Wednesday, 7 September 2011

Τα links για να κατεβάσετε τα σχολικά βιβλία

Μιας και το Υπουργείο Παιδείας δεν.......

■Βιβλία τα οποία διατίθενται σε ψηφιακή μορφή για το Γενικό και το Επαγγελματικό Λύκειο μπορείτε να ανακτήσετε επιλέγοντας τον σύνδεσμο του αντίστοιχου μαθήματος από την αρχική ιστοσελίδα του
Παιδαγωγικού Ινστιτούτου.

Επίσης, βιβλία διατίθενται και από τον διαδικτυακό τόπο του Ψηφιακού Σχολείου:
από taxalia

* ΟΛΑ τα βιβλια των Ενιαιων Και Τεχνικων Λυκειων.

(Δυστυχώς τους καθηγητές που λείπουν όσο και αν ψάξαμε δεν μπορέσαμε να τους βρούμε στο INTERNET)

ΤΕΕ και ΕΝΙΑΙΑ ΛΥΚΕΙΑ

ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΤΕΕ

ΑΝ ΔΕΝ ΒΛΕΠΕΤΕ ΚΑΠΟΙΟ ΒΙΒΛΙΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟ ΒΡΕΙΤΕ ΕΔΩ  

www.bouri.pblogs.gr

Παιδιατρικό Συνέδριο για τον «Ιντερνετισμό»
και την παχυσαρκία

 «Ιντερνετισμός» και παχυσαρκία, είναι οι δύο σύγχρονες ασθένειες που μαστίζουν παιδιά και εφήβους.

«Ιντερνετισμός», η νέα πάθηση των παιδιών
Όσα πάσχουν από αυτήν ζουν σε μια εικονική
πραγματικότητα
και χάνουν την επαφή
με την πραγματική ζωή

Εξήντα οκτώ παιδιά προεφηβικής ηλικίας βρίσκονται αυτή την περίοδο στο στάδιο της απεξάρτησης από «Ιντερνετισμό», ενώ για την παχυσαρκία σε πανελλήνια μελέτη που έγινε, ένα στα τέσσερα παιδιά στην ηλικία των 7 ετών είναι υπέρβαρο ή παχύσαρκο.
Με αυτά τα θέματα και άλλα που αφορούν τα παιδιά, θα ασχοληθεί το 3ο Παιδιατρικό Παιδοπνευμονολογικό Συνέδριο, που πραγματοποιείται από τις 8 -11 Σεπτεμβρίου στα Ιωάννινα.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου, επίκουρο καθηγητή Παιδοπνευμονολογίας, Χάρη Κατσαρδή, το πρόβλημα του «Ιντερνετισμού», λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις. Χαρακτηριστικό είναι ότι το πρώτο εξάμηνο του 2011, υπάρχουν τόσα περιστατικά παιδιών όσα σχεδόν ολόκληρο το 2010.
Τα παιδιά, ανέφερε ο καθηγητής, που πάσχουν από την ασθένεια αυτή, ζουν σε μια εικονική πραγματικότητα και χάνουν την επαφή με την ζωή. Τα περιστατικά κατάθλιψης και η τάση αυτοκτονίας στους εφήβους κυρίως, όπου η συμμετοχή του «Ιντερνετισμού» είναι σημαντική, αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο.
Η παχυσαρκία είναι μια άλλη ασθένεια που πλήττει τα ελληνόπουλα. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, μέχρι την ηλικία των 7 ετών, δεν κάνει διακρίσεις και αφορά εξίσου τα αγόρια και τα κορίτσια .
Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής, Χρυσούλα Μπακούλα, τα δεδομένα αλλάζουν στην εφηβεία, όπου μόνον ένα στα τέσσερα κορίτσια είναι παχύσαρκο, ενώ στα αγόρια παραμένουν τα μισά.
Το παιδικό άσθμα είναι ένα άλλο μείζον θέμα, που θα απασχολήσει τους συνέδρους, καθώς ταλαιπωρεί το 15-20% των παιδιών. Σύμφωνα με τον κ.Κατσαρδή, παρά το γεγονός ότι σήμερα υπάρχουν στην θεραπευτική φαρέτρα πλήθος αποτελεσματικών φαρμάκων, σε ποσοστό 60% το άσθμα, ελέγχεται πλημμελώς. 
Σημαντικό κεφάλαιο του συνεδρίου, αποτελεί το θέμα των αλλεργιών στα φάρμακα, καθώς και το θέμα της μη συμμόρφωσης. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το Παιδοπνευμονολογικό -Παιδιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου «Η ΕΛΠΙΣ», με τη συνεργασία της Πανεπιστημιακής Παιδιατρικής Κλινικής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Κολλεγίου Παιδιάτρων.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Βιβλιοθήκες που… ξεφυτρώνουν» στα πάρκα
της Θεσσαλονίκης!!

Στόχος να φέρουν τους αναγνώστες
στους δημόσιους χώρους της συμπρωτεύουσας

Για να συμμετάσχετε χρειάζεστε μόνο
μία σακούλα με μερικά από τα βιβλία
ή περιοδικά,

 που θα θέλατε να ελευθερώσετε από
την βιβλιοθήκη σας.
Θεσσαλονίκη 

Πνοή ζωής στα πάρκα της Θεσσαλονίκης φιλοδοξεί να δώσει μια ομάδα νέων. Όπλο της τα… βιβλία. 
Με στόχο να κινητοποιήσουν τους κατοίκους της πόλης για να απολαύσουν τους δημόσιους χώρους παρέα με το αγαπημένο τους βιβλίο, οι εθελοντές της ομάδας «Why not» σε συνεργασία με τον Όμιλο UNESCO Νέων Θεσσαλονίκης αποφάσισαν να δημιουργήσουν «πλανόδιες» δανειστικές βιβλιοθήκες στα πάρκα της πόλης. Αυτές τιτλοφορούνται «Pop Up Libraries», το οποίο αποδίδεται στα ελληνικά ως «βιβλιοθήκες που… ξεφυτρώνουν», καθώς δημιουργούνται αυθόρμητα και με ό,τι υλικά μέσα διαθέτει η γειτονιά: σεζλόνγκ, πλαστικά καρεκλάκια, μαξιλάρες, κιλίμια και φυσικά πολλά (παλαιά) βιβλία και περιοδικά!
Διαβάζοντας στο γκαζόν 
«Ανέκαθεν έβρισκα όμορφη την εικόνα ανθρώπων κάθε ηλικίας να διαβάζουν σε απόλυτη γαλήνη το βιβλίο τους στο πάρκο. Ζευγάρια, φοιτητές, ηλικιωμένοι, γονείς με μικρά παιδιά, ...

Η χρυσή Μηλιά: Παραμύθι για παιδιά

Μια φορά κι έναν καιρό στο περιβόλι του Πέτρου και του Μάνθου φύτρωσε ένα μικρό τοσοδούλη κλαράκι μηλιάς. Τα φύλλα του έλαμπαν στις χρυσοκόκκινες ακτίνες του ήλιου.
«Μπα…», αναρωτιόντουσαν τα δύο παλικάρια,
 
«Πώς φύτρωσε εδώ, στα καλά καθούμενα,
μια μηλιά και μάλιστα χρυσή;»
Εκείνη τη στιγμή εμφανίστηκε το ροζ συννεφάκι που τους γλίτωσε από την αμηχανία τους. Και έτσι όπως ήταν φουσκωμένο με νεράκι πότισε το χρυσό κλαράκι και να τι τους είπε:
Παλικάρια μου καλά,
Στον κήπο σας εφύτρωσε μια χρυσή μηλιά
Ποτίστε την, κλαδέψτε την
Λίγο να μεγαλώσει
Και τα κλαριά της γρήγορα
Για σας θε να φουντώσει
Ο Πέτρος κι ο Μάνθος αν και είχαν μείνει άναυδοι και συνειδητοποίησαν ότι είναι ξύπνιοι και όχι σε όνειρο, αποφάσισαν να κάνουν 
ό,τι τους είπε το …ροζ συννεφάκι!
Ένας μήνας πέρασε και το μικρό χρυσό κλαράκι έγινε ένα όμορφο φουντωτό δεντράκι. Ένα όμορφο, χρυσό φουντωτό δεντράκι γεμάτο κοκκινόχρυσα μήλα! Ο Πέτρος και ο Μάνθος το φρόντιζαν και το περιποιούνταν γεμάτοι καμάρι και αγάπη. Μια μέρα είδαν ανάμεσα στα κλαριά του ένα αηδόνι να γλυκοτραγουδά!

Ήταν τόσο όμορφα παράξενο
που αποφάσισαν να το πιάσουν.
Εκείνο δεν αντιστάθηκε καθόλου και κρατώντας το στα χέρια τους το παρακολουθούσαν και θαύμαζαν τα χιλιάδες χρώματα που λαμπύριζαν κάτω από τις χρυσές ανταύγειες που σκορπούσε η μηλιά γύρω γύρω. 
Ο Πέτρος και ο Μάνθος το άφησαν ελεύθερο και τώρα ήταν το πιο παράξενο απ’ όλα. Το αηδόνι τους κελάηδησε γλυκά και πήγε και κούρνιασε ξανά μέσα στα κλαράκια της χρυσής μηλιάς! Εκείνοι, συνηθισμένοι απ’ όλα τα παράξενα που τους είχαν συμβεί, το άφησαν εκεί κι έφυγαν.
Ένα απόγευμα, που ο ήλιος είχε βασιλέψει, τα δύο παλικάρια ξεκίνησαν για το περιβόλι τους. είχαν να μαζέψουν τους καρπούς από όλα τα δέντρα τους! Ένα δυνατό φως, όμως, γέμισε την γύρω περιοχή και στην ρίζα της χρυσής μηλιάς εμφανίστηκε μια πολύ όμορφη κοπέλα. Που στα χέρια της κρατούσε...

Πρωινή προσευχούλα

Επρόβαλε η αυγούλα
ολόχαρο ξυπνώ
να στείλω προσευχούλα
ψηλά στον Ουρανό.

Βοήθησέ με Θεέ μου
να 'μαι καλό παιδί
και πάντα χάρισέ μου
χαρά και προκοπή.


© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki