Friday 24 April 2009

Ευτυχώς που είναι και τα παιδιά !!

ΒΡΗΚΕ ΠΟΡΤΟΦΟΛΙ Ο ΜΙΚΡΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΕΔΩΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

 

Μπράβο στο παιδάκι από την Βέροια το όνομα του είναι δ.κ, βρήκε πορτοφόλι έξω από την Εμπορική τράπεζα, ΣΤΟ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ, και έτρεξε αμέσως στην ηλικιωμένη κυρία που της έπεσε, την φώναξε και έτρεξε να της το δώσει. Το χρηματικό ποσό που είχε μέσα ήταν 330 ευρώ.
Η χαριτωμένη κυρία, τον φίλησε και του έδωσε χαρτζιλίκι 30 ευρώ και ζήτησε το τηλέφωνο από τους γονείς του παιδιού για να τους ευχαριστήσει.
Τελικά μπορεί να υπάρχει κρίση άλλα υπάρχουν και παιδιά με καλή διαγωγή που δεν τους επηρεάζει.


Αναρτήθηκε από laikoyra.blogspot.com στις Παρασκευή, Απρίλιος 24, 2009 


Είπαμε να προστατεύουμε τα προσωπικά δεδομένα, αλλά λίγη επιβράβευση στο παιδάκι δεν θα έβλαπτε.

Τα «ισόγεια» μαθήματα!! Αποκλεισμένη από τους χώρους φοίτησης φοιτήτρια με αναπηρία

Επί πέντε ολόκληρα χρόνια ταλαιπωρείται νεαρή φοιτήτρια με αναπηρία της Σχολής Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων Πανεπιστημίου Αιγαίου στη Σύρο, καθώς ακόμα και η πρόσβασή της σε χώρους φοίτησης του πανεπιστημίου είναι αδύνατη. 
Η 23χρονη κοπέλα δεν μπορεί να παραβρεθεί στην εξέταση των μαθημάτων της και, παρά το γεγονός ότι έχει ζητήσει επανειλημμένα να εξεταστεί σε προσβάσιμο για εκείνη χώρο, δεν έχει βρει καμία ανταπόκριση.
Όταν πριν από πέντε χρόνια, η 23χρονη εισήχθη στη σχολή, συνειδητοποιώντας ότι δεν μπορούσε να έχει πρόσβαση στην πλειονότητα των κτιρίων, ζήτησε την τοποθέτηση δύο ραμπών σε αντίστοιχα κτίρια. Οι αρμόδιοι τη διαβεβαίωσαν για την άμεση τοποθέτησή τους.
 
Ένα χρόνο αργότερα, κι εφόσον καμία κίνηση δεν είχε γίνει, ο πατέρας της φοιτήτριας υποχρεώθηκε, με δικά του έξοδα, να καλέσει έναν τοπικό μάστορα για να τοποθετήσει μια αυτοσχέδια ράμπα στην είσοδο του ενός κτιρίου. Λίγο αργότερα, φτιάχτηκε άλλη μία ράμπα για ένα δεύτερο κτίριο της σχολής. Πλέον, είχε πρόσβαση στα δύο εκ των τριών κτιρίων του πανεπιστημίου. Όχι στους ορόφους των κτιρίων, στο ισόγειο μόνο!
Συνεπώς, η 23χρονη φοιτήτρια είχε τη δυνατότητα να παρευρίσκεται αποκλειστικά στην εξέταση των «ισόγειων» μαθημάτων. Το 2008, «τέθηκε εκτός λειτουργίας» το ένα από τα δύο προσβάσιμα κτίρια λόγω καταστροφής της αποχέτευσης.
Έχοντας φτάσει στο 5ο έτος φοίτησης και με τον αριθμό των χρωστούμενων μαθημάτων να έχει αυξηθεί, η κοπέλα ζήτησε από τους αρμόδιους της σχολής να εξεταστεί σε πέντε συγκεκριμένα μαθήματα που έπρεπε να περάσει στο ισόγειο του μοναδικού κτιρίου στο οποίο είχε πλέον πρόσβαση. Η απάντηση που έλαβε ήταν ότι μπορούσε να εξεταστεί στο εν λόγω ισόγειο μόνο για ένα από τα πέντε μαθήματα (!!).
 
Στις 31 Μαρτίου, η γενική συνέλευση των συμφοιτητών της συζητήθηκε το θέμα της και αποφασίστηκε να ζητηθούν εξηγήσεις από τη σχολή.
 
αναρτήθηκε από Εφημερίδα «Ελευθεροτυπία»
Φωτογραφία: www.flickr.com, του χρήστη hyku

Παγκόσμια Ημέρα κατάργησης των πειραμάτων σε Ζώα - 24 Απριλίου


Η Παγκόσμια Ημέρα Κατάργησης των Πειραμάτων στα Ζώα εορτάζεται στις 24 Απριλίου ως μέρα μνήμης για τα εκατομμύρια πειραματόζωα, που υποφέρουν και πεθαίνουν κάθε χρόνο στο όνομα της επιστήμης και το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας.
Διοργανώνετε από την Animal Aid υπό την αιγίδα του Ο.Η.Ε.
Κάθε χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 70 εκατομμύρια ζώα, από ποντίκια μέχρι πιθήκους, βασανίζονται σε πειράματα που αφορούν ιατρική, καλλυντικά, χημικά προϊόντα, γενετική και πολεμική βιομηχανία.

Είναι γνωστό ότι τα φάρμακα που κυκλοφορούν στο εμπόριο είναι ήδη δοκιμασμένα σ΄ ένα σκύλο, σε μια γάτα, ένα κουνέλι. Λιγότερο γνωστό είναι ότι το ρίμελ που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να γίνουν πιο όμορφες έχει προηγουμένως δοκιμαστεί στα μάτια κάποιου πιθήκου, κι ότι τα χρωμοσαμπουάν που χρησιμοποιούμε για να γίνουμε ξανθές ή για να κρύψουμε τις άσπρες τρίχες, δοκιμάζονται κι αυτά στα μάτια των κουνελιών, με αποτέλεσμα την τύφλωση τους.

Είναι φανερό γιατί χρησιμοποιούνται ζώα σε ιατρικά πειράματα. Ίσως το γεγονός ότι τυφλώνονται ζώα για να βάφουμε τις βλεφαρίδες μας, να βάζει σε σκέψεις προς στιγμήν. Εν πάση περιπτώσει, το θέμα δεν είναι (τώρα) αυτό. Το θέμα είναι τι είδους μεταχείριση έχουν αυτά τα έρημα ζώα, ζωντανά πλάσματα κι αυτά, που θυσιάζονται θέλοντας και μη για την ανθρώπινη υγεία, αλλά και την καλλονή του ανθρώπινου είδους. Πως γίνονται τα πειράματα και οι επεμβάσεις; Ποια μέτρα παίρνονται για να απαλυνθούν οι πόνοι των πειραματόζωων και πως αντιμετωπίζονται, όταν σακατεύονται από τα πειράματα?

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki