Friday 20 April 2018

Μπομπονιέρες για Βάφτιση,
που μπορείτε να φτιάξετε με τα χεράκια σας!

Οι ετοιμασίες μιας βάφτισης αναμφισβήτητα απαιτούν πολύ χρόνο αλλά και αρκετά χρήματα. 
Αν ετοιμάζετε τη βάφτιση του παιδιού, αλλά δεν έχετε αποφασίσει τι μπομπονιέρες θα πάρετε, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να τις φτιάξετε μόνη σας, ή μάλλον παρέα με τη νονά του παιδιού!
Εμπνευστείτε από τις ιδέες που ακολουθούν 
και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους με τη φαντασία σας.

Πολύχρωμες τσάντες με πουγκάκια
Με το πάνω μέρος ενός μολυβιού, κάντε πολύχρωμες τελείες στη σακούλα και τα διαφανή πουγκάκια. 
Αφήστε τα να στεγνώσουν και στη συνέχεια γεμίστε τα με τα κουφέτα. 
Έπειτα, τυλίξτε το πουγκί με γκοφρέ χαρτόνι, χωρίς να κόψετε όσο περισσεύει, έτσι ώστε να προεξέχει απ' τη σακούλα.

Εναλλακτικά, μπορείτε αν πάρετε απλές χάρτινες τσάντες, να βάλετε μέσα τα γλυκά και στο τέλος να τις «σφραγίσετε» με χάρτινες βάσεις για γλυκά, όπως φαίνεται στη φωτογραφία, και να τις κλείσετε με ξύλινα μανταλάκια.
και άλλες πολλές μπομπονιέρες εδώ

Ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να φορέσει τον πρώτο στηθόδεσμο (σουτιέν) η κόρη μου;

Η αγορά του πρώτου στηθόδεσμου αποτελεί ορόσημο για κάθε κορίτσι, αλλά μερικές φορές ίσως είναι δύσκολο να καθοριστεί πότε
είναι η κατάλληλη στιγμή να προχωρήσετε σε αυτό το βήμα. 

Μερικά κορίτσια ανυπομονούν να φορέσουν σουτιέν -ειδικά εάν οι φίλες τους το έχουν ήδη κάνει- ενώ άλλα προσπαθούν να το καθυστερήσουν για όσο περισσότερο μπορούν.

Οι γονείς
από την πλευρά τους αισθάνονται δικαιολογημένα ανήσυχοι για την αγορά του πρώτου σουτιέν, σκεπτόμενοι ότι το κοριτσάκι τους έχει πλέον μεγαλώσει

Το πιο σημαντικό που μπορείτε να κάνετε είναι να είστε υποστηρικτικοί και να βοηθήσετε το κορίτσι σας να βρει εκείνο που είναι πιο άνετο και κατάλληλο για την ηλικία του.

Επιπλέον, πρέπει να είστε προσεκτικοί στο τρόπο που θα χειριστείτε την κατάσταση, αφού πρόκειται για μια εμπειρία που η κόρη σας θα θυμάται για πάντα. 

Επομένως, πώς θα ξέρετε πότε είναι πραγματικά έτοιμη να αρχίσει να φοράει σουτιέν;

Η μέση ηλικία είναι τα 11 έτη, ενώ άλλα κορίτσια ξεκινούν από την ηλικία των 9 ετών ή λίγο αργότερα στην ηλικία των 14 ετών. 

Η άνεση πρέπει να είναι ο βασικότερος παράγοντας που πρέπει να λάβουμε υπόψη κατά την αγορά του πρώτου στηθόδεσμου, αφού καθώς τα στήθη μεγαλώνουν μπορεί να γίνουν πιο ευαίσθητα ή να προκαλούν ακόμα και πόνο. Ένα σουτιέν καλής ποιότητας και με καλή εφαρμογή μπορεί να ανακουφίσει τη δυσφορία που νιώθουν τα νεαρά κορίτσια.

Όταν πρόκειται για την επιλογή του κατάλληλου σουτιέν πρέπει να έχετε υπόψη κι ορισμένες άλλες βασικές παραμέτρους:
  • Μπορείτε να ξεκινήσετε με την αγορά ενός μαλακού σουτιέν, καθώς το στήθος αρχίζει να αναπτύσσεται.
  • Αποφύγετε τα σουτιέν με μπανέλες που εμποδίζουν την ομαλή ανάπτυξη του στήθους.
  • Αγοράστε τουλάχιστον δύο σουτιέν, για να έχετε τον απαραίτητο χρόνο για πλύσιμο και στέγνωμα.
  • Εάν η κόρη σας ντρέπεται να δοκιμάσει το σουτιέν στο κατάστημα, καλό θα ήταν να έχετε μετρήσει τις αναλογίες της από το σπίτι.
Τέλος, μην εκπλαγείτε εάν παρατηρήσετε ότι η κόρη σας είναι λυπημένη. Η ανάπτυξη του μαστού είναι ένα από τα πρώτα σημάδια της εφηβείας. Ως γονείς πρέπει να την αφήσετε να καταλάβει ότι αυτό είναι πολύ φυσιολογικό και ότι δεν θα πρέπει να αισθάνεται αμήχανα για την αλλαγή στο σώμα της.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki