Friday 14 September 2007

Ρατσισμός από κούνια

Τα χρόνια περνάνε και τα παιδιά που αποτελούν τη δεύτερη γενιά μεταναστών/τριών είναι πια αναπόσπαστο τμήμα των ανθρώπων που κατοικούν σ ' αυτόν τον τόπο. 

Πολλά γεννήθηκαν στην Ελλάδα, άλλα ήρθαν πολύ μικρά.

Όλα φοιτούν στα ελληνικά σχολεία και μιλούν τα ελληνικά ως πρώτη τους γλώσσα. Όμως, το ελληνικό κράτος αρνείται πεισματικά να αναγνωρίσει αυτή την πραγματικότητα. Σε όσα παιδιά γεννιούνται εδώ, αρνείται ακόμα και το πιο στοιχειώδες, το απλό πιστοποιητικό γέννησης!

Οι συνέπειες είναι δραματικές: Αφού δεν εγγράφονται στα δημοτολόγια, δεν μπορούν να αποκτήσουν πιστοποιητικό ότι γεννήθηκαν σ ' αυτή τη χώρα. Έτσι είναι μετέωρα, χωρίς χαρτιά και χωρίς διαβατήριο, αφού μετά τα 18 τους χρόνια πρέπει ξαφνικά να αποδείξουν ότι έχουν εισέλθει και διαμένουν νόμιμα στη χώρα! Δηλαδή, καταδικασμένα στην καθημερινή ανασφάλεια και στον κοινωνικό αποκλεισμό!

Νέοι και νέες που ζουν και σπουδάζουν στην Ελλάδα, μπορούν ανά πάσα στιγμή να απελαθούν σε χώρες που ποτέ δεν γνώρισαν και που συχνά δεν μιλούν τη γλώσσα τους. 

Αυτή η απάνθρωπη κατάσταση πρέπει να σταματήσει. Και αυτό πρέπει να γίνει τώρα. Αρχίζοντας από το πιστοποιητικό γέννησης. Η καμπάνια «ενάντια στο ρατσισμό από την κούνια» που ξεκίνησε από τους συλλόγους των μεταναστριών για τη διεκδίκηση έκδοσης πιστοποιητικού γέννησης για τα νεογέννητα από τους Δήμους στους οποίους γεννήθηκαν και διαμένουν, έχει κάνει τα πρώτα της βήματα από το 2005 και κλιμακώνεται.

Δηλώνουμε την αμέριστη υποστήριξή μας στο δίκαιο αυτό αίτημα, επειδή μας είναι αδιανόητο να υπάρχουν συνάνθρωποι και συμπολίτες μας με μισά ή καθόλου δικαιώματα.

ΙΣΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ για όλα τα παιδιά που γεννιούνται στην Ελλάδα Πιστοποιητικό γέννησης και εγγραφή στα δημοτολόγια για τα παιδιά των μεταναστών/τριών.

Αν συμφωνείτε κι εσείς, παρακαλούμε υπογράψτε!
kounia.org Η συμβολή σας είναι ιδιαίτερα σημαντική!!

Pakistan: Ποδοπατήθηκαν μέχρι θανάτου για λίγο αλεύρι...

Τουλάχιστον 20 γυναίκες και παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο στο Καράτσι του νότιου Πακιστάν, όταν ποδοπατήθηκαν στην προσπάθειά τους να πάρουν δωρεάν αλεύρι που διανεμόταν δωρεάν από φιλανθρωπική οργάνωση σε ένα τζαμί για το Ραμαζάνι.
 
«Παραλάβαμε μέχρι στιγμής τις σορούς 20 γυναικών και κοριτσιών, καθώς και τουλάχιστον 30 τραυματίες» δήλωσε ο Αμίν Χαν, ιατροδικαστής σε μεγάλο νοσοκομείο της οικονομικής πρωτεύουσας του Πακιστάν.  
Ο αστυνομικός διευθυντής του Καράτσι είπε ότι τα θύματα πέθαναν από ασφυξία.

Η πακιστανική τηλεόραση έδειξε εικόνες αλλόφρονων συγγενών να φθάνουν στα νοσοκομεία όπου διακομίστηκαν οι τραυματίες. 
Ο υπεύθυνος της διανομής συνελήφθη διότι δεν είχε ενημερώσει εκ των προτέρων την αστυνομία για τη δωρεάν διάθεση του αλευριού, αναφέρει το BBC.

Τον Απρίλιο του 2006 είχαν χάσει τη ζωή τους κάτω από παρόμοιες συνθήκες 29 γυναικόπαιδα στη διάρκεια συγκέντρωσης στο Καράτσι για την επέτειο της γέννησης του προφήτη Μωάμεθ.  
Ο Πακιστανός πρόεδρος Ασίφ Αλί Ζαρντάρι δήλωσε σοκαρισμένος από την απώλεια τόσων ανθρώπινων ζωών και διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για το περιστατικό.
 

Η Ύψωση του Τιμίου Σταυρού

  • 326 - Η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, ανακαλύπτει στην Ιερουσαλήμ τον Τίμιο Σταυρό.
  • 628 - Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται θριαμβευτικά στην Κωνσταντινούπολη, αφού έχει κατατροπώσει τους Πέρσες και ανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό. 
  • περισσότερα
«Σταυρός Αγγέλων η δόξα και των δαιμόνων το τραύμα»
 .
Με το Σταυρό στο χέρι δεν πας μπροστά. Πας Ψηλά!!
Το ιερότερο σύμβολο του χριστιανισμού είναι ο Τίμιος Σταυρός· η σημαία και το λάβαρο της Εκκλησίας. 
Μια φορά ήταν όργανο θανατικής εκτελέσεως των κακούργων και των άτιμων, ξύλο καταισχύνης και κατάρας. 
Από τότε όμως που επάνω σ' αυτόν πέθανε ο αναμάρτητος Σωτήρας του κόσμου, ο Σταυρός έγινε «τίμιον ξύλον». 
Από τότε το σχήμα του χαράσσεται πάνω στους τάφους των χριστιανών στις κατακόμβες και μετά τους διωγμούς στολίζει τα στέμματα των χριστιανών βασιλέων, υψώνεται επάνω στις εκκλησίες και παντού είναι το φυλακτό και το στολίδι των χριστιανών. 
Γι' αυτό σήμερα, που γιορτάζουμε την εύρεση του Τιμίου Σταυρού στα Ιεροσόλυμα από την Αγία Ελένη και την Ύψωσή του από τον άμβωνα της Εκκλησίας, για να τον δει ο κόσμος, γι' αυτό λοιπόν σήμερα ψάλλει η Εκκλησία· 
«Σταυρός ο φύλαξ πάσης της οικουμένης· 
Σταυρός η ωραιότης της Εκκλησίας...»

περισσότερα εδώ

Χρόνια Πολλά στα χαμομηλάκια που γιορτάζουν σήμερα 😀
Χρόνια Πολλά Σταύρο και Σταυρούλα 😀

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki