Friday 19 January 2018

Προστασία του παιδιού από το κρύο

Τις τελευταίες εβδομάδες, όχι όμως όλες τις μέρες, η θερμοκρασία έχει πέσει αρκετά και είναι αναγκαίο να προβείτε σε συγκεκριμένες ενέργειες για να προφυλάξετε το παιδί σας από το κρύο. 

Ενέργειες που αφορούν είτε το ντύσιμο, είτε τη διατροφή του:
  • Πρέπει να ντύνετε τα παιδιά πιο ζεστά κι από όσο ντύνεστε εσείς. Προτιμήστε να τους φοράτε πολλά και ελαφριά ρούχα, παρά λίγα και χοντρά. Και αυτό γιατί δε θα ιδρώνουν εύκολα, με αποτέλεσμα να κρυώνουν βγαίνοντας έξω.
  • Να φοράτε φανελάκι κάτω από τα ρούχα του ή κορμάκι στα κορίτσια για να κρατάει το σώμα τους ζεστό. Εξίσου σημαντική είναι η κουκούλα, το σκουφάκι, τα προστατευτικά των αυτιών και τα γάντια.
  • Έχουμε τονίσει πολλές φορές τη σημαντικότητα της σωστής διατροφής του παιδιού για μια σειρά από λόγους. Ένας από αυτούς είναι να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν επιτυχώς τις ημέρες με έντονο ψύχος. Αν το παιδί δεν έχει φάει καλά ή δεν τρέφεται γενικά σωστά, είναι πιο επίφοβο να αρρωστήσει.
  • Καλό είναι να αποφεύγετε την άσκοπη έκθεση του παιδιού στο κρύο, όμως δεν πρέπει να βρίσκεται μόνιμα σε κλειστούς χώρους με αφόρητη ζέστη και πολύ κόσμο, αφού πρόκειται για εστίες μικροβίων.
  • Προσοχή χρειάζεται, όταν το παιδί είναι ιδρωμένο. Αν είναι σε κλειστό χώρο και πρέπει να βγει στο κρύο, περιμένετε να ηρεμήσει, αλλάξτε του φανελάκι και μετά. Αν γίνει το αντίστροφο, δηλαδή ιδρώσει παίζοντας, για παράδειγμα, στην παιδική χαρά και το δείτε να μη βρίσκεται πλέον σε κίνηση, θα ήταν μια καλή ιδέα να του προτείνετε να επιστρέψετε σπίτι.  
mother.gr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki