Tuesday 28 March 2017

Μόνο μια φορά!

Αν σου έλεγαν…
… ό,τι μπορείς να φας το παγωτό που σου αρέσει, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να ακούσεις το αγαπημένο σου τραγούδι, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να οδηγήσεις το αυτοκίνητό σου, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να κάνεις μπάνιο στην θάλασσα, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να περάσεις ένα βράδυ με τους φίλους σου, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να δώσεις ένα φιλί, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να δεις την ανατολή του ήλιου ή το ηλιοβασίλεμα, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να παίξεις στο χιόνι, αλλά μόνο μια φορά…
… ό,τι μπορείς να κάνεις έρωτα, αλλά μόνο μια φορά…

Δεν θα τα έκανες όλα αυτά γεμάτος λαχτάρα;… Δε θα έβαζες όλη σου την προσοχή σε αυτό που θα απολάμβανες για μία μόνο φορά;… Δε θα προσπαθούσες να το βιώσεις με όλο σου το Είναι;… Δε θα έδινες τον καλύτερό σου εαυτό;…

Όλα τα παραπάνω και πόσα ακόμα, είναι αυτά που αθροιστικά συνθέτουν αυτό που καλούμε Ζωή! 

Και τη Ζωή τη ζούμε ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ!

Όσα συμβαίνουν στη ζωή μας πολλές φορές επαναλαμβάνονται και κάπως έτσι φτάνουμε να τα θεωρούμε δεδομένα! Κι αφού τα θεωρούμε δεδομένα δεν τους δίνουμε την προσοχή και την σημασία που τους αναλογεί.

Και κάπως έτσι συμβαίνουν τα πράγματα και εμείς είμαστε ωσεί παρόντες! Είμαστε εκεί αλλά κατ’ ουσία δεν είμαστε. Και περνάνε οι στιγμές και χάνονται και είναι σαν να μην τις έχουμε ζήσει!

Αλήθεια…
… πόσα ηλιοβασιλέματα θυμάσαι;
… πόσα από τα φιλιά που έχεις δώσει;
… πόσο θυμάσαι το τελευταίο σου μπάνιο στη θάλασσα; Είχε κύμα; Τί θερμοκρασία είχε το νερό; Είχε σύννεφα εκείνη τη μέρα; Είχε κόσμο στην παραλία; Πως ήταν ο βυθός; Πως κολυμπούσες;…
… πόσο θυμάσαι την τελευταία αγκαλιά που αντάλλαξες με την/τον σύντροφό σου; Τί το ιδιαίτερο είχε;

Καθετί συμβαίνει σε μια δεδομένη στιγμή και έχει μια συγκεκριμένη εμβέλεια επηρεασμού. Έτσι προσδιορίζεται χρονικά και τοπικά.
Όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, στα οποία συμμετέχουμε, συμβαίνουν σε μια δεδομένη στιγμή. Σε ένα συγκεκριμένο ΤΩΡΑ!
Τις περισσότερες φορές όμως δεν ζούμε στο Τώρα αυτό και χανόμαστε στα «τώρα» του παρελθόντος που έφυγαν ή σε αυτά του μέλλοντος που θέλουμε να έρθουν.
Έτσι το παρόν που συγκεντρώνει όλο το δυναμικό της ζωής μας χάνεται. Δεν γίνεται ούτε παρελθόν, αφού το γεγονός ότι δεν το ζούμε συνειδητά, δεν μας αφήνει καμιά ανάμνηση της στιγμής που έφυγε, αλλά δεν γίνεται ούτε και μέλλον μιας και τίποτε δεν επαναλαμβάνεται αυτούσιο.

Μας κλέβουν τη ζωή… η προσδοκία και η νοσταλγία!
Η ζωή μας χάνεται σαν ολόγραμμα ή σαν σύννεφο που διαλύεται.
Το μόνο που έχουμε είναι το παρόν. Αυτό που συμβαίνει τώρα!
Μόνο βιώνοντας συνειδητά το Τώρα, μπορούμε να ζήσουμε.
Να δημιουργήσουμε αναμνήσεις και συνθήκες για το αύριο που θέλουμε.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο!
Ακόμα κι αν κάτι φαινομενικά επαναλαμβάνεται ποτέ δεν είναι το ίδιο! 

Ο ήλιος μπορεί να ανατέλλει κάθε πρωί, όμως καμιά ανατολή δεν είναι ίδια με καμιά άλλη. Κάθε στιγμή έχει τη δική της ενέργεια, τη δική της ομορφιά, το δικό της μεγαλείο!

Γι’ αυτό…
Ζήσε την κάθε στιγμή σαν να είναι η τελευταία… γιατί ΕΙΝΑΙ! 

Δεν θα ξανάρθει… ΠΟΤΕ!
Ζήσε το καθετί όσο πιο συνειδητά μπορείς! Με όλες σου τις αισθήσεις, με όλο σου το Είναι!
Δώσε το καλύτερο εαυτό σου!
Όρισε την κάθε στιγμή και αφού την ορίσεις, άσε τη να σε ορίσει!
Πολλοί διαμαρτύρονται ότι ζουν τα ίδια και τα ίδια και ότι τίποτα δεν αλλάζει. Κι όμως τίποτα δεν είναι το ίδιο! Η Ζωή προχωράει και εξελίσσεται και θα συνεχίσει με ή χωρίς εμάς να το κάνει. Τίποτε δεν επαναλαμβάνεται κι όποιος το βιώνει αυτό μάλλον είναι ο ίδιος που επαναλαμβάνεται!
Έτσι καταλήγει σκλάβος της συνήθειας με το φόβο να τον μαστιγώνει!
Και κάθε φορά που το μέσα ζητάει να λάμψει επαναστατώντας, έρχεται η αναβολή….. «άσε κι αύριο μέρα είναι»!

Ναι… κι αύριο μέρα είναι, το σήμερα όμως θα έχει χαθεί ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ! Και ύστερα από πολλά υποσχόμενα αύριο, κάποιο αύριο δεν θα έρθει ΠΟΤΕ! Και τότε δεν θα χαθεί απλά μια ευκαιρία, μια στιγμή, ένα αύριο!

Ζήσε με την καρδιά σου, ζήσε έντονα, βάλε όλη σου την προσοχή στα στοιχεία της ζωής και όταν θα έρθει η στιγμή που θα ολοκληρώνεις το Ταξίδι σου θα ξέρεις ότι μπορούσες να ζήσεις ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ… και έζησες Αληθινά!

Γράφει ο Άγγελος Τσιώνας
composeadreamlife

Χιλιάδες -δήθεν για παιδιά- videos στο YouTube είναι ακατάλληλα - The disturbing YouTube videos that are tricking children

Χιλιάδες βίντεο στο YouTube που μοιάζουν με δημοφιλείς παιδικές τηλεοπτικές σειρές, περιέχουν ανάρμοστο περιεχόμενο το οποίο είναι ακατάλληλο για παιδιά.
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, από τις προεπισκοπήσεις των εν λόγω βίντεο ο χρήστης -ή το παιδί- εικάζει ότι πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο, παραδείγματος χάριν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι»
Όπως αναφέρει σε δημοσίευμά του το βρετανικό ειδησεογραφικό δίκτυο BBC, από τις προεπισκοπήσεις των εν λόγω βίντεο ο χρήστης -ή το παιδί- εικάζει ότι πρόκειται να δει ένα κανονικό επεισόδιο, παραδείγματος χάριν της σειράς κινουμένων σχεδίων «Πέππα το Γουρουνάκι»
Ωστόσο, αμέσως μετά το πάτημα του εικονικού κουμπιού «αναπαραγωγή» η ιστορία παίρνει μια αναπάντεχη τροπή, αφού αντί για το κανονικό βίντεο εμφανίζεται ένα τροποποιημένο το οποίο περιέχει βίαιες σκηνές ακατάλληλες για παιδιά.
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, στο YouTube υπάρχουν χιλιάδες βίντεο που περιέχουν χαρακτήρες δημοφιλών κινουμένων σχεδίων, τα οποία όμως δεν προορίζονται για το ανήλικο κοινό. Εκτός από την «Πέππα», υπάρχουν παρόμοια βίντεο με χαρακτήρες από την ταινία «Ψυχρά και Ανάποδα», τα «Μίνιονς», τον «Τόμας το Τρενάκι» και πολλά άλλα. 
Μερικά από αυτά είτε αποτελούν παρωδίες των πραγματικών σειρών είτε προορίζονται αποκλειστικά για ενήλικες.
Για να αποφύγουν οι χρήστες την προβολή ακατάλληλου περιεχομένου, το YouTube προτείνει δύο τρόπους. 
Οι γονείς είτε μπορούν να κατεβάσουν την εφαρμογή YouTube Kids, που απευθύνεται αποκλειστικά σε παιδιά, είτε να προχωρήσουν στην ενεργοποίηση της «Λειτουργίας περιορισμένης πρόσβασης», η οποία βρίσκεται στο κάτω μέρος των σελίδων του YouTube. 
Η συγκεκριμένη λειτουργία περιορίζει το περιεχόμενο που έχει επισημανθεί από τους χρήστες της υπηρεσίας. 
Ωστόσο, το YouTube προειδοποιεί ότι «κανένα φίλτρο δεν είναι 100% ακριβές».
Όπως αναφέρει στο δημοσίευμά του το BBC, ούτε η Disney αλλά ούτε και η EntOne -διανομέας της «Πέππας»- δεν απάντησαν στις εκκλήσεις για σχολιασμό επί του θέματος.
Εκπρόσωπος του YouTube δήλωσε ότι η υπηρεσία παίρνει πολύ σοβαρά τα σχόλια των χρηστών, ενώ τόνισε ότι το περιεχόμενο που επισημαίνεται εξετάζεται άμεσα από υπαλλήλους της εταιρείας.
«Τα βίντεο που επισημαίνονται από χρήστες εξετάζονται καθημερινά και τα βίντεο που δεν ανήκουν στην εφαρμογή αφαιρούνται εντός λίγων ωρών. 
Για τους γονείς που θέλουν τα παιδιά τους να έχουν μια πιο περιορισμένη εμπειρία, συνιστούμε να απενεργοποιήσουν τη δυνατότητα αναζήτησης στην εφαρμογή», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Η κατάρρευση της οικογένειας βλάπτει περισσότερο το παιδί
από το να ζει στη φτώχεια.

Τα παιδιά που μεγαλώνουν σε παραδοσιακές και ευτυχισμένες οικογένειες, έχοντας κοντά τους και τους δύο γονείς τους και τρώγοντας τακτικά μαζί τους, είναι πιθανότερο να έχουν αργότερα ευτυχισμένες ζωές.

Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει μια νέα βρετανική έρευνα σύμφωνα με την οποία το να τρώει ένα παιδί μαζί με την οικογένειά του, τουλάχιστον τρεις φορές την εβδομάδα, αποτελεί παράγοντα-κλειδί για τη δημιουργία στενών δεσμών με τους γονείς του.
Μεταξύ άλλων, επίσης, διαπιστώθηκε ότι τα παντρεμένα ζευγάρια είναι πιο πιθανό να είναι ευτυχισμένα από τη σχέση τους, σε σχέση με τα ανύπαντρα, καθώς επίσης ότι η κατάρρευση μιας οικογένειας (π.χ. λόγω χωρισμού των γονέων) κάνει περισσότερο κακό στο παιδί και από το να ζει στη φτώχεια.
«Το να μη ζει και με τους δύο φυσικούς γονείς του ένα παιδί, έχει μεγαλύτερη αρνητική επίδραση για τον βαθμό ικανοποίησης στη μετέπειτα ζωή του, ακόμα και από την υλική κατάσταση που βρίσκεται», σύμφωνα με την έρευνα. 
Η μελέτη ακόμα διαπίστωσε ότι 
«οι σχέσεις μεταξύ των ίδιων των γονιών και με τα παιδιά τους είναι σημαντικές για τη νοητική και συναισθηματική ανάπτυξή των τελευταίων και για τη σταθερότητα των οικογενειών». 
Ακόμα, τονίζει ότι «τα παιδιά είναι πιο ευτυχισμένα με την οικογενειακή κατάστασή τους, αν οι γονείς είναι ευτυχισμένοι με τη σχέση που οι ίδιοι έχουν μεταξύ τους».

Από την άλλη, ο εκφοβισμός από τα αδέλφια του μπορεί να έχει σοβαρές συνέπειες για τη συμπεριφορά ενός παιδιού και την απόδοσή του στο σχολείο, καθώς και για την κατοπινή ψυχική υγεία του. 
Ακόμα, από την έρευνα προκύπτει ότι είναι ζωτικό για την ευημερία των παιδιών να μπορούν να συζητούν τα σημαντικά θέματα που τους απασχολούν, με τουλάχιστον ένα μέλος της οικογένειάς τους, καθώς επίσης να μην λογομαχούν κάθε λίγο και λιγάκι με τους γονείς τους και με τα αδέλφια τους.
themamagers

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki