλεις να γνωρίζεις ότι με την παρουσία σου εκεί νομιμοποιείς και ενισχύεις το βασανισμό και την εξόντωση των άγριων ζώων.

Σκέψου ότι:
  • Τα άγρια ζώα εκτός του ότι στερούνται το φυσικό τους περιβάλλον, ζουν σε άθλιες συνθήκες. Είναι συνέχεια δεμένα ή μέσα σε κλουβιά και η διατροφή τους ή η κτηνιατρική περίθαλψη από κακή έως ανύπαρκτη. 
  • Μεταφέρονται συνέχεια από πόλη σε πόλη και ταλαιπωρούνται ατελείωτες ώρες κλεισμένα μέσα σε κοντέινερς. 
  • Οι εκπαιδευτές τους για να τους μάθουν τα κόλπα για την παράσταση, τα χτυπούν άσχημα, πολλές φορές μέχρι θανάτου. Άλλες φορές τα αφήνουν μέρες ολόκληρες χωρίς τροφή και νερό για τιμωρία.
  • Ότι την ώρα που κάνει το νούμερό του ένα άγριο ζώο μπορεί να πονάει, αλλά δεν τολμάει να μην το κάνει γιατί έχει μάθει πολύ καλά τι το περιμένει. Είναι ένας σκλάβος για τη διασκέδαση των ανθρώπων. 
  • Ότι τα ζώα δεν καταλαβαίνουν γιατί πρέπει να τα κάνουν όλα αυτά! Είναι ενάντια στη φύση τους και φύση τους είναι η ζούγκλα, όχι το κλουβί!!!  
  • Θα μπορούσες να απολαύσεις το ίδιο μια παράσταση χωρίς άγρια ζώα. Οι ζογκλέρ, οι κλόουν, οι ακροβάτες, οι ταχυδακτυλουργοί κ.ά., είναι πιο διασκεδαστικοί.
Γι' αυτό, σας παρακαλούμε, μην βοηθήσετε να διαιωνίζεται αυτό το μαρτύριο των ζώων. Εξηγήστε στα παιδιά σας ότι είναι προτιμότερο να πάτε στην παιδική χαρά ή μια εκδρομή από το να δείτε μια παράσταση στο τσίρκο, βασισμένη στον πόνο και τη δυστυχία των ζώων.


Σκεφτείτε πως τα άσχημα ποτέ δεν τα δείχνουν!
Τα ζώα αισθάνονται, πονάνε, χαίρονται και λυπούνται όπως και οι άνθρωποι...
Ο πόνος είναι ίδιος για όλους.
ΜΗΝ κλείνεις τα μάτια σου, μην διδάξεις στο παιδί σου ότι άγριο ζώο είναι αυτό που βλέπει στο τσίρκο.


ΔΙΔΑΞΕ του ότι το λιοντάρι, ο ελέφαντας και κάθε άλλο άγριο ζώο γεννήθηκε ελεύθερο και υπερήφανο όπως και κάθε άλλο πλάσμα σε αυτήν την γη.
ΔΕΙΞΕ του ντοκιμαντέρ από ζώα που ελεύθερα τρέχουν στην γη που γεννήθηκαν.
ΔΕΙΞΕ του την πραγματικότητα και όχι τα βασανισμένα ή τρελά ζώα από το πολύ ξύλο που μας δείχνουν τα τσίρκο.
Τέλος, πρέπει να μπει ένα τέλος στις εκπομπές από «ευαίσθητους» ανθρώπους, όπως της κυρίας Τατιάνας Στεφανίδου, που όχι μόνο δεν αποδοκιμάζουν το βασανισμό και την αιχμαλωσία των ζώων, αλλά επιδοκιμάζουν τον υπέρτατο εξευτελισμό τους που πραγματοποιείται στα τσίρκο, διαφημίζοντάς τα και εμφανίζοντάς τα ως έναν ευχάριστο και ψυχαγωγικό τρόπο να περάσει κάποιος την ώρα του με το παιδί του.
 
Σίγουρα ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΕΙΣ αυτό, αλλά αξίζει να το απορρίψεις έμπρακτα με κάθε τρόπο, υπογράφοντας εδώ, κάνοντας τηλέφωνα διαμαρτυρίας στην εκπομπή και δυσφημίζοντας με κάθε τρόπο την λειτουργία των τσίρκο.

 
Sincerely,  
To: ANT1 TV Channel

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki