Με χυμό από λεμόνι και πορτοκάλι φτιάχνουμε τα δικά μας αναψυκτικά με ανθρακικό ή χωρίς!
🍊Σουρώνουμε το χυμό πορτοκαλιού, τον βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και το χυμό λεμονιού.
Σιρόπι πορτοκαλιού
500 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
600 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό του
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του (ακέρωτο)
500 γρ. χυμός πορτοκαλιού, φρέσκος
600 γρ. ζάχαρη
1 λεμόνι, το χυμό του
1 πορτοκάλι, το ξύσμα του (ακέρωτο)
🍊 Βράζουμε για 10 λεπτά σε χαμηλή θερμοκρασία χωρίς να ανακατεύουμε.
🍊 Αφήνουμε να κρυώσει και το αδειάζουμε σε βάζα ή σε ένα μπουκάλι.
🍊 Διατηρείται στο ψυγείο για 3 μήνες.
Σερβίρισμα
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε παγάκια, λίγο από το σιρόπι και προσθέτουμε παγωμένο νερό ή σόδα. Ανακατεύουμε και έχουμε μια φρέσκια λεμονάδα, πορτοκαλάδα και αναψυκτικό ροδιού με ανθρακικό ή όχι.
Πάμε να δούμε πως γίνεται η αγαπημένη μας λεμονάδα, σε συμπυκνωμένη μορφή;
🍋Δεν υπάρχουν δοσολογίες εδώ, ανάλογα με το πόσα λεμονάκια έχουμε, έτσι πορευόμαστε!
Σερβίρισμα
Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε παγάκια, λίγο από το σιρόπι και προσθέτουμε παγωμένο νερό ή σόδα. Ανακατεύουμε και έχουμε μια φρέσκια λεμονάδα, πορτοκαλάδα και αναψυκτικό ροδιού με ανθρακικό ή όχι.
🍋
🍋Δεν υπάρχουν δοσολογίες εδώ, ανάλογα με το πόσα λεμονάκια έχουμε, έτσι πορευόμαστε!
🍋 Στύβουμε τα λεμόνια μας και μετράμε πόσα ποτήρια του νερού χυμό βγάζουν.
🍋 Όσα νεροπότηρα χυμό έχουμε, τόση ζάχαρη μετράμε και την βάζουμε (ΜΟΝΟ ΤΗ ΖΑΧΑΡΗ) σε μία κατσαρόλα με ένα ποτήρι νερό για να λιώσει.
....
🍋 Κατόπιν ρίχνουμε όλο το χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση ΜΟΝΟ για 5 λεπτά. Αν βράσει παραπάνω γίνεται πιο δεμένο και βαρύ το σιρόπι, κάτι που δεν θέλουμε στη λεμονάδα, επίσης σκουραίνει και επίσης δεν το θέλουμε
🍋 Ταυτόχρονα, αν χρειαστεί ξαφρίζουμε το περιεχόμενο.
🍋 Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφήνουμε να ηρεμήσει και να πάρει θερμοκρασία δωματίου, γεμίζουμε μπουκάλια και διατηρούμε στο ψυγείο.
🍋 Μπορεί επίσης να διατηρηθεί στον καταψύκτη μας ή και έξω σίγουρα για 2 μήνες
🍋 Η αναλογία στο σερβίρισμα είναι 1:3 (1 μέρος λεμονάδα και 3 μέρη νερό). Αν μας φανεί πολύ γλυκιά η λεμονάδα μας βάζουμε περισσότερο νερό στο ποτήρι μας
......