Wednesday 22 April 2020

Alireza Pakdel and Coronavirus

Σχέδια από τη νέα συλλογή του Ιρανού καλλιτέχνη Alireza Pakdel σχετικά με την πανδημία corona-virus.
Μένουμε Δυνατοί! Την νέα κρίση να μην την πληρώσει ο λαός!


Ο 39χρονος Ιρανός καλλιτέχνης Alireza Pakdel δημιουργεί εικόνες που σχολιάζουν την τρέχουσα κατάσταση και την αλληλεγγύη απέναντι στον αόρατο εχθρό. Πηγή: www.lifo.gr












Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Covid-19: Ο Λοιμός φέρνει πολλαπλούς «Βιβλικούς» Λιμούς Coronavirus: World risks “biblical” famines due to pandemic

Προειδοποίηση ΟΗΕ για «βιβλικούς» λιμούς λόγω της πανδημίας

Coronavirus: World risks 'biblical' famines due to pandemic - UN

Ο κόσμος κινδυνεύει από εκτεταμένους λιμούς «βιβλικών αναλογιών» λόγω της πανδημίας του Covid-19 και του lockdown στην οικονομία, προειδοποιούν τα Ηνωμένα Έθνη.

Για την ακρίβεια, ο Ντέιβιντ Μπίσλεϊ, ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος, προειδοποίησε ότι απαιτείται επείγουσα δράση για να αποφευχθεί μια καταστροφή.

Έκθεση του οργανισμού εκτιμά ότι ο αριθμός των ανθρώπων που υποφέρουν από πείνα θα μπορούσε να ανέλθει από τα 135 εκατομμύρια σε πάνω από 250 εκατομμύρια.
Το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα του ΟΗΕ εκτιμά πως αυτοί που κινδυνεύουν περισσότερο είναι οι δέκα χώρες που επηρεάζονται από συγκρούσεις, οικονομική κρίση και την κλιματική αλλαγή.

Η τέταρτη ετήσια παγκόσμια έκθεση στέκεται ιδιαίτερα στην Υεμένη, στη Δημοκρατία του Κονγκό, στο Αφγανιστάν, στη Βενεζουέλα, στην Αιθιοπία, στο Νότιο Σουδάν, στη Συρία, στη Νιγηρία και στην Αϊτή.

Όπως υπογραμμίζει η έκθεση, στο Νότιο Σουδάν το 61% του πληθυσμού είχε επηρεαστεί από την επισιτιστική κρίση τον περασμένο χρόνο.
Ακόμα και πριν από την εμφάνιση της πανδημίας, μέρη της Ανατολικής Αφρικής και της Νότιας Ασίας ήδη αντιμετώπιζαν σοβαρές ελλείψεις σε τρόφιμα, λόγω της ξηρασίας και των χειρότερων επιδρομών από ακρίδες εδώ και δεκαετίες.

Μιλώντας, μέσω τηλεδιάσκεψης προς του Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, ο Μπίσλεϊ τόνισε ότι ο κόσμος «πρέπει να δράσει σοφά και γρήγορα». «Θα μπορούσαμε να βρεθούμε αντιμέτωποι με πολλαπλούς λιμούς βιβλικών αναλογιών μέσα σε λίγους μήνες» προειδοποίησε. «Η αλήθεια είναι ότι ο χρόνος δεν είναι με το μέρος μας», πρόσθεσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος.

efsyn
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki