Sunday, 18 March 2018

«Ένα παιδί περιμένει εσένα για να κάνει Ανάσταση»

Για έκτη συνεχόμενη χρονιά, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος, διοργανώνει τη δράση «Ένα παιδί περιμένει… εσένα για να κάνει Ανάσταση», με σκοπό τη συγκέντρωση πασχαλινών δεμάτων για τις οικογένειες και τα παιδιά που στηρίζει.

Σύμφωνα με δηλώσεις της κας Φελίνας Καζάκου, πρόεδρου της Διοικούσας Επιτροπής του Κέντρου μέχρι τις 30/03/2018 θα συγκεντρωθούν στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Κομοτηνής πασχαλινά δέματα που θα περιέχουν: 
μία λαμπάδα, 
ένα τσουρέκι, 
ένα σοκολατένιο αυγό 
ένα ρούχο ή παιχνίδι και... 
πολλή αγάπη. 
Αυτά θα διατεθούν στα παιδιά των οικογενειών που βρίσκονται σε ανάγκη και υποστηρίζονται συστηματικά από το Κέντρο.

Τα 5 τελευταία χρόνια έχουν συγκεντρωθεί περίπου 900 πασχαλινά πακέτα για παιδιά οικογενειών που στηρίζονται από το Κέντρο και κατοικούν στο Νομό Ροδόπης. 
Πέρυσι συγκεντρώθηκαν 170 πασχαλινά πακέτα, ενώ φέτος ο αριθμός αναμένεται να ανέλθει στα 120. 
«Κάθε χρόνο η συμμετοχή και το ενδιαφέρον του κόσμου είναι ιδιαίτερα μεγάλο και συγκινητικό.» δήλωσε η κα Καζάκου σημειώνοντας πως την δράση αυτή την αγκαλιάζει όχι μόνο η τοπική κοινωνία, αλλά πολίτες από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό. «Δώδεκα φίλοι του Κέντρου που γίνονται ανάδοχοι νονοί ζουν στο εξωτερικό» σημειώνει η κα Καζάκου. 
«Είναι μια προσπάθεια που θα πρέπει να την αγκαλιάσουμε όλοι για να μην μένουν μόνοι συνάνθρωποί μας που έχουν ανάγκη» δηλώνει η κα Κική Κωνσταντινίδου, τέσσερα χρόνια τώρα ανάδοχη νονά στο Κέντρο. 

Όσοι ενδιαφέρονται να βοηθήσουν, μπορούν να απευθυνθούν για πληροφορίες σχετικά με το φύλο και την ηλικία των παιδιών στο Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας, από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 10:00 – 19:00
στο τηλέφωνο 2531082788

Μοιράσου το άρθρο
ert
Το Χαμομηλάκι

Όταν κλαίει ένα παιδί, στη Γερμανία οι περισσότεροι αμέσως ενοχλούνται.

Τα παιδιά σε όλο τον κόσμο είναι πάνω απ’ όλους  
Στη Γερμανία, όμως δεν τα θέλουν (!!)
Σε άλλες χώρες οι άνθρωποι αντιδρούν συμπονετικά, όταν κλαίει ένα παιδί, στη Γερμανία, ωστόσο, οι περισσότεροι αμέσως ενοχλούνται
Τουλάχιστον έτσι αισθάνεται ένας πατέρας δίδυμων και διερωτάται, γιατί οι Γερμανοί βλέπουν πάντα το παιδί ως “ενοχλητικό στοιχείο”;
Τα παιδιά εμφανίζονται στη Γερμανία, λιγότερο συχνά στο κοινό και σε περίπτωση που ακουστεί κάποιο παιδί, οι περισσότεροι νιώθουν ενοχλημένοι. Μόλις ακούσουν λίγο θόρυβο από τα παιδιά, αμέσως κάνουν μορφασμούς. 
Αντίθετα, όταν βλέπουν ένα παιδί να είναι ήσυχο, είναι έτοιμοι να “χειροκροτήσουν”.
Στις μεσογειακές χώρες είναι τελείως διαφορετικά τα πράγματα. Εκεί υπάρχει “ζεστασιά”, όπου υπάρχουν παιδιά. Αν έχει ζήσει κάποιος, για μεγάλο χρονικό διάστημα στο εξωτερικό, καταλαβαίνει ότι το να έχεις παιδιά, είναι το μεγαλύτερο δώρο που υπάρχει στον κόσμο.
Στο Στρασβούργο ακόμη και οι άνδρες σταματούν, για να θαυμάσουν ένα καρότσι με … δίδυμα! 
“Αυτό δεν συμβαίνει σχεδόν ποτέ στη Γερμανία”, επισημαίνει ο πατέρας των διδύμων. 

Στα εστιατόρια στη Γερμανία, σπάνια θα δεις παιδιά να κάθονται μαζί με τους γονείς στο τραπέζι.
Στο νότο, στις μεσογειακές χώρες, είναι διαφορετικά. 
Τα βράδια, ειδικά τα Σαββατοκύριακα, τα εστιατόρια είναι γεμάτα και από παιδιά. Ο κόσμος βγαίνει έξω να διασκεδάσει μαζί με τα παιδιά του και κανείς δεν ενοχλείται από τη φασαρία.

allesgr

Όσιος Ιωάννης ο Σιναΐτης και η Κλίμακα των Αρετών

Χριστιανός ασκητής από τη Συρία, που διετέλεσε ηγούμενος της Μονής του Σινά. 
Είναι γνωστός για το έργο του «Κλίμαξ», ένα από τα σημαντικότερα της χριστιανικής γραμματείας, που περιλαμβάνει τριάντα λόγους περί αρετής, ο καθένας από τους οποίους αναφέρεται σε μία αρετή, ξεκινώντας από τις πιο πρακτικές και ανεβαίνοντας σαν σκαλοπάτια στις πιο υψηλές.
Η Εκκλησία τον ανακήρυξε Όσιο και η μνήμη του εορτάζεται κάθε χρόνο στις 30 Μαρτίου και την Δ’ Κυριακή των Νηστειών.
Ο Ιωάννης γεννήθηκε περί το 579 στη Συρία και ασπάσθηκε το μοναχικό βίο στη Μονή του Σινά, σε ηλικία 16 ετών. Η επιθυμία του για αυστηρότερη άσκηση εκφράστηκε με την αναχώρησή του σε σπήλαιο, όπου έζησε για περίπου 40 χρόνια. 
Η αυστηρότητα του ασκητικού του βίου τον κατέστησε υπόδειγμα για τους ασκητές, ενώ η εν γένει προσωπικότητά του και το έργο του επηρέασαν βαθύτατα την εξέλιξη του Ορθόδοξου μοναχισμού. 
Η «Κλίμαξ» έγινε πνευματικός οδηγός των μοναχών και των πιστών γενικότερα. 
 Κοιμήθηκε περί το 649 στη Μονή του Σινά, όπου ήταν ηγούμενος.

Απόσπασμα από τον περί Μετανοίας Λόγο:
«῾Η μετάνοια, δηλαδή ἡ ἐπιστροφή μας στόν Θεό, εἶναι ἀνανέωση τοῦ βαπτίσματός μας· εἶναι ἀνανέωση τῆς συνθήκης μας μέ τόν Θεό, τῆς ὑπόσχεσής μας νά ἀλλάξουμε τή ζωή μας. Εἶναι περίοδος κατά τήν ὁποία μποροῦμε νά ἀποκτήσουμε τήν ταπείνωση, ἡ ὁποία εἶναι εἰρήνη· εἰρήνη μέ τόν Θεό, εἰρήνη μέ τόν ἑαυτό μας, εἰρήνη μέ ὅλο τόν κτιστό κόσμο. ῾Η μετάνοια γεννιέται ἀπό τήν ἐλπίδα, ὅταν δηλαδή ἀπορρίψουμε τήν ἀπόγνωση. Καί ἐκεῖνος πού μετανοεῖ, εἶναι κάποιος πού ἀξίζει τήν καταδίκη -ὡστόσο ἀναχωρεῖ ἀπό τό δικαστήριο χωρίς ντροπή, ἐπειδή ἡ μετάνοια εἶναι ἡ εἰρήνη μας μέ τόν Θεό. Κι αὐτό ἐπιτυγχάνεται μέσα ἀπό μία ζωή ἀντάξια, πού ἀποξενώθηκε ἀπό τίς ἁμαρτίες πού διαπράτταμε στό παρελθόν. Μετάνοια εἶναι τό καθάρισμα τῆς συνειδήσεώς μας. Μετάνοια σημαίνει ὁλοκληρωτική ἀπαλλαγή ἀπό τή λύπη καί τόν πόνο».

Περισσότερα στη Βασιλεία των Ουρανών

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki