Saturday 7 May 2016

Λεμονόφλουδα μυρωδάτη μας κερνούν οι μαθητές
του Εσπερινού Γυμνασίου

από το Ηράκλειο της Κρήτης!

Η γλυκιά επιχείρηση μαθητών 
του Εσπερινού Γυμνασίου Ηρακλείου Κρήτης...
Είναι το νέο προïόν της ομάδας των μαθητών του σχολείου
μας που συμμετέχουμε ενεργά στην "Εικονική Επιχείρηση" του "Σωματείου Επιχειρηματικότητας Νέων (ΣΕΝ)/Junior Achievement Greece" υλοποιώντας την δράση «Δρω τοπικά, σκέφτομαι παγκόσμια», των Σχολικών Συμβούλων κ. Ελένης Πουλλά και κ. Θεοδώρου Αντωνίου.

------------------
Οι περισσότεροι από εμάς είμαστε ενήλικοι μαθητές και οικογενειάρχες που θέλουμε να προσφέρουμε κάτι καλύτερο στον εαυτό μας και στους δικούς μας. Γνωρίζουμε επίσης ότι το νησί μας προσφέρει εξαιρετικής ποιότητας αγροτικά προïόντα, αξιοποιήσιμα για επιχειρηματικούς σκοπούς.
Έτσι ξεκινήσαμε με κέφι την εικονική επιχείρηση στο Εσπερινό Γυμνάσιο, αποφασίσαμε την παραγωγή ενός αγροτικού προïόντος, οργανωθήκαμε και μοιράσαμε τους ρόλους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις ικανότητες καθενός. Διαβάσαμε, ερευνήσαμε, δοκιμάσαμε και καταλήξαμε στην παραγωγή του γλυκού κουταλιού από τα ευωδιαστά λεμόνια Κρήτης
Μάθαμε να επιλέγουμε την πρώτη ύλη, διαβάσαμε για την μεταποίηση φρούτων, ακολουθήσαμε τα στάδια παραγωγής, της επεξεργασίας φρούτων με ζάχαρη, γνωρίσαμε τα μυστικά του σιροπιάσματος και της συσκευασίας. Και με μεγάλη περηφάνια σας προσφέρουμε τραγανές φετούλες λεμονόφλουδας μέσα σε σιρόπι-νέκταρ που λιώνουν στο στόμα ξεχύνοντας την ασύγκριτη ευωδιά των αρωματικών μας λεμονιών!
Τα οφέλη που αποκομίσαμε από την εμπειρία μας στην Εικονική Επιχείρηση δεν περιορίζονται μόνο στο κέφι, τον ενθουσιασμό και την χαρά της δημιουργίας. 
Μελετήσαμε και ασκηθήκαμε στην εκπόνηση επιχειρηματικών σχεδίων για το στήσιμο μιας επιχείρησης από την σύλληψη της ιδέας ως την υλοποίησή της. Συνεργαστήκαμε στενά με τους συμμαθητές μας τόσο μέσα στην ομάδα για την επίτευξη των στόχων μας, όσο και με τις άλλες ομάδες που δραστηριοποιούνται στο σχολείο. 
Έτσι πετύχαμε η διάθεση του προïόντος μας να γίνει στο προσεχές παζάρι που διοργανώνει ομάδα μαθητών και καθηγητών του σχολείου και αποφασίσαμε να δώσουμε τα πρώτα έσοδά μας στο κοινωνικό παντοπωλείο που λειτουργούμε τα τελευταία χρόνια στο Εσπερινό Γυμνάσιο, για την ενίσχυση άπορων και αδύναμων συμμαθητών μας, Ελλήνων και αλλοδαπών.
Ως εργαζόμενοι μαθητές, βρήκαμε επίσης την ευκαιρία στο πλαίσο της Εικονικής Επιχείρησης να ανταλλάξουμε εργασιακές εμπειρίες, γνώσεις, περιστατικά και ιδέες. Ακούσαμε απόψεις, προβληματισμούς, προτάσεις, και καλές πρακτικές που εμπλουτίζουν τις προοπτικές στον εργασιακό μας χώρο. Το σχολείο φέτος έχει περισσότερο ενδιαφέρον,γιατί μας βοηθά να βελτιωνόμαστε και στον χώρο της εργασίας μας. Έτσι γινόμαστε αποδοτικότεροι, εφόσον εφαρμόζουμε συχνά στην πράξη ό,τι μάθαμε στην Εικονική Επιχείρηση!
-------------------
Αξέχαστη θα μείνει σε όλους η συνάντηση για την τελική δοκιμή του προïόντος μας που είναι βασισμένο στην οικογενειακή συνταγή της Κωνσταντίνας Κυριακάκη. 
Όταν δοκιμάσαμε την πρώτη κουταλιά γλυκού, τόσο ενθουσιαστήκαμε από το αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, που κάποιος είπε την μαντινάδα:
Ω λεμονιά μου με τσ' ανθούς στο δέτη φυτεμένη,πόσοι για το χατίρι σου δεν είναι γκρεμισμένοι!
κι όταν του ανταπαντήσαμε:
Μια μαντινάδα θα σας πω με το γλυκό λεμόνινα ζήσει η παρέα μας κι η συντροφιά μας όλη!
αυθόρμητα όλοι αρχίσαμε να χορεύουμε τον καλαματιανό τραγουδώντας το «λεμονάκι μυρωδάτο»!

Η ομάδα μας:
Γενικός Διευθυντής: Χρήστος Κουγιός
Διευθυντής Οικονομικών: Θανάσης Κουτσιούκης
Διευθυντής Παραγωγής: Δημήτρης Καρτσάκης
Διευθυντής Προσωπικού: Σούλα Νταγιάκου
Μάρκετινγκ: Φάνης Ορφανουδάκης
Παραγωγός: Κωνσταντίνα Κυριακάκη
Παραγωγός : Μαριάννα Μπεσλεμέ
Εθελοντής: Αντωνίου Θεόδωρος
Καθηγήτρια: Παπαδάκη Παρασκευή

huffingtonpost
από την αγαπημένη μας Ιδεοπηγή

Στη Νεμέα βρήκαν 3χρονο παιδάκι δεμένο σε καρέκλα
Οι «γονείς-κτήνη» έσβηναν στο σώμα του τσιγάρα

Ακόμη και τους αστυνομικούς σόκαρε η εικόνα σε εγκαταλελειμμένο σπίτι στη Νεμέα, όπου βρήκαν ένα αγοράκι, δεμένο σε καρέκλα, με σημάδια από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του.
Οι δύο αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι, μετά από καταγγελία περίοικων ότι άκουσαν το έντονο κλάμα παιδιού. Όπως αναφέρει το korinthostv.gr, εκεί βρήκαν το τρίχρονο αγόρι καθισμένο και δεμένο πισθάγκωνα σε μια καρέκλα, ενώ στο σώμα του είχε τραύματα και πληγές.
Οι γιατροί στο κέντρο Υγείας διαπίστωσαν ότι το αγοράκι είχε σημάδια ακόμη και από τσιγάρα που έσβηναν στο σώμα του, ενώ μετά από έρευνες οι αστυνομικοί εντόπισαν τους γονείς του παιδιού, βουλγαρικής καταγωγής, οι οποίοι έχουν άλλα δύο ανήλικα παιδιά.
Το ζευγάρι είπε στους αστυνομικούς ότι έδεσαν το παιδάκι επειδή ήταν άτακτο, για να μπορέσουν να πάνε στο Ναύπλιο προς αναζήτηση εργασίας.
Για το περιστατικό ενημερώθηκε η Εισαγγελέας Κορίνθου η οποία έδωσε εντολή τα δύο άλλα παιδιά του ζευγαριού να φιλοξενηθούν στο Χαμόγελο του Παιδιού, κλιμάκιο του οποίου έσπευσε και παρέλαβε τα παιδιά για να τους παράσχει φιλοξενία και ψυχολογική υποστήριξη.

Οι γονείς συνελήφθησαν για κακοποίηση ανηλίκου και έκθεση αυτού σε κίνδυνο.


iefimerida

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki