Sunday 21 September 2008

Άξιον Αγάπης: Λυδία

Σας είπα ότι είναι πεισματάρα;...


Posted by nautilus

Όλοι μας, μα όλοι μας ...
στέλνουμε την αγάπη μας
και τις ευχές μας
Στην Λυδία
Στην Λυδία μας

Στην Λυδία όλων μας

Το χαμομηλάκι
τίποτε δεν είναι δύσκολο για αυτόν που αγαπάει

Άξιον Αγάπης: Καραβάκι

Στην σελίδα του Άρη είδα το κάλεσμα που έκανε Το Χαμομηλάκι..... το blog που είναι αφιερωμένο στην προστασία του παιδιού

Δεν το σκέφτηκα ούτε κι εγώ δεύτερη φορά, με τη βοήθεια του Άρη και με χρήσιμες πληροφορίες που μου έδωσε, μπήκα στη λίστα που είχε για θέμα...
τι άλλο από τα παιδιά...
 
Παιδιά... σημαίνει χρώματα, ανεμελιά, παιχνίδι και χαρούμενες φωνές, γέλια και πειράγματα, αλήθεια και όνειρα για το μέλλον. Σημαίνει καρδιά καθαρή και βλέμμα άδολο. Σκέψεις αυθόρμητες και λέξεις χωρίς τίποτα κρυμμένο από πίσω. Παιδιά σημαίνει αγάπη, ζεστασιά, χουχούλιασμα και αγκαλιές.
Γεμάτα ζωή, γεμάτα κέφι ζουν το σήμερα και το αύριο φαίνεται ακόμη μακρινό. Ζούνε για τη στιγμή και όχι για το μετά. Χωρίς άγχος, χωρίς πίεση.
Και ονειρεύονται έναν καλύτερο κόσμο. Τον κόσμο του αύριο... τον κόσμο που θα πάψει πια να είναι τόσο σκληρός με κάποια από αυτά. Που θα μπορέσει να καταλάβει ότι τα παιδιά είναι ότι μας κρατά στη Ζωή.
Αυτά θέλω να σκέφτομαι για τα παιδιά. Το ξέρω ότι η πραγματικότητα είναι πολύ πιο σκληρή, όμως ο καθένας μπορεί να επιλέξει τις δικές του εικόνες. Χωρίς να κλείνω τα μάτια και τα αυτιά σε όσα συμβαίνουν, κρατώ όμορφες εικόνες για τον κόσμο που οραματίζομαι για τα παιδιά ...

Από το Καραβάκι Τετάρτη, 15 Οκτωβρίου 2008

Το τέλος της περιοδείας της Μαντόνα

Το τέλος της περιοδείας της Μαντόνα, «γλυκό και κολλώδες» στην Ευρώπη, θα λάβει χώρα το Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Ένας φίλος μου, πούλησε το εισιτήριο του. Δεν πάω είπε στην συναυλία της Madonna. Σιγά … Η παρέα μου αγόρασε το εισιτήριο, αλλά δεν γουστάρω.
 
Την είδατε να πέφτει στην Λισσαβόνα προχτές; Μα τι κάνει; Τρίβεται, τρίβεται επάνω στην κιθάρα και μετά παίρνει φόρα για να κάνει μια τούμπα και πάρτη κάτω. Μα είναι τέχνη αυτό; Τι τρίβεται έτσι; Προς τι αυτός ο σπαραγμός σαν την σκύλα που σέρνει;
Θυμάστε πριν χρόνια στο Παναθηναϊκό Στάδιο τον Boy George; Προκάλεσε, προκάλεσε και πήρε αυτό που του άξιζε. Οι Έλληνες του πέταγαν δίλιτρα κόκα-κόλας γεμάτα «ιερό» χώμα. Ήταν και το τέλος του περιφανούς Boy George.
 
Ο Κύρτσος δημοσιεύει στην City Press φωτογραφία της μπροστά σε πανό με την επιγραφή «Βασίλειο της Ελλάδος». Μαντόνα, πρόσεχε, δίνουν λεφτά για να σε δουν οι Έλληνες, αλλά δεν το έχουν και σε τίποτε να ψάχνεις εσύ να τους δεις. [City press]
 
2.000 ευρώ φτάνουν στην μαύρη τα εισιτήρια. Σιγά ρε παιδιά, σιγά την καλλιτέχνη!! Πέστε μου, αν η Μαντόνα δεν έβγαινε τσίτσιδη στο δρόμο, αν δεν φιλούσε περιπαθώς την άλλη στην πίστα, αν δεν έβγαζε βιβλία με τσόντες, αν δεν έβαζε φωτιά σε σταυρούς, αν δεν προσκυνούσε την Καμπάλα, αν δεν δώριζε τραγούδια στον Πάπα, αν δεν έπαιζε με βαρβάτους σκύλους στα βιντεοκλίπ της, ποιος θα την ήξερε; Γιατί μη μου πείτε, από φωνή μ… κι από μ… φωνάρα.
Μέτρια φωνή, μέτρια παρουσία που την φροντίζουν 45 μάστορες και 60 μαθητάδες. Πενήντα χρονών σήμερα η περιλάλητη, με την δισκογραφία χτυπάει πιένες, αλλά πρόλαβε αυτή να πουλήσει όλο το καλλιτεχνικό της μέλλον, της ερχόμενης δεκαετίας, στον Μάϊκλ Ραπίνο της “Live Nation” έναντι 130 εκατομμυρίων δολαρίων. Όμως την άλλη μέρα η μετοχή της “Live Nation” έπεσε κατά 44%. Πεθαίνει η δισκογραφία, για αυτό πούλησε τα πάντα η «θεά». Ότι μπορεί να φέρει το σήμα της το πούλησε [Big Fish, 29-6-2008].
Η Μαντόνα Λουίζ Τσικόνε - Ρίτσι είναι η δημοφιλέστερη γυναίκα της υδρογείου και ίσως αυτού του γαλαξία, μετά την αυθεντική Μαντόνα, την Παναγία. Έχει πουλήσει πάνω από διακόσια εκατομμύρια αντίτυπα σε όλο τον κόσμο, συνολικά από όλη τη δισκογραφία της, έχει υπάρξει ηθοποιός, ακριβό pin up και τα κλικ που έχουν γίνει από το φωτογραφικό φακό στο πρόσωπό της, ίσως ξεπερνούν τον αριθμό των πωληθέντων άλμπουμ της. Πρόσφατα, με ένα τετραπλό χτύπημα ως τραγουδίστρια - σκηνοθέτρια - κινηματογραφική παραγωγός - επιχειρηματίας, διεκδίκησε μια ακόμα λεόντειο μερίδα δημοσιότητας αλλά όχι με τα αναμενόμενα αποτελέσματα [ΣΙΝΕΜΑ].
 
Καπηλεύτηκε τα πάντα, και εξύβρισε, με την αρχαϊκή έννοια, τα πάντα και κέρδισε τον κόσμο όλο, αλλά έχασε την ψυχή της. Η Μαντόνα τελειώνει και το ξέρει. Και ξέρει καλά ότι πίσω της δεν αφήνει τίποτε. Τίποτε απολύτως. Το απόλυτο τίποτα. Καμιά πολιτιστική και πολιτισμική προσφορά, ενώ μπορούσε.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki