Monday 25 June 2007

Θύματα παιδεραστών στο γκαράζ σχολείου - 25 Ιουνίου ΄97

Κύκλωμα παιδεραστών που δρούσαν στη Νάπολη εξαρθρώθηκε χθες.
Τα μέλη της σπείρας γύριζαν πορνογραφικές ταινίες και εκμεταλλεύονταν τα παιδάκια ενός δημοτικού σχολείου του οποίου ο επιστάτης έκανε χρέη «μεσάζοντος».

 Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ δεν ανακοίνωσε ποιο ήταν το σχολείο αυτό, έδωσε όμως πολλές λεπτομέρειες στη δημοσιότητα. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των ίδιων των παιδιών, ο επιστάτης εντόπιζε παιδιά ηλικίας 6-9 ετών που ανήκαν σε φτωχές, κατά προτίμηση, οικογένειες.

Τα υποδείκνυε κατόπιν στους ενδιαφερομένους, οι οποίοι έμπαιναν στο σχολείο ανενόχλητοι και κυκλοφορούσαν ανάμεσα στα παιδιά. Η σεξουαλική συνάντηση γινόταν στο γκαράζ του σχολείου. Για κάθε «πράξη», οι παιδεραστές πρόσφεραν στο παιδί ποσό ίσο προς 230 δραχμές.

Τα παιδιά που δέχονταν μετά τη «γνωριμία» αυτή να πάρουν μέρος και στο γύρισμα πορνογραφικών βίντεο ακολουθούσαν τους παιδεραστές σε ειδικούς χώρους, εκτός σχολείου, και εισέπρατταν για κάθε γύρισμα περί τις 1.500 δραχμές.
Δύο παιδιά έδωσαν εκτενείς καταθέσεις με πολλές λεπτομέρειες σχετικά με τις συναντήσεις στο γκαράζ και τα γυρίσματα των βιντεοταινιών. Στη διάρκεια αυτών των γυρισμάτων γινόταν και χρήση ναρκωτικών που προσφέρονταν άφθονα στα παιδιά.

Οι «σκηνοθέτες» των ταινιών έδεναν τα παιδιά με σκοινιά, ενώ διάφορα άτομα εκτελούσαν επάνω τους ασελγείς πράξεις.

Σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, στις ταινίες έλαβαν μέρος τουλάχιστον 19 μαθητές του συγκεκριμένου σχολείου. Η Αστυνομία λέγεται ότι γνωρίζει τα ονόματα 17 ατόμων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο, αλλά δεν τα ανακοίνωσε.

ΜΑΥΡΕΣ σημαίες κυμάτιζαν χθες σε πολλά σπίτια των βελγικών πόλεων, ενώ πολλοί
κάτοικοι κυκλοφορούσαν στον δρόμο κάτω από μαύρες ομπρέλες, χωρίς να βρέχει, και άλλοι είχαν επιδεικτικά κρεμάσει τις δικές τους από τα παράθυρά τους. Οι εκδηλώσεις αυτές ήταν μέρος μίας τεράστιας δραματικής διαμαρτυρίας για την ανικανότητα ­ ή απροθυμία ­ των Αρχών να εξαρθρώσουν τα δίκτυα των παιδεραστών και να αποκαλύψουν τα ονόματα ενόχων, ανάμεσα στους οποίους, όπως διαδίδεται ευρύτατα, υπάρχουν πολλοί μεγαλόσχημοι, στελέχη της διοίκησης, της Αστυνομίας και του οικονομικού κατεστημένου.

Σε πολλούς δρόμους εμφανίστηκαν αφίσες σε σχήμα καρδιάς, με τις φωτογραφίες δύο μικρών κοριτσιών, της Ζιλί και της Μελισά, που ήταν από τα θύματα του σατανικού παιδεραστή Μαρκ Ντιτρού, ο οποίος συνελήφθη πέρυσι.

Με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων από την αποκάλυψη των εγκλημάτων τού Ντιτρού, επιτροπές πολιτών έστειλαν στον πρωθυπουργό Ζαν-Λικ Ντεάν ψήφισμα, όπου κατηγορούν την κυβέρνηση για παχυλή αδιαφορία και για συγκάλυψη σωρείας τέτοιων εγκλημάτων. Με εξαίρεση τον Ντιτρού και ελάχιστες άλλες περιπτώσεις και παρά το γεγονός ότι δεκάδες παιδιά έχουν εξαφανιστεί τα τελευταία χρόνια, οι ένοχοι παραμένουν ατιμώρητοι και προστατεύονται από συνωμοσία σιωπής, που εμποδίζει να φωτιστούν οι εξαφανίσεις.
Χαρακτηριστικό του κλίματος που επικρατεί στο Βέλγιο είναι ότι οι γονείς της Ζιλί και της Μελισά αρνήθηκαν να μετάσχουν σε «επιτροπή πολιτών» για τη διερεύνηση υποθέσεων κακοποίησης παιδιών μόλις έγινε γνωστό ότι στην ίδια επιτροπή θα μετάσχουν και κρατικά όργανα «για να βοηθήσουν».
Δέκα χρόνια μετά, τα ίδια και χειρότερα...
Εμπρός παιδιά με βήμα ταχύ στο δρόμο που χάραξε ο Ντιτρού!!

Σα δε ντρεπόμαστε...

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki