Tuesday 19 March 2019

Έφαγαν δημητριακά από πρόγραμμα τροφίμων του ΟΗΕ
και πέθαναν! - Uganda, WFP Investigate Suspected Food Poisoning Deaths

Σύμφωνα με τον Μούσα Εκουέρου, τον υπουργό Πρόληψης Καταστροφών, η κατάσταση των ανθρώπων που μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία στην Ουγκάντα είναι σοβαρή.
FILE - A Congolese child eats a meal at a UNHCR reception center
at the Kyangwali refugee camp, Uganda, March 19, 2018.
Uganda, WFP Investigate Suspected Food Poisoning Deaths

“Εργαζόμαστε με το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (PAM), για να καθορίσουμε την αιτία”, πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι αρκετοί άνθρωποι που ασθένησαν έχουν ήδη αναρρώσει και πήραν εξιτήριο.

Χωρίς να επιβεβαιώσει τους θανάτους, το PAM ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι διέκοψε τη διανομή αυτών των δημητριακών σε όλη τη χώρα επειδή “δεκάδες άνθρωποι ασθένησαν και εισήχθησαν σε κέντρα υγείας” στην Καραμότζα.
Εξ αρχής, το PAM αντιμετώπισε το γεγονός ως κατεπείγον”, πρόσθεσε.
Τα πρώτα κρούσματα αναφέρθηκαν στα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας. Οι ασθενείς παρουσίασαν υψηλό πυρετό και διανοητική σύγχυση.
Τα εμπλουτισμένα δημητριακά δίνονται κυρίως σε έγκυες γυναίκες ή σε μητέρες που θηλάζουν για να προληφθεί ο υποσιτισμός και η καθυστέρηση της ανάπτυξης του βρέφους.

madata
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

«Stop!» - «Αυτά μόνο στα παιχνίδια! Στη ζωή δεν παίζουμε!»

Καθημερινά συμβαίνουν στους ελληνικούς δρόμους περίπου 30 τροχαία ατυχήματα, από αυτά δύο-τρία είναι θανατηφόρα, μας θυμίζουν οι μαθητές του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας και συμπληρώνουν πως τα τελευταία 50 χρόνια έχουν χαθεί πάνω από 120.000 ζωές. 
«Στοπ!» καταλήγουν οι μαθητές στο κοινωνικό τους σποτ.

▸1ο Βραβείο στην Κατηγορία Σποτ (Π/θμιας) - 1ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Ψηφιακής Δημιουργίας, σε συνεργασία με την Educational Radiotelevision & Digital Media του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.



https://www.youtube.com/watch?v=A87WJNDBuAo

12η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας «Τα παιδιά μας δείχνουν το δρόμο» (18-24 Μαρτίου 2019)


Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Έφηβος με αυτισμό στο δρόμο προς το βραβείο Νόμπελ

Όταν οι γονείς του έγραψαν για πρώτη φορά τον Jacob Barnett στο σχολείο, τους είπαν να το ξεχάσουν και πως ο γιος τους δεν θα μπορούσε ποτέ να μάθει τίποτα στο σχολείο. Αυτό τους έκανε να ανησυχήσουν και έτσι τον πήγαν σε έναν γιατρό όπου διαγνώσθηκε με μια μορφή αυτισμού που ονομάζεται Asperger λέγοντας τους πως θα είναι σε θέση να μάθει μόνο κάποια απλά πράγματα όπως πχ. πως να δέσει τα παπούτσια του .
Όμως καθώς μεγάλωνε οι γονείς του ανακάλυψαν πως ο Jacob έχει την ικανότητα να απομνημονεύει με εκπληκτικό τρόπο. Αυτή του η μοναδική ικανότητα του επέτρεψε να παρακολουθήσει μαθήματα πανεπιστημίου αφού προηγουμένως είχε καταφέρει να μάθει όλη την ύλη των μαθηματικών του γυμνασίου-λυκείου σε δύο μόλις εβδομάδες. Όταν λοιπόν ο Τζέικ ήταν 11 ετών, η μητέρα του τράβηξε ένα βίντεο που έδειχνε αυτές τις αξιοσημείωτες δεξιότητές του.
Στο βίντεο αυτό, ο μικρός τρώει ένα σάντουιτς στην κουζίνα του σπιτιού τους, φορώντας ένα απλό κόκκινο φούτερ και ένα καπελάκι του μπέιζμπολ όπως ένα συνηθισμένο παιδί. Όμως ξαφνικά αρχίζει να εξηγεί γιατί η θεωρία του Αϊνστάιν δεν τον πείθει καθόλου.
Το βίντεο 1 λεπτού και 47 δευτερολέπτων κατέληξε στο YouTube και εκεί το είδε ο Scott Tremaine, ένας πολύ γνωστός καθηγητής από το Ινστιτούτο Προηγμένων Μελετών του Princeton στο New Jersey, όπου εκεί διδάσκουν και ερευνούν φυσικούς όπως ο Albert Einstein, Robert Oppenheimer και Kurt Gödel.
«Είμαι πολύ εντυπωσιασμένος από το ενδιαφέρον για τη φυσική του γιου σας και από τις γνώσεις που έχει μέχρι στιγμής αποκτήσει. Η θεωρία στην οποία εργάζεται ο Τζέικ περιλαμβάνει ορισμένα από τα πιο δύσκολα προβλήματα στην αστροφυσική και τη θεωρητική φυσική. Οποιοσδήποτε λύσει αυτά θα είναι σίγουρα υποψήφιος για ένα βραβείο Νόμπελ. «
Ο Jacob έχει ήδη αποφοιτήσει από την Αστροφυσική και πρόκειται να ολοκληρώσει το διδακτορικό του δίπλωμα στην Κβαντική Φυσική. Είναι σήμερα ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Purdue της Ινδιανάπολης και έχει πολλές επιστημονικές δημοσιεύσεις στο βιογραφικό του. Το IQ του έχει μετρηθεί 170 (υψηλότερο από το εκτιμώμενο IQ του Albert Einstein).
Ειρωνευόμενος, φορώντας παντόφλες και πινοντας καφέ λέει: «Οι γιατροί είπαν ότι δεν θα μπορούσα να κάνω κάτι και πραγματικά έτσι έγινε. Δεν μπορώ να δέσω τα παπούτσια μου, γι ‘αυτό και σήμερα φοράω της παντόφλες μου «.
Τώρα ο νεαρός Barnett αφιερώνει το χρόνο του σε ένα πολύ φιλόδοξο έργο, μια εκτεταμένη εκδοχή της Θεωρίας της Σχετικότητας. Όταν ο Αϊνστάιν δημοσίευσε το πρώτο του θεώρημα, ήταν 26 ετών και ο Τζέικ πιστεύει πως έχει αρκετό χρόνο για να πετύχει τον σκοπό του:
«Εργάζομαι ακόμα, έχω μια ιδέα για να το αποδείξω ως αβάσιμο, αλλά πρέπει να καθορίσω τις λεπτομέρειες για το πως αυτό θα γίνει».

newsone.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Lyubov Korotkova: Άφηνε νηστικό και νάρκωνε για χρόνια το θετό γιο της ... - An evil foster mother...

... ώστε το παιδί να αρρωστήσει και να παίρνει επιδόματα

Μια θετή μάνα φυλακίστηκε για έξι χρόνια επειδή άφησε ένα ορφανό αγόρι κυριολεκτικά “πετσί και κόκκαλο” για να μπορεί να διεκδικεί κρατικά επιδόματα ασθένειας και αναπηρίας για να τα ξοδεύει σε πολυτέλειες.

Russian foster mother is jailed for six years for starving and drugging orphaned boy, 11, who weighed just TWO STONE so she could claim £50k in sickness benefits payouts

Η Lyubov Korotkova καταδικάστηκε για τα βασανιστήρια στα οποία υπέβαλλε το μικρό αγόρι, αφού το άφηνε για 8 χρόνια να λιμοκτονεί και ξεγέλασε τους γιατρούς, οι οποίοι άρχισαν να πιστεύουν πως το παιδί είχε κάποια σπάνια και ανεξήγητη ασθένεια.


Η Korotkova πήρε συνολικά πάνω από 60.000€ από το κράτος για την υποτιθέμενη σοβαρή κατάσταση του 11χρονου Valery Kondourov.
Τώρα πρέπει να επιστρέψει αυτά τα χρήματα και να δώσει περισσότερα από 8.000€ για «ψυχική οδύνη» στο παιδί, το οποίο απομακρύνθηκε από το σπίτι της αμέσως μόλις έγινε γνωστή η κακοποίησή του.
true
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki