Tuesday 1 September 2009

Στη Φαλούτζα ακόμα γεννιούνται παιδάκια με γενετικές ανωμαλίες

Αυτός, ο εγκληματίας πολέμου, ξεκουμπίστηκε.
Oι συνέπειες όμως των έργων του παραμένουν.

Στη Φαλούτζα κάθε που γεννιέται ένα υγιές μωράκι, όλη η οικογένεια πανηγυρίζει

Τη διεξαγωγή έρευνας για το κατά πόσο η αύξηση των τερατογενέσεων στη Φαλούτζα συνδέεται με τα όπλα που χρησιμοποίησαν οι αμερικανικές δυνάμεις που βομβάρδισαν την πόλη το 2004, ζητούν οικογένειες στην ιρακινή πόλη, την ώρα που τα μάτια είναι στραμμένα στη Στοκχόλμη, στη διεθνή διάσκεψη για το Ιράκ.
Εικόνες που προέβαλε ρεπορτάζ του βρετανικού δικτύου Sky News με παιδιά-τέρατα που γεννήθηκαν στη Φαλούτζα μετά τον βομβαρδισμό της που ήταν από τους ισχυρότερους ολόκληρου του πολέμου στο Ιράκ, επαναφέρει την κουβέντα για τα όπλα που χρησιμοποιήθηκαν από τις αμερικανικές δυνάμεις και μπορεί να ευθύνονται σε όποιο βαθμό για πιθανές γενετικές μεταλλάξεις.
Αξιωματούχοι δεν δέχονται να μιλήσουν δημόσια, αλλά σύμφωνα με δηλώσεις γιατρού του παιδιατρικού νοσοκομείου στη Φαλούτζα, τον τελευταίο μήνα εξετάζουν ένα-δυο περιστατικά παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, την ημέρα.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες αρνούνται ότι έκαναν χρήση «παράνομων» όπλων κατά τους μεγάλους βομβαρδισμούς του 2004 εναντίον της Φαλούτζα και επιβεβαιώνουν μόνο τη χρήση λευκού φωσφόρου για να δημιουργηθεί προπέτασμα καπνού.

 Ελευθεροτυπία - Απογευματινή Αδέσμευτη Εφημερίδα(Πηγές: Ασ. Πρες, Γαλλικό, ΑΠΕ, news.sky.com, www.rainews24.rai.it)
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 30/05/2008
--------------------------------------------------------------------------------------
ΙΡΑΚ: Αποκαλύψεις φρίκης για την κατάληψη της Φαλούτζα από τους Αμερικανούς
Τους έκαιγαν με φωσφόρο...
ΡΩΜΗ
Ανατριχιαστικές εικόνες από καμένα κορμιά έδειξε η κρατική ιταλική τηλεόραση, καταγγέλλοντας ότι οι Αμερικανοί χρησιμοποίησαν βόμβες φωσφόρου για να κάψουν τους αντάρτες στη Φαλούτζα του Ιράκ, και η Ουάσιγκτον δεν διέψευσε τη χρήση.

περισσότερα
----------------------------------------------------------------------------------------
ΦΑΛΟΥΤΖΑ Μαρτυρική Πόλη 
Η φρίκη

Tα αμερικάνικα τηλεοπτικά δίκτυα δεν τολμάνε να δείξουν την εικόνα. 
O αμερικανός πεζοναύτης στέκεται πάνω από τον τραυματία ιρακινό αντάρτη μέσα σε τζαμί της Φαλούτζα, τον σημαδεύει εξ επαφής και το αίμα του πλημμυρίζει τον τοίχο. “Tώρα πέθανε”, αναφωνεί χαρούμενος. 
H αποκτήνωση των εισβολέων δεν ήταν απλά μεμονωμένα περιστατικά. Oλόκληρη η επίθεση στη Φαλούτζα ήταν μια οργανωμένη κτηνωδία. 
H πόλη αποκλείστηκε από νερό, τρόφιμα, φάρμακα. Tο βασικό νοσοκομείο της πόλης καταλήφθηκε και απαγορεύτηκε στο προσωπικό να βοηθήσει τους κατοίκους της πόλης. 
Tα δύο άλλα νοσοκομεία της Φαλούτζα βομβαρδίστηκαν. O,τι δεν ήταν ακίνητο δεχόταν επίθεση. 
Tα ασθενοφόρα δεν αποτέλεσαν εξαίρεση. Oλοι οι άντρες 15-60 ετών ήταν “εχθροί” και δέχονταν επίθεση. 
Aμαχοι “δεν υπήρχαν”. O βομβαρδισμπός της πόλης περιγράφεται σαν χειρότερος από το βομβαρδισμό της Bαγδάτης το Mάρτη του 2003. Aπό τα 120 τζαμιά της πόλης, τα 60 διαλύθηκαν. 

1η του Σεπτέμβρη: Καλό Μήνα ή Καλή Χρονιά;

Τι είναι η αρχή της Ινδίκτου; 
Γιατί «ξεκινάει» το εκκλησιαστικό έτος σήμερα;

Για την περίπτωση αυτή, ό Σ. Εύστρατιάδης στο Αγιολόγιο του, γράφει τά έξης: 
Λέξις λατινική (indictio) όρισμόν σημαίνουσα καθ' όν κατά δεκαπενταετή περίοδον έπληρώνοντο εις τους αυτοκράτορας των Ρωμαίων οι φόροι. Κατά την εκκλησιαστικήν παράδοσιν, την αρχήν της ίνδικτιώνος είσήγαγεν ό Αύγουστος Καίσαρ (1 -14), ότε διέταξε την γενικήν των κατοίκων του Ρωμαϊκού κράτους απογραφήν και την είσπραξιν των φόρων, κατά την πρώτην του Σεπτεμβρίου μηνός. Από του Μεγάλου Κωνσταντίνου (313) έγένετο επισήμως χρήσις της Ινδικτιώνος ως χρονολογίας, έκτοτε δε ή εκκλησία Κωνσταντινουπόλεως μέχρι του νυν εορτάζει την α' Σεπτεμβρίου ως αρχήν του εκκλησιαστικού έτους. «Ινδικτον ημιν ευλόγει νέου χρόνου, ώ και παλαιέ και δι' ανθρώπους νέε».

Η Ινδικτιώνα είναι ένας γενικότερος τρόπος μέτρησης του χρόνου ανά 15ετίες με αφετηρία τη γέννηση του Χριστού ή για την ακρίβεια από το 3 π.Χ.

Η 1η Σεπτεμβρίου, η αρχή του εκκλησιαστικού έτους, αποτελεί την αρχή της Ινδίκτου. Τότε τελείται η ακολουθία της Ινδίκτου σε συνδυασμό με τη θεία λειτουργία για την ευλογία του εκκλησιαστικού έτους.
Αρχικά υπήρχε η Αυτοκρατορική Ίνδικτος ή Καισαρική Ινδικτιώνα που μάλλον εισήχθη από τον Μέγα Κωνσταντίνο. Εκαλείτο επιπλέον Κωνσταντινική ή της Κωνσταντινουπόλεως ή Ελληνική. Παράλληλα υπήρχε και η Παπική Ινδικτιώνα.

Η 1η Σεπτεμβρίου καθορίστηκε ως αρχή της εκκλησιαστικής χρονιάς ως εξής:
Στην περιοχή της Ανατολής τα περισσότερα ημερολόγια είχαν ως πρωτοχρονιά την 24η Σεπτεμβρίου, ημέρα της φθινοπωρινής ισημερίας. Επειδή όμως η 23 η ήταν η γενέθλια ημέρα του αυτοκράτορα της Ρώμης Οκταβιανού, η πρωτοχρονιά μετατέθηκε στις 23 Σεπτεμβρίου, η οποία και καθορίστηκε ως αρχή της Ινδίκτου, δηλαδή της περιόδου του ρωμαϊκού διατάγματος για τον φόρο που ίσχυε για 15 έτη. Έτσι Ίνδικτος κατάντησε να σημαίνει αργότερα το έτος και αρχή της Ινδίκτου την Πρωτοχρονιά. 
Αυτή την Πρωτοχρονιά βρήκε η Εκκλησία και της έδωσε χριστιανικό περιεχόμενο, αφού τοποθέτησε σ' αυτήν την εορτή της συλλήψεως του Προδρόμου, που αποτελεί και το πρώτο γεγονός της Ευαγγελικής Ιστορίας.
Αργότερα, το 462 μ. Χ.., για πρακτικούς λόγους και για να συμπίπτει η πρώτη του έτους με την πρώτη του μηνός, η εκκλησιαστική πρωτοχρονιά μετατέθηκε την 1 η Σεπτεμβρίου. Διευκρινίζεται ότι η πρωτοχρονιά της 1ης Ιανουαρίου έχει Ρωμαϊκή προέλευση και ήρθε στην Ορθόδοξη Ανατολή κατά τα νεότερα χρόνια. Η εκκλησιαστική ακολουθία για το νέο έτος τελείται την 1 η Σεπτεμβρίου, μια ακολουθία απαράμιλλου κάλλους ως προς το υμνογραφικό υλικό.
Σημειωτέον ότι πριν από λίγα χρόνια η Εκκλησία μας όρισε την 1η Σεπτεμβρίου ως ημέρα αφιερωμένη στο φυσικό περιβάλλον.

Άπολυτίκιον. Ήχος β'.Ό πάσης Δημιουργός της κτίσεως, ό καιρούς και χρόνους εν τη Ίδία εξουσία θέμενος, ευλόγησον τον στέφανον, του ενιαυτού της χρηστότητας σου, Κύριε...

πηγή

Κίνα: Δηλητηρίαση 200 παιδιών από μόλυβδο

Οι Αρχές εξέτασαν 1.000 παιδιά που κατοικούν δίπλα σε βιομηχανική ζώνη Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνα τα απόβλητα. Στις... εξατμίσεις ρίχνει ευθύνες το κράτος

Το τρίτο κρούσμα μαζικής δηλητηρίασης παιδιών από μόλυβδο λόγω της ξέφρενης και ανεξέλεγκτης εκβιομηχάνισης αλλά και της παντελούς αδιαφορίας για τις επιπτώσεις της σε περιβάλλον και ανθρώπους στην Κίνα αποκάλυψαν, χθες, τα κρατικά ΜΜΕ, αναφέροντας πως περισσότερα από 200 παιδιά που κατοικούν δίπλα σε βιομηχανικό πάρκο στα νοτιοδυτικά εδάφη της χώρας, βρέθηκε ότι έχουν αυξημένα επίπεδα μολύβδου στο αίμα τους. 
.
Πρόσφατα πάνω από 800 παιδιά στην Κίνα που ζουν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στα βορειοδυτικά βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου (φωτογραφία αρχείου)
Πρόσφατα πάνω από 800 παιδιά στην Κίνα που ζουν κοντά σε χυτήριο μετάλλων στα βορειοδυτικά βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου (φωτογραφία αρχείου)

Οι υγειονομικές Αρχές υπέβαλαν σε εξετάσεις περίπου 1.000 παιδιά στην πόλη Κουνμίνγκ, σύμφωνα με την εφημερίδα «China Daily». «Τα επίπεδα του μολύβδου ανά λίτρο αίματος σε όλα τα παιδιά ξεπερνούν τα 100 μικρογραμμάρια, αλλά είναι χαμηλότερα από 200 μικρογραμμάρια ανά λίτρο», γράφει η εφημερίδα επικαλούμενη δηλώσεις του γιατρού Γου Λινγκ.
Η δηλητηρίαση από μόλυβδο εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς και προκύπτει μετά την επαναλαμβανόμενη έκθεση σε μικρές ποσότητες μολύβδου, που μπορεί να βλάψει τη διανοητική ανάπτυξη ενός παιδιού.
Οι γονείς θεωρούν υπεύθυνο για τη δηλητηρίαση των παιδιών τους ένα γειτονικό βιομηχανικό πάρκο, προσθέτει το δημοσίευμα, παρότι η τοπική υπηρεσία περιβαλλοντικής προστασίας διαψεύδει ότι αυτό συνδέεται άμεσα με τα βιομηχανικά απόβλητα. Αντίθετα, η υπηρεσία υποστηρίζει ότι η μόλυνση προκλήθηκε από παράγοντες όπως οι εκπομπές ρύπων από τις εξατμίσεις.

«Υπάρχουν χιλιάδες παιδιά στη συνοικία Ντονγκτσουάν και σε άλλες περιοχές, επομένως αναρωτιέμαι γιατί μόνο τα παιδιά γύρω από το βιομηχανικό πάρκο έχουν βρεθεί να έχουν υπερβολικό μόλυβδο στο αίμα τους», φέρεται να δήλωσε η μητέρα ενός από τα παιδιά που κατοικούν στην περιοχή. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, περισσότερα από 800 παιδιά που κατοικούν κοντά σε χυτήριο μετάλλων, στη βορειοδυτική επαρχία Σιανσί, βρέθηκαν να έχουν στο αίμα τους επικίνδυνη ποσότητα μολύβδου και περίπου 150 από αυτά μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο.
Το ίδιο πρόβλημα παρατηρήθηκε και σε τοποθεσίες αποθήκευσης βαρέων μετάλλων στις επαρχίες Γιουνάν, Χενάν, Χουνάν και Γουανγκντόνγκ. 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki