Tuesday 24 September 2019

Άγνοια Κινδύνου: Ο μεγαλύτερος Κίνδυνος του Διαδικτύου

ΕΡΩΤΗΣΗ:
Ποιος είναι τελικά ο μεγαλύτερος κίνδυνος του Διαδικτύου;

Απαντά ο Μανώλης Σφακιανάκης: 
Στις μέρες μας ο μεγαλύτερος κίνδυνος που αντιμετωπίζουμε στο διαδίκτυο είναι η άγνοια κινδύνου, καθώς μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων δεν γνωρίζει τις πραγματικές απειλές που κρύβει ο κυβερνοχώρος.

Η κλοπή προσωπικών δεδομένων και ο διαδικτυακός εκβιασμός είναι μόνο δύο από τα αμέτρητα περιστατικά που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του διαδικτύου καθημερινά, 
ενώ η άγνοια τους τόσο για την ύπαρξη αυτών των φαινομένων, όσο και η σωστή αντιμετώπισή τους είναι ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία μας.
Η δημιουργία επιμορφωτικών προγραμμάτων, σαν αυτών που παρέχονται στο CSI Institute, για την ενημέρωση και την πρόληψη των πολιτών από τους παραπάνω κινδύνους έχει αποδειχθεί να είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει σύντομα να γίνει πράξη, έτσι ώστε τέτοιου είδους κακοποιήσεις να εξαλειφθούν τελείως.
..................
ολόκληρη η συνέντευξη εδώ: csii.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Πως εγκαθιστούμε Γονικό Έλεγχο στα Windows

Aπό τον Θανάση Γιαλαμά,

H Microsoft παρέχει γονικό έλεγχο, ώστε να προστατεύει και να κρατάει τα παιδιά ασφαλή χρησιμοποιώντας τον υπολογιστή. Ρυθμίζοντας αυτούς τους ελέγχους περιορίζουμε τη χρήση των συσκευών, ποιες ιστοσελίδες επιτρέπεται να επισκεφθούν και πόσο χρόνο μπορούν να περάσουν στον υπολογιστή. 
Αφού εφαρμοστούν, μπορούν οι γονείς να έχουν μια πλήρη εικόνα της δραστηριότητας των παιδιών τους.
Ενεργοποιήστε τον γονικό έλεγχο στα Windows 10

Για να χρησιμοποιήσετε το γονικό έλεγχο και τα τελευταία χαρακτηριστικά του Microsoft Family Safety, και εσείς και το παιδί σας χρειάζεστε ένα λογαριασμό Microsoft (όχι λογαριασμό χρήστη υπολογιστή!). 
Αν και μπορείτε να δημιουργήσετε έναν λογαριασμό Microsoft για το παιδί σας, πριν ενεργοποιήσετε τη διαδικασία του γονικού ελέγχου στα Windows 10, είναι πιο απλό και πιο ξεκάθαρο να δημιουργήσετε το λογαριασμό κατά τη διαδικασία. 
Ό,τι και αν αποφασίσετε, ακολουθείστε την παρακάτω διαδικασία για να ξεκινήσετε.
  • Επιλέγουμε Έναρξη και Ρυθμίσεις.
  • Διαλέγουμε την ενότητα Λογαριασμοί.
  • Στο αριστερό πάνελ, κλικάρουμε Οικογένεια και άλλοι χρήστες.
  • Επιλέγουμε Προσθήκη μέλους οικογένειας αν το παιδί δεν έχει ξεχωριστό λογαριασμό στη συσκευή. Ένα παράθυρο λογαριασμού Microsoft θα εμφανιστεί.
  • Επιλέξτε Προσθήκη παιδιού και στη συνέχεια Το άτομο που θέλω να προσθέσω δεν έχει διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. (Εάν υπάρχει λογαριασμός ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, πληκτρολογήστε τον. Έπειτα προχωρήστε στο βήμα 6.)
  • Στη Δημιουργία λογαριασμού συμπληρώνουμε τα απαραίτητα στοιχεία.
  • Επιλέγουμε Επόμενο και Επιβεβαίωση αν είναι έγκυρα τα στοιχεία.
  • Τέλος διαβάστε τις πληροφορίες που παρέχονται (το τι θα δείτε εξαρτάται από τις επιλογές που κάνατε στο βήμα 5), και τέλος Κλείσιμο.
Εάν δημιουργήσατε ένα λογαριασμό Microsoft για το παιδί σας αποκλειστικά κατά την παραπάνω διαδικασία, θα παρατηρήσετε ότι προστέθηκε στη λίστα μελών ως Παιδί. 
Ο γονικός έλεγχος έχει ήδη ενεργοποιηθεί και ο λογαριασμός είναι έτοιμος προς χρήση.

Εάν όμως χρησιμοποιήσατε έναν υπάρχοντα λογαριασμό Microsoft, θα πρέπει να συνδεθείτε και να ακολουθήσετε τις οδηγίες. 
Σε αυτή τη περίπτωση ο λογαριασμός θα παραμείνει ως Παιδί, Εκκρεμής. Το παιδί θα χρειαστεί να συνδεθεί εκ νέου για να ολοκληρωθεί η διαδικασία. Ίσως χρειαστεί να ενεργοποιήσετε κάποιες ρυθμίσεις γονικού ελέγχου χειροκίνητα.

Εύρεση, αλλαγή, ενεργοποίηση και απενεργοποίηση γονικού ελέγχου (Windows 10)
Στην Αναζήτηση πληκτρολογούμε Family > Επιλογές οικογένειας και Προβολή ρυθμίσεων οικογένειας.
Συνδεθείτε στο λογαριασμό και εντοπίστε το λογαριασμό του παιδιού.
Ελέγξτε τα χρονικά όρια, μπλοκάρετε ιστοσελίδες και εφαρμογές και λάβετε εβδομαδιαίες αναφορές για τη δραστηριότητα των παιδιών σας. 
Συνεχίστε την πλοήγηση σας και ρυθμίστε, όπως εσείς ορίζετε.

csii.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Γιώργος Χρηστινίδης - Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής : «Αγαπητοί γονείς… έχετε μαύρα μεσάνυχτα!»

Τσακίζει κόκκαλα το post αυτού του Γυμναστή Δημοτικού Σχολείου

Ο κ. Γιώργος Χρηστινίδης είναι εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής σε Δημοτικά Σχολεία της Θεσσαλονίκης. Σε ένα πρόσφατο δημοσίευμά του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, αναφέρεται στην απόλυτη αδιαφορία των γονιών για το μάθημα της Γυμναστικής στο Δημοτικό Σχολείο και στο πόσο μεγάλο λάθος είναι αυτό, αν κρίνουμε από την εικόνα των σημερινών ενηλίκων. 
Αξίζει όλοι μας να το διαβάσουμε, όχι μόνο για να παραδεχτούμε πόσο δίκιο έχει, αλλά και με την ελπίδα, ότι από την επόμενη σχολική χρονιά… ίσως βάλουμε μυαλό!

«Γονείς…
Τελείωσε ακόμη μια σχολική χρονιά, δώσαμε τους τίτλους σπουδών και αποχαιρετίσαμε τους μαθητές για το καλοκαίρι. 21 χρόνια στην υπηρεσία σε Δημοτικά Σχολεία και οι γονείς που ήρθαν να με ρωτήσουν για την παρουσία του παιδιού τους στο μάθημα της Φυσικής Αγωγής όλα αυτά τα χρόνια μετριούνται στα δάχτυλα των χεριών. 7 με 8 γονείς σε 21 χρόνια.

Ο Εκπαιδευτικός Φυσικής Αγωγής είναι αόρατος τις ημέρες που δίνουμε ελέγχους ή τίτλους σπουδών… κι όμως, θα μπορούσε κάποιος να μου κάνει κάποιες ερωτήσεις όπως:

– Συμμετέχει το παιδί μου στο μάθημα;
– Συνεργάζεται με τα άλλα παιδιά; Μπορεί να συνεργαστεί;
– Μήπως θέλει να είναι πάντα αρχηγός;
– Μήπως δεν θέλει να είναι αρχηγός;
– Πώς διαχειρίζεται τη νίκη;
– Πώς διαχειρίζεται την ήττα;
– Πότε διαπιστώσατε ότι είναι πιο χαρούμενο;
– Πώς τα πάει με το ρυθμό;
– Είναι κοινωνικό ή απομονώνεται;
– Διαπιστώσατε κάποιο πρόβλημα με την κίνηση;
– Έχει ισορροπία;
– Βάζει στόχους; Επιδιώκει να τους πετύχει;
– Βοηθάει τους άλλους;
– Δέχεται βοήθεια από άλλους;
– Τι προτείνετε για να βελτιωθεί η διατροφή του;
– Πώς θα το πείσω να τρώει φρούτα;
– Πώς θα καταφέρω να κοιμάται περισσότερο;

Αγαπητοί γονείς, αυτά είναι πράγματα ουσιώδη για την ευτυχία του και την ανάπτυξη του. 
Δεν έχει σημασία τι θα επιλέξει να κάνει στη ζωή του, έχει σημασία, όμως, να είναι υγιής, ισορροπημένος και ευτυχισμένος σε ό,τι επιλέξει να κάνει. 
Τα τελευταία χρόνια βλέπω ενήλικες δύσκαμπτους, αδέξιους, παχύσαρκους, ενήλικες που ντρέπονται – για κάποιο λόγο – να σηκωθούν να χορέψουν, ενήλικες κομπλεξικούς…. 
Επίσης, κάποιες πολυεθνικές ή μεγάλες εταιρείες έχουν καταλάβει κάτι που αδυνατούν να συνειδητοποιήσουν οι περισσότεροι και στα βιογραφικά των υποψηφίων που τους υποβάλλονται κοιτάζουν αν αυτός, που ζητάει εργασία, έχει ασχοληθεί με κάποιο άθλημα, αν ήταν ομαδικό ή ατομικό, αν συμμετείχε σε κοινές αθλητικές δράσεις, για να δουν αν έχει ηγετικά χαρακτηριστικά, αν μπορεί να συνεργαστεί με άλλους, πως αντιδράει σε συνθήκες πίεσης και πως διαχειρίζεται το θυμό, την οργή, την ήττα, τη νίκη. 
Κανείς δεν ενδιαφέρεται αν πήρε 10 ή 9 στον έλεγχο, αν ήταν διμοιρίτης στην παρέλαση ή αν ήταν από την εξωτερική πλευρά για να το βγάλετε καλή φωτογραφία.
Αγαπητοί γονείς… έχετε μαύρα μεσάνυχτα !!!

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki