Saturday 7 January 2017

Άφησαν το παιδί τους να πεθάνει επειδή αντιπαθούν τους γιατρούς!

Σοκ έχει προκαλέσει στις ΗΠΑ η αποκάλυψη ότι ένα ζευγάρι άφησε το παιδί του να πεθάνει μετά από βαριά ασθένεια πολλών εβδομάδων, γιατί - όπως ισχυρίστηκαν - δεν συμπαθούν τους γιατρούς!!!
Seth Johnson, 7, died in 2015 in Minnesota
His parents, Timothy and Sarah Johnson, 
have now been charged with neglect
Ο 7χρονος Σεθ Τζόνσον, ο οποίος είχε νοσήσει με παγκρεατίτιδα, έπαθε σήψη που οδήγησε σε οξεία ανεπάρκεια των οργάνων του, και τελικά έσβησε άδικα εξαιτίας της αδιαφορίας των γονιών του!

Το αγοράκι εγκαταλείφθηκε μάλιστα το τελευταίο σαββατοκύριακο της ζωής του στη φροντίδα του 16χρονου αδερφού του, παρά την κρισιμότητα της κατάστασής του, επειδή οι γονείς του είχαν να πάνε σε ένα γάμο! 
Μάλιστα, όταν ο 16χρονος τους τηλεφώνησε για να τους ενημερώσει ότι ο μικρός Σεθ είχε πέσει σε λήθαργο, εκείνοι όχι μόνο γύρισαν με το... πάσο τους αργά το βράδυ, αλλά δεν φώναξαν ούτε τότε ασθενοφόρο, προτιμώντας να βάλουν το άρρωστο αγόρι για ύπνο και να προσευχηθούν για την ανάρρωσή του!

Ο Τίμοθι και η Σάρα Τζόνσον, ενώ έβλεπαν ότι το παιδάκι υποφέρει, με ρίγη, φουσκάλες στα πόδια, δυσκολία στην κατάποση και πόνους, δεν το πήγαιναν στο νοσοκομείο….
Τελικά το αγοράκι έσβησε άδικα και τώρα το ζεύγος κατηγορείται για εγκληματική παραμέληση ανήλικου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει οι αρχές, το αγοράκι που είχε υιοθετηθεί από το ζευγάρι σε ηλικία 3 ετών, παρά την κρισιμότητα της κατάστασης του δεν νοσηλεύτηκε ποτέ, με τους γονείς να κάνουν -σαν άλλοι γιατροί- τη δική τους διάγνωση, αποδίδοντας την «παράξενη» συμπεριφορά του 7χρονου σε μετατραυματική διαταραχή άγχους. 
Αντί να του δίνουν φάρμακα, του έκαναν γιατροσόφια δικής τους έμπνευσης, χειροτερεύοντας την κατάσταση του μικρού!

«Οι Τζόνσον φυσικά, θεωρούνται αθώοι μέχρι αποδείξεως του εναντίου. Ωστόσο, θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο για να εξασφαλίσουμε την παραδειγματική τιμωρία τους», δήλωσε η εισαγγελία του Πλίμουθ στη Μινεσότα, μετά από τον σάλο που έχει προκαλέσει η υπόθεση στην κοινή γνώμη.

Παιδιά σκλάβοι δουλεύουν κάτω από άθλιες συνθήκες

Σε εργασιακές συνθήκες που δεν θα άντεχαν ούτε ενήλικες υποβάλλονται αγόρια και κορίτσια υπό το καθεστώς σκλαβιάς.
Απίστευτο βίντεο με παιδιά να δουλεύουν κάτω από συνθήκες που ούτε ενήλικες δεν θα άντεχαν κατεγράφη στη Βόρεια Κορέα, από την οργάνωση European Alliance of Human Rights in North Korea.
Σύμφωνα με την Οργάνωση, τα παιδιά είναι υποχρεωμένα να εργάζονται κάτω από άθλιες συνθήκες σκλαβιάς, υπό τον καυτό ήλιο, ακόμα και για δέκα ώρες την ημέρα.
Τα ανήλικα κάνουν βαριές εργασίες, όπως επιδιορθώσεις σιδηροδρομικών γραμμών, σπάζοντας πέτρες με σφυριά, τις οποίες κουβαλούν με σακιά, υπό το βλέμμα των «δασκάλων» τους.
Στο βίντεο, μάλιστα, διακρίνεται ένα 9χρονο παιδί με ποδοσφαιρική εμφάνιση της Βρετανίας να δέχεται διαταγές να σπάσει πέτρες πάνω από έναν βράχο.
Την ίδια ώρα, κορίτσια αγκομαχούν να σηκώσουν σακιά με πέτρες, ενώ οι «δάσκαλοι» που δίνουν εντολής καλύπτοντας τα πρόσωπά τους από τον ήλιο.
Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, ορισμένα από τα παιδιά που εργάζονται σαν «σκλάβοι» δεν έχουν πάει καθόλου σχολείο αυτήν τη χρονιά, ενώ όταν για κάποιο δρόμο δεν κάνουν την απαιτούμενη δουλειά, δέχονται βίαια χτυπήματα στο πρόσωπο.
Οι οργανώσεις για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων εκφράζουν την ανησυχία τους ότι εκατομμύρια παιδιά χρησιμοποιούνται ως «σύγχρονοι σκλάβοι» καθημερινά.

Η γιαγιά και το μολύβι

Ένα αγόρι παρακολουθούσε τη γιαγιά του, καθώς έγραφε κάτι σαν επιστολή και σε κάποια στιγμή τη ρώτησε:
—Γιαγιά, τι γράφεις; Είναι κάτι για μένα;

Η γιαγιά σταμάτησε το γράψιμο και είπε στον εγγονό της:
—Ναι, γράφω για σένα, αγόρι μου. Το σημαντικότερο, όμως, δεν είναι οι λέξεις, αλλά το μολύβι που χρησιμοποιώ. Ελπίζω να είσαι σαν το μολύβι, που θα χρησιμοποιήσεις και συ, όταν θα μεγαλώσεις.

Το αγόρι κοίταξε πολύ περίεργα το μολύβι. Δεν έδειχνε τίποτε το ιδιαίτερο.
—Τι εννοείς γιαγιά; Είναι σαν όλα τα άλλα μολύβια που έχω δει, είπε.
—Αυτό εξαρτάται από το πώς βλέπεις τα πράγματα, του απάντησε η γιαγιά του και συνέχισε. Το μολύβι έχει πέντε ιδιότητες και, αν καταφέρεις να τις υιοθετήσεις, θα είσαι ένα πρόσωπο που πάντα θα έχει ειρήνη με τον εαυτό του και τους συνανθρώπους του.
Πρώτη ιδιότητα: 
Το μολύβι πάντοτε καθοδηγείται από ένα χέρι. Είσαι πλασμένος για μεγάλα και υψηλά πράγματα. Όμως, ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάς ότι υπάρχει ένα χέρι που καθοδηγεί τα βήματά σου. Αυτό είναι το χέρι του Θεού και μας καθοδηγεί πάντα σύμφωνα με το θέλημά του.
Δεύτερη Ιδιότητα: 
Μερικές φορές, πρέπει να σταματήσω να γράφω και να χρησιμοποιήσω την ξύστρα. Το μολύβι ξύνοντας το, υποφέρει προς στιγμή αλλά είναι αναγκαίο, γιατί γίνεται πιο οξύ και αποτελεσματικότερο στη δουλειά του. Έτσι κι εσύ πρέπει να μάθεις να υπομένεις ορισμένους πόνους, λύπες και δυσκολίες, διότι σε κάνουν καλύτερο πρόσωπο.
Τρίτη Ιδιότητα: 
Το μολύβι μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε πάντα γομολάστιχα, για να σβήνουμε τα λάθη. Το να διορθώνουμε στη ζωή μας κάτι που κάναμε λάθος δεν είναι αναγκαία κακό∙ μας βοηθάει να παραμείνουμε στο σωστό δρόμο και να συνεχίσουμε την πορεία μας.
Τέταρτη Ιδιότητα: 
Αυτό που έχει σημασία σε ένα μολύβι δεν είναι το εξωτερικό ξύλινο περίβλημά του αλλά ο γραφίτης, το εσωτερικό του περιεχόμενο. Πάντα πρόσεχε τι συμβαίνει μέσα σου, στον κόσμο της ψυχής σου!
Πέμπτη Ιδιότητα: 

Το μολύβι πάντοτε αφήνει ένα σημάδι που μαρτυρεί το πέρασμά του. Ακριβώς με τον ίδιο τρόπο, θα πρέπει να γνωρίζεις ότι όλα, όσα κάνεις στη ζωή σου, θα αφήνουν ένα ανεξίτηλο σημάδι. Γι’ αυτό προσπάθησε κάθε σου πράξη να γίνεται ενσυνείδητα.
______________________
isagiastriados.com
antikleidi.com

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki