Monday 29 October 2007

Εξαφάνιση παιδιού: Προσοχή στις Αναζητήσεις που αναρτάτε!!

Παρακαλούμε πολύ, πάρα πολύ, διασταυρώνετε τις αφίσες Εξαφανίσεων που αναρτάτε.
Σκεφτείτε ένα παιδί που είχε μια περιπέτεια και θέλει να ησυχάσει με την οικογένεια του.
Ευχαριστούμε την alfie για την ενημέρωση.
Κατανοούμε την ευαισθησία σας για να "προλάβουμε" τα χειρότερα για κάθε παιδί που εξαφανίστηκε.

Το χαμομηλάκι


Αίσιο τέλος είχε η περιπέτεια της ανήλικης Κατερίνας Καραμέτα.
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Αθήνα, 21 Οκτωβρίου 2007
ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΕΙΧΕ Η ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΚΑΡΑΜΕΤΑ

Η περιπέτεια της ανήλικης Κατερίνας Καραμέτα, 13,5 ετών είχε αίσιο τέλος. Η Κατερίνα βρέθηκε στην Αθήνα στις 21/10/2007, είναι καλά στην υγεία της και βρίσκεται κοντά στους δικούς της ανθρώπους.


Ο Σύλλογος το τελευταίο διάστημα με τη βοήθεια των Μ.Μ.Ε., των Αρχών, των Φορέων και των απλών πολιτών έχει κατορθώσει να κινητοποιήσει όλη την ελληνική κοινωνία και να βρει πολλά παιδιά, τα οποία αναζητούνται. Η συμμετοχή όλων μας, βοηθά να βρεθούν τα παιδιά μας που βρίσκονται σε κίνδυνο, διότι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι η εξαφάνιση ενός παιδιού ανεξαρτήτως χρώματος, καταγωγής και θρησκείας είναι ένα πολύ σοβαρό γεγονός, για όποιο λόγο και αν γίνεται.

To «Χαμόγελο του Παιδιού» θα βρίσκεται κοντά στην Κατερίνα και την οικογένειά της για την παροχή ψυχολογικής υποστήριξης. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι η δημοσιοποίηση και η μεγάλη κινητοποίηση, με τις οποίες αντιμετωπίζονται πλέον οι εξαφανίσεις ανηλίκων, οδηγούν στην γρήγορη και αίσια έκβαση τους.

Παρακαλούμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης σας καθώς και από site που υπήρχε η ανακοίνωση της εξαφάνισης.


«Το Χαμόγελο του Παιδιού»
Σύλλογος των παιδιών στην Ελλάδα και στην Κύπρο
Αθήνα 18 Οκτωβρίου 2007

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ ΤΗΣ ΑΝΗΛΙΚΗΣ ΚΑΡΑΜΕΤΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ AMBER ALERT

Στις 17/10/07 στις 8:30-9:00 το πρωί, εξαφανίστηκε από το σχολείο της στην περιοχή της Κερατέας η Καραμέτα Κατερίνα 13,5 ετών.

Η Κατερίνα έχει ξανθά μακριά μαλλιά, γαλανά μάτια, ύψος 1,50 και βάρος 45 κιλά. Την ώρα που εξαφανίστηκε φορούσε μαύρο τζίν παντελόνι, μαύρη μακό μακρυμάνικη μπλούζα, μαύρα αθλητικά παπούτσια και κρατούσε γαλάζια σχολική τσάντα.

Οποιοσδήποτε έχει κάποια πληροφορία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Σύλλογό μας «Το Χαμόγελο του Παιδιού» όλο το εικοσιτετράωρο (24 ώρες), στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά-S.O.S. 1056 καθώς και σε όλα τα Αστυνομικά Τμήματα της χώρας.


Ο Σύλλογος «Το Χαμόγελο του Παιδιού» έχει την Αντιπροεδρία στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία για τα Εξαφανισμένα και Σεξουαλικά Κακοποιημένα Παιδιά (European Federation for Missing and Sexually Exploited Children), η οποία αποτελεί

συμβουλευτικό όργανο της Ε.Ε. και είναι μέλος του Διεθνούς Κέντρου για τα Εξαφανισμένα και Κακοποιημένα Παιδιά (International Center for Missing and Exploited Children), το οποίο εδρεύει στην Washington των Η.Π.Α. Στην Ευρωπαϊκή
Ομοσπονδία συμμετέχουν μη κυβερνητικές οργανώσεις από διάφορες χώρες της Ευρώπης σε συνεργασία με τις αστυνομικές και τις δικαστικές αρχές των χωρών αλλά και της EUROPOL και INTERPOL.

Στην προσπάθεια του Συλλόγου μας να δραστηριοποιηθεί και να σταθεί κοντά στα παιδιά που έχουν εξαφανιστεί και βρίσκονται σε κίνδυνο, προβαίνουμε στη δημιουργία, εκτύπωση και ανάρτηση αφισών τους σε σημεία της χώρας μας, σε συνεργασία πάντα με τις ελληνικές αρχές. Συνεργαζόμαστε επίσης με Μ.Μ.Ε. και άλλους φορείς που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην ανεύρεση τους.

Παρακαλούμε για τη δημοσίευση του παραπάνω δελτίου τύπου. Σε ενδεχόμενη ανεύρεση της Κατερίνας θα σας ενημερώσουμε σχετικά με νέο δελτίο τύπου και θα παρακαλούσαμε για την άμεση αφαίρεση των αφισών από τους χώρους ανάρτησης.

Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά - SOS 1056 Κοινωνική Υπηρεσία

Λεωφ. Καρέα και Δάφνης 2, Τ.Κ. 162 33, Καρέας
Τηλ: 210 760 9550, Fax: 210 760 9554, e-mail: sos1056@hamogelo.gr
Στουρνάρη 16, Αθήνα, Τ.Κ. 106 83, Τηλ: 210 3306140 Fax: 210 3843038
e-mail: info@hamogelo.gr, www.hamogelo.gr

Απαγορευμένα Παιχνίδια: Η παιδική αθωότητα στο απόσπασμα

Δεν υπάρχει πιό τρυφερή και πιό συγκλονιστική μαρτυρία για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο από την ασπρόμαυρη γαλλική ταινία «Απαγορευμένα παιχνίδια» (Jeux Interdits) του René Clément (1952): Στη νικημένη Γαλλία του 1940, η μικρή Παυλίνα χάνει και τους δύο γονείς της, όταν το προσφυγικό κονβόυ τους βομβαρδίζεται από τους Γερμανούς. Πεντάρφανη στα πέντε της χρόνια, με το νεκρό σκυλάκι της αγκαλιά, βρίσκει καταφύγιο σε μια αγροτική οικογένεια και πιάνει φιλίες με το δεκάχρονο Μιχάλη. Μαζί θ' αναλάβουν το απαγορευμένο κι επικίνδυνο έργο να θάψουν το νεκρό ζωάκι μέσα σ' έναν εγκατελειμμένο μύλο. Σιγά σιγά θα προσθέσουν κι άλλα νεκρά ζωάκια, το καθένα με το δικό του σταυρό, φτιάχνοντας ένα κρυφό κοιμητήριο ζώων. Όταν παρά τις υποσχέσεις του ο πατέρας του Μιχάλη θα δώσει την Παυλίνα στο ορφανοτροφείο, ο Μιχάλης θα καταστρέψει το μικρό κοιμητήριο και θα πετάξει τους σταυρούς στο ποτάμι.
Το μουσικό θέμα της ταινίας ολοκληρώνει ηχητικά το αριστούργημα.
Πρόκειται για μια συγκλονιστική ματιά στην παιδικότητα που αγωνίζεται να επιβιώσει σ' ένα εχθρικό περιβάλλον, με τον θάνατο πανταχού παρόντα -ένα περιβάλλον όπου οι αδύναμοι αδυνατούν να επιβιώσουν. Πρόκειται για έναν θρήνο για την ανθρωπιά που έχει τραυματιστεί ανεπανόρθωτα από τον πόλεμο.

Αγαπητό μου χαμομηλάκι,
Πρόκειται για ένα σπαρακτικό, αφοπλιστικό, και - πάντα- αναπάντητο ΠΟΥΡΚΟΥΑ - («ΓΙΑΤΙ»).

Μαύρος Γάτος

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki