Thursday, 30 September 2010

ειμαστε ΑΝΘΡΩΠΟΙ!

Photobucket ε ναι λοιπον ανθρωποι ειμαστε και εμεις εφηβοι-παιδια!
εγω ας πουμε εχω ΚΑΙ χορο ΚΑΙ αγγλικα σημερα! :/

θελουν να μας ξεκανουν??
μας φορτωνουν που μας φορτωνουν ενα τονο μαθηματα στο σχολειο...μετα εχουμε και τα φροντιστηρια!

οκευ για τον χορο δεν εχω προβλημα διασκεδαζω!
αλλα οχι ρε φιλε 4 η ωρα το μεσημερι μαθημα!
εφοσον σχολαω απο το σχολειο στις 2!
και μετα καπακι αγγλικα αλλες 2 ωρες!

ειμαι μονο 12 χρονων ρε φιλε και κοιτα τι σκατα προγραμμα εχω!
δηλαδη τι να πουνε τα 15χρονα? :/
ειμαστε ανθρωποι και ΟΧΙ robots! -.-"
 
Αναρτήθηκε από Elcaki_kai_etci

Καλώς ήλθες στον κόσμο των μεγάλων

Φρουτόκρεμα  
Είναι προτιμότερο να τη δίνετε στις 10-11 το πρωί. Αφού πλύνετε και καθαρίσετε τα φρούτα, στη συνέχεια θα τα κόψετε σε μικρά κομμάτια και θα τα αλέσετε στο μίξερ ώστε να γίνουν χυλός. Την πρώτη μέρα θα δώσετε στο μωράκι 4-5 κουταλιές φρουτόκρεμα, ενώ τη δεύτερη 8 έως 10 κουταλιές είναι αρκετές. Την τρίτη μέρα θα του δώσετε 12-15 κουταλιές, την τέταρτη μέρα θα αυξήσετε την ποσότητα της φρουτόκρεμας σε 20-25 κουταλιές και την πέμπτη μέρα το μωράκι θα φάει 30-35 κουταλιές φρουτόκρεμα. Τις τρεις πρώτες μέρες θα συμπληρώνετε με γάλα.
Κρέμα απογευματινή 
Αν ο παιδίατρος σας το συστήσει, μπορείτε να αντικαταστήσετε το ένα γεύμα γάλακτος με έτοιμη κρέμα από αυτές που κυκλοφορούν στο εμπόριο. Η καλύτερη ώρα είναι περίπου στις 5-6 το απόγευμα. Την πρώτη μέρα θα ετοιμάσετε την κρέμα βάζοντας σε 25 γραμμάρια νερό μία μεζούρα κοφτή σκόνη. Τη δεύτερη μέρα θα βάλετε στη διπλάσια ποσότητα νερού δύο μεζούρες κοφτές σκόνη, ενώ την επόμενη σε 75 γραμμάρια νερό τρεις μεζούρες κοφτές σκόνη. Την τέταρτη θα διαλύσετε σε 100 γραμμάρια νερό τέσσερις μεζούρες κοφτές σκόνη, την πέμπτη μέρα σε 125 γραμμάρια νερό πέντε μεζούρες σκόνη, ενώ την τελευταία μέρα θα διαλύσετε σε 150 γραμμάρια νερό έξι μεζούρες κοφτές σκόνη. Το νερό πρέπει να είναι βρασμένο και χλιαρό.
Χορτόσουπα 
Από τον πέμπτο με έκτο μήνα μπορείτε να προσθέσετε στο καθημερινό μενού του παιδιού σας και χορτόσουπα. Για να τη φτιάξετε, θα πλύνετε πολύ προσεκτικά και θα καθαρίσετε δύο μικρές πατάτες, δύο με τρία μικρά καρότα, τρία με τέσσερα κολοκυθάκια και χορταράκια εποχής, ένα φύλλο ραδικιού και μαρουλιού, φασολάκια, σπανάκι, καθώς και κρεμμύδι. Στη συνέχεια, θα τα βράσετε με δύο, τρία ποτήρια νερό για μία ώρα περίπου. Μετά θα τα αλέσετε σε μίξερ για να γίνουν χυλός, θα προσθέσετε ένα κουταλάκι λεμόνι και δύο κουταλάκια λάδι. Την πρώτη μέρα θα δώσετε στο μωράκι τέσσερα με πέντε κουταλάκια χορτόσουπα, τη δεύτερη τη διπλάσια ποσότητα, την τρίτη 15 κουταλάκια, ενώ την τέταρτη μέρα η ποσότητα της χορτόσουπας θα αυξηθεί στα 20 με 25 κουταλάκια και την τελευταία μέρα θα φτάσει τα 30 με 35 κουταλάκια.
Κρεατόσουπα 
Ύστερα από δέκα μέρες, θα προσθέσετε στη χορτόσουπα κρέας, το οποίο σταδιακά θα φτάσει τα 100-150 γραμμάρια. Το κρέας πρέπει να είναι ψαχνό, χωρίς λίπος, πέτσες ή τένοντες. Η καλύτερη επιλογή για την αρχή είναι το ποντίκι του μοσχαριού. Μία, δύο φορές την εβδομάδα, επίσης, μπορείτε να δίνετε στο μωρό σας κοτόπουλο. Για να φτιάξετε τη σούπα, βράζετε πρώτα το κρέας μισή ώρα και στη συνέχεια προσθέσετε τα χορταρικά για να βράσουν μαζί για μία ώρα περίπου.
Όταν ταΐζετε το μωρό με το κουταλάκι  
Πάρτε το απόφαση. Έληξε πλέον ανεπιστρεπτί η περίοδος του γρήγορου και εύκολου ταΐσματος. Επειδή το αγγελούδι σας δεν έχει μάθει ακόμη τους κανόνες του σαβουάρ βιβρ, το μισό φαγάκι θα καταλήγει στα ρούχα του και στο πάτωμα. Για να αποφύγετε το χάος, προμηθευτείτε πολλές, πολλές σαλιάρες και ένα πλαστικό για να βάλετε κάτω από το καρεκλάκι του.
Όταν ετοιμάζετε το μενού του, πρέπει να πλένετε τα χέρια σας, καθώς και την επιφάνεια της κουζίνας πάνω στην οποία θα ακουμπήσετε το φαγάκι του μωρού, ειδικά αν έχετε ακουμπήσει προηγουμένως ωμό κρέας ή κοτόπουλο. Πρέπει επίσης να πλένετε με σαπούνι τα σκεύη που θα χρησιμοποιήσετε και να τα ξεβγάζετε προσεκτικά με ζεστό νερό.
Αν χρησιμοποιείτε το ίδιο φαγητό δύο μέρες, πρέπει αμέσως μόλις το μαγειρέψετε να το βάζετε στο ψυγείο και την επόμενη μέρα να το ξαναβράζετε λίγο. Αυτά τα πρώτα γεύματα είναι για το μικρό 'Γαργαντούα' ένας νέος κόσμος γεμάτος μυστήρια και εκπλήξεις. Φροντίστε, λοιπόν, να τον υποδεχτεί με σιγουριά και ασφάλεια πάνω στην αγκαλιά σας. Η φυσική επαφή μαζί σας θα δώσει στο μωράκι αυτοπεποίθηση για να εξερευνήσει το άγνωστο. Λίγο αργότερα μπορείτε να το ταΐσετε πάνω στο ειδικό καρεκλάκι ή στο ριλάξ.
Η περίοδος του απογαλακτισμού δεν είναι απλώς μια εισαγωγή στη σωστή διατροφή που αναμφισβήτητα πρέπει να ακολουθήσει το παιδί. Πάνω από όλα είναι επαφή με τη μαμά με έναν τρόπο καινούριο, μοναδικό, γοητευτικό. Προσπαθήστε λοιπόν να μετατρέψετε την ώρα του φαγητού σε ώρα χαράς και διασκέδασης για το αγαπημένο σας πλασματάκι. Πείτε του γλυκά λογάκια, ποιηματάκια ή τραγουδάκια, χωρίς όμως να καταφύγετε σε υπερβολές. Γιατί, αν αρχίσετε από τώρα να δίνετε ολόκληρη θεατρική παράσταση προκειμένου να φάει, σκεφτείτε τι θα συμβεί στο μέλλον. Μην καταθέσετε τα όπλα αν το μωράκι σας αρνηθεί πεισματικά να φάει το φαγάκι που με τόση φροντίδα ετοιμάσατε. Δοκιμάστε πάλι ύστερα από λίγες μέρες.
Ο απογαλακτισμός, όπως τα τηλεοπτικά σίριαλ, αρχίζει, σταματά και ξαναρχίζει και ο μικρός σταρ έχει αδύναμη μνήμη και ευμετάβλητες προτιμήσεις. Όπως όλοι έτσι και τα μωράκια είναι επιφυλακτικά απέναντι στο άγνωστο και το καινούριο. Προετοιμάστε, λοιπόν, το παιδάκι σας πριν αρχίσετε να το ταΐζετε με το κουταλάκι. Αφήστε το να σας βλέπει όταν τρώτε, βάλτε το να καθίσει στο καρεκλάκι, δώστε του ένα πλαστικό πιάτο ή ένα κουταλάκι για να εξοικειωθεί με τα αντικείμενα.
Αφήστε αυτό το μικρούλι, ευάλωτο πλασματάκι να αισθανθεί ότι είναι ο κυρίαρχος του παιχνιδιού, να βουτήξει τα δάχτυλα μέσα στο πιάτο, να παίξει με το φαγάκι του, ακόμη και να το εκσφενδονίσει στο πάτωμα, αν, βέβαια, αυτό το επιτρέπει και το δικό σας νευρικό σύστημα. Προσπαθήστε να μην το αποθαρρύνετε. Αφήστε το να επιχειρήσει να φάει μόνο του, ακόμη και αν το φαγητό καταλήξει στο πάτωμα, στη μύτη του, στα μαγουλά του, μέχρι να βρει το σωστό δρόμο για το στόμα του. Εξάλλου, ο ενθουσιασμός μετρά. Δώστε στο μικρό ένα κουταλάκι για να παίζει την ώρα που το ταΐζετε. Αυτό το αίσθημα της ανεξαρτησίας θα περιορίσει τις αντιδράσεις και τις διαμάχες. Αν, πάντως, επιμένει να σας 'βοηθά', προσπαθήστε να το περιορίσετε. Έτσι, λοιπόν, είστε σύμμαχοι σε ένα παιχνίδι που απαιτεί την ισοδύναμη συμμετοχή και των δύο. Είναι, συνεπώς, λάθος να μην αφήνετε το μωρό να δει τι του δίνετε να φάει.
Όχι στην καταπίεση 
Σταματήστε να 'μπουκώνετε' το μωράκι όταν αρχίσει να φτύνει το φαγητό, όταν κλείνει πεισματικά το στοματάκι του ή όταν γυρνά το κεφάλι του με απέχθεια. Παρ' όλο που δεν μπορεί να εκφραστεί ακόμη με λόγια, όλα αυτά είναι αδιάψευστα σημάδια ότι θέλει να σας πει 'αρκετά!'.
Αυτή η πρώτη επαφή του παιδιού με το φαγητό πρέπει να είναι πηγή απόλαυσης και χαράς. Αν μετατραπεί σε όπλο συναισθηματικής καταπίεσης και εξαναγκασμού, θα αρχίσει ένας μακροχρόνιος πόλεμος πάνω από το πιάτο, που στο τέλος θα έχει μόνο ηττημένους.
Όχι στο αλάτι και τη ζάχαρη, τουλάχιστον μέχρι το μωρό να γίνει ενός έτους. Απαγορεύεται επίσης να βάζετε στο φαγητό καρυκεύματα, γιατί προκαλούν γαστρίτιδα και ερεθισμό στο στομαχάκι του. Τον πρώτο χρόνο πρέπει να του δίνετε μόνο αλεσμένες ή πολύ μαλακές τροφές.
Μην το ταΐζετε όταν γελάει ή κλαίει. Μην επωφελείστε από αυτό το ακαταμάχητο ανοιχτό στοματάκι για να ταΐσετε το μωρό, γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να πνιγεί. Μην το ταΐζετε όταν είναι εκνευρισμένο ή κουρασμένο. Είναι προτιμότερο να του δώσετε τότε το γαλατάκι του και να διαλέξετε μια πιο κατάλληλη ώρα, όταν θα είναι ξεκούραστο και χαρούμενο, για να το ταΐσετε με το κουταλάκι.
Η διαδικασία του φαγητού είναι αρκετά χρονοβόρα και απαιτεί ηρεμία και υπομονή. Όχι στο φαγητό από μπιμπερό, διότι έτσι διαιωνίζεται η συνήθεια του μπιμπερό και, αν το μωρό είναι λαίμαργο, μπορεί να πνιγεί.
e-paideia.net

Συμβουλές για την οδήγηση ποδηλάτων από παιδιά

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης, με την ευχή η χρήση του ποδηλάτου να γίνει συνήθεια σε όσο το δυνατό περισσότερους πολίτες, μικρούς και μεγάλους, για μερικές από τις καθημερινές, κοντινές διαδρομές ρουτίνας, εμείς σας δίνουμε βασικές συμβουλές για ποδήλατο με ασφάλεια!
Βασικοί κανόνες ασφάλειας
  • Συνεχής καθοδήγηση και έλεγχος από ενήλικο άτομο ιδίως για τα παιδιά κάτω των εννέα ετών. Τα περισσότερα παιδιά αυτής της ηλικίας δεν έχουν ανεπτυγμένες ικανότητες οδήγησης τέτοιου επιπέδου προκειμένου να ποδηλατούν χωρίς επίβλεψη.
  • Σιγουρευτείτε ότι τα παιδιά έχουν διδαχθεί και κατανοήσει τους κανόνες ασφαλούς οδήγησης πριν τους επιτραπεί να οδηγήσουν χωρίς επίβλεψη.
  • Οι αυτοκινητόδρομοι είναι πάντοτε επικίνδυνοι για τα παιδιά. Σε περίπτωση που πρόκειται να τον διασχίσουμε κάθετα, θα πρέπει να ελέγξουμε τον δρόμο με ασφάλεια κοιτώντας πρώτα αριστερά και μετά δεξιά και σε καμία περίπτωση χωρίς την καθοδήγηση ενός έμπειρου ενήλικα.
  • Για λόγους ασφάλειας τα παιδιά θα πρέπει καθώς οδηγούν να μπορούν να αγγίζουν το έδαφος με τα πέλματά τους με ιδιαίτερη ευκολία ανά πάσα στιγμή εφόσον χρειασθεί.
  • Πάντοτε χρησιμοποιούμε ειδικό προστατευτικό ποδηλατικό κράνος.
  • Ποτέ δεν αφήνουμε τα παιδιά να οδηγούν τη νύχτα.
  • Δεν ακούμε μουσική (με ακουστικά) όταν οδηγούμε το ποδήλατο.
  • Η ασφαλής οδήγηση απαιτεί τη χρήση και των δύο χεριών.
  • Δεν οδηγούμε πίσω από ογκώδη σταθμευμένα οχήματα (φορτηγά κ.λπ.).
  • Η οδήγηση του ποδηλάτου τις βροχερές ημέρες πρέπει να αποφεύγεται αυστηρώς.
  • Κατά τη διάρκεια της οδήγησης θα πρέπει το βλέμμα να είναι στραμμένο συνεχώς εμπρός προκειμένου να αντιληφθούμε εμπόδια που υπάρχουν στην πορεία.
  • Τέλος θα πρέπει τα παιδιά να ενημερώνουν τους γονείς τους πού πρόκειται να κινηθούν ή να παίξουν με το ποδήλατό τους. (από το www.cyclist.gr)

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki