Saturday 24 January 2009

Μια νύχτα στα Εξάρχεια

Χαμομηλάκι γεια και πολλά συγχαρητήρια για το blog σου

Το συγκρότημα Αλέξανδρος Ζαχαριάδης και ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ archanthropoi.gr  έχει ανεβάσει εδώ και 2-3 μέρες στο youtube ένα πολύ ωραίο τραγούδι που λέγεται Πρίγκιπες (Μια νύχτα στα Εξάρχεια)

Είναι με κινούμενα σχέδια και με αφορμή το φόνο του Αλέξη,
μιλούν κυρίως για τη βαρβαρότητα, την καταστολή και
τη χρήση βίας κατά των νέων μας .

Καλή δύναμη
ΠΡΙΓΚΙΠΕΣ - Αλέξανδρος Ζαχαριάδης και ΑΡΧΑΝΘΡΩΠΟΙ

Τρία παιδιά νεκρά μετά από επίθεση σε παιδικούς σταθμούς

ΟΣΛΟ, ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ.
Δύο σχεδόν ταυτόχρονες επιθέσεις σε παιδικούς σταθμούς του Βελγίου και της Νορβηγίας συγκλόνισαν χθες το πρωί την ευρωπαϊκή κοινή γνώμη, αφού είχαν θύματα τουλάχιστον τρία παιδιά και 4 ενήλικες. Στο δεύτερο και τραγικότερο συμβάν, που εκτυλίχθηκε στη βελγική πόλη Ντέντερμοντ, στα δυτικά της χώρας, άνδρας εισέβαλε σε παιδικό σταθμό σε κατάσταση αμόκ, μαχαίρωσε θανάσιμα τρία παιδιά και 2 ενήλικες και τραυμάτισε άλλους δέκα. Μεταξύ των θυμάτων ήταν και μία εργαζόμενη στο σταθμό. Λίγο μετά την αποτρόπαιη πράξη του ο δράστης συνελήφθη. «Τουλάχιστον δέκα είναι οι τραυματίες. Ίσως δεκαπέντε, είκοσι, δεν ξέρω», δήλωσε εμφανώς σοκαρισμένος ο επικεφαλής της τοπικής υπηρεσίας κρίσεων, Πέτερ Κλέιμανς
O φλαμανδικός τηλεοπτικός σταθμός VTM έκανε αρχικά λόγο για τρία παιδιά νεκρά και δύο ενήλικες, αλλά το υπουργείο Εσωτερικών επέμενε ότι τα θύματά του ήταν τρία. Τα υπόλοιπα παιδιά που βρίσκονταν στο βρεφονηπιακό σταθμό την ώρα του επεισοδίου απομακρύνθηκαν.
Λίγες ώρες νωρίτερα, στις 8.30 τοπική ώρα ακούστηκαν πυροβολισμοί έξω από παιδικό σταθμό της πόλης Τρόμσο, στη νορβηγική Αρκτική. Μπροστά στα μάτια των παιδιών ένας ένοπλος σκότωσε δασκάλα του βρεφονηπιακού σταθμού, ενώ στη συνέχεια η αστυνομία εντόπισε νεκρό και το δράστη. Οι αρχές δεν έδωσαν λεπτομέρειες για το περιστατικό, το οποίο θορύβησε όμως τους γονείς των παιδιών.
 
Associated Press, Reuters , AFP.

Προφυλακίσθηκε ο 20χρονος που δολοφόνησε δύο βρέφη στο Βέλγιο
 .
Κατηγορίες για φόνο και απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν σήμερα στον 20χρονο Βέλγο, ο οποίος δολοφόνησε χθες δύο βρέφη και μία τροφό σε βρεφονηπιακό σταθμό του Τερμόντ, στο δυτικό Βέλγιο, και διατάχθηκε η κράτησή του, ανακοινώθηκε από την εισαγγελία της πόλης.
Ο νεαρός, τα στοιχεία του οποίου δεν έχουν ανακοινωθεί και που συνελήφθη λίγο μετά την πράξη του, η οποία βύθισε στη θλίψη ολόκληρο το βασίλειο, υποβλήθηκε σε ανάκριση από την αστυνομία και χθες βράδυ οδηγήθηκε ενώπιον του δικαστή, ο οποίος του απήγγειλε κατηγορίες και «εξέδωσε ένταλμα σύλληψής του», τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση.
Κατά τη διάρκεια της μακράς ανάκρισής του, ο άνδρας, που είχε μακιγιαρισμένο άσπρο και μαύρο το πρόσωπό του-που θύμισε σε πολλούς την εικόνα του Τζόκερ στην ταινία «Μπάτμαν»-δεν έδωσε καμία εξήγηση για τα κίνητρα της πράξης του, τόνισε εκπρόσωπος της εισαγγελίας. Ωστόσο ο δράστης έπειτα από 10ωρη ανάκριση παραδέχθηκε τα εγκλήματά του, τονίζει η φλαμανδική εφημερίδα Het Laaste Nieuws.
 .
kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ 

Τεράστιο δίκτυο παιδεραστίας

ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2009

Δίκτυο παιδεραστίας που διένειμε πορνογραφικό υλικό (φωτογραφίες με παιδιά) σε κινητά τηλέφωνα εξάρθρωσε η Αστυνομία της Γερμανίας.


Δεκάδες χιλιάδες τηλέφωνα, υπολογιστές και συσκευές αποθήκευσης δεδομένων κατασχέθηκαν σε 465 επιδρομές της Αστυνομίας σε όλη τη χώρα. «Αυτή δεν είναι η μεγαλύτερη υπόθεση στην Ιστορία της Γερμανίας», ανακοίνωσε η Εισαγγελία, «έχει όμως πρωτοφανείς διαστάσεις». 
Η έρευνα με την ονομασία «Επιχείρηση Σούσι» έγινε με τη συμμετοχή 1.000 αστυνομικών και άρχισε μετά τον εντοπισμό του κινητού τηλεφώνου 33χρονου, όπου υπήρχαν αποθηκευμένοι οι αριθμοί 465 ατόμων με τους οποίους είχε ανταλλάξει φωτογραφίες.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki