Tuesday, 16 June 2015

Ο γάιδαρος και το πηγάδι - Donkey in the Well

Πρώτη ανάρτηση: Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2011

Πατάμε πάνω στο πρόβλημα
και κάνουμε ένα βήμα πάνω.
Μια μέρα o γάιδαρος ενός αγρότη έπεσε σε ένα πηγάδι.
Το ζώο φώναζε απελπισμένα για ώρες κι ο αγρότης προσπαθούσε να καταλάβει τι έπρεπε να κάνει.

Donkey in the Well - An Inspirational Story

Τέλος, αποφάσισε ότι το ζώο ήταν γέρικο, και τα έξοδα που απαιτούνταν για να το βγάλει από το πηγάδι ήταν πολλά. Δεν άξιζε τον κόπο να προσπαθήσει να σώσει τον γάιδαρο. Το μόνο που σκέφτηκε να κάνει ήταν να το θάψει ζωντανό.
Κάλεσε όλους τους γείτονές του να έρθουν και να τον βοηθήσουν. Πήραν όλοι από  ένα φτυάρι και άρχισαν να πετάνε χώματα στο πηγάδι. Στην αρχή, ο γάιδαρος συνειδητοποίησε τι συνέβαινε και φώναξε φρικτά. Μετά όμως,  προς έκπληξη όλων, ησύχασε.
Λίγα φορτία χώμα αργότερα, ο γεωργός κοίταξε κάτω το πηγάδι κι έμεινε έκπληκτος με αυτό που είδε.
Ήταν κάτι καταπληκτικό!!!! 
Με κάθε φτιαριά χώμα που έπεφτε  στην πλάτη του, ο γάιδαρος τιναζόταν και να έκανε ένα βήμα προς τα πάνω.
Οι γείτονες του αγρότη συνέχισαν  να πετάνε φτυαριές χώμα πάνω  στο ζώο, κι αυτό κάθε φορά τιναζόταν κι έκανε ένα βήμα προς τα πάνω. Πολύ σύντομα, όλοι ήταν έκπληκτοι με το γαϊδούρι να έχει φτάσει στην επιφάνεια του πηγαδιού. 

Ηθικό δίδαγμα:
Η ζωή μπορεί να φέρει σε σας πολλές φτυαριές από σκουπίδια μέσα στο πηγάδι της ζωής σας. Να θυμάστε όμως πως κάθε ένα από τα προβλήματά σας αυτά είναι ένα εφαλτήριο. Μπορούμε να βγούμε από τα βαθύτερα πηγάδια απλά με ένα τίναγμα. Πατάμε πάνω στο πρόβλημα και κάνουμε ένα βήμα πάνω.

schizas
πηγή της πηγής:
entirimitulogu
ευχαριστούμε τον ΟΥ ΤΙ ΔΑΝΟΣ, που μας το έστειλε

Πήγε να κλέψει από σούπερ μάρκετ για να ταΐσει το παιδί της!

Εικόνες εξαθλίωσης και ανέχειας στην καθημερινή ζωή μιας πόλης, όπου υπάρχει πείνα...


Φτώχεια και εξαθλίωση για πολλές οικογένειες της Πάτρας, με τα κρούσματα να είναι καθημερινά και να αποτυπώνουν όλα μαζί την ίδια εικόνα:
Το σκηνικό που θέλει ομάδες ανθρώπων, οικογένειες και συγκεκριμένες κοινωνικές κατηγορίες να έχουν φτάσει στα όρια της πείνας.
Τις προάλλες το περιστατικό που έγινε σε σούπερ μάρκετ της Πάτρας σόκαρε όσους έτυχε να είναι μπροστά: Μία μητέρα ενός ανήλικου παιδιού επιχείρησε να κλέψει δύο κονσέρβες, αλλά έγινε αντιληπτή από τους εργαζόμενους του καταστήματος.
Όταν την… έπιασαν στα πράσα η γυναίκα έβαλε τα κλάματα, μη μπορώντας να κρύψει ότι είχε φτάσει σε κατάσταση απόγνωσης, καθώς δεν είχε χρήματα για να ταΐσει το ανήλικο παιδί της.
Όπως είπε στους εργαζόμενους αναγκάστηκε να κλέψει για να δώσει φαγητό στο παιδί της που πεινούσε και που είχε να φάει για μέρες. Από τον τρόπο μάλιστα που τα έλεγε φάνηκε ότι η νεαρή αυτή μητέρα δεν έλεγε ψέματα.
Και δεν είναι το μοναδικό περιστατικό. Άνθρωποι πεινούν και έχουν φτάσει στα όρια της εξαθλίωσης, καταφεύγοντας είτε στους Κοινωνικούς Οργανισμούς του Δήμου, είτε σε συλλόγους και φορείς για να εξασφαλίσουν ένα πιάτο φαγητό ή τα είδη πρώτης ανάγκης για τις οικογένειες και τα παιδιά τους.

Σχετικά:
patrasevents

Ένα πορτοκαλί μωράκι!! - Καροτεναιμία - Carotenemia

Μια φίλη στο τηλέφωνο:
- Ο μπέμπης είναι πορτοκαλής!
- Δεν είμαστε καλά!! Τον έκανες μπανάκι;
- Τρείς φορές τον μπανιάρισα ... είναι πορτοκαλής σου λέω!
- Έφαγε τίποτα; Τι του δίνεις τελευταία;
- Βάζω καρότα στον αποχυμωτή και πίνει το χυμό. Δεν μπορείς να φανταστείς πόσο του αρέσει ο χυμός καρότου, άσε που είναι υγιεινός!!
- Δεσποινάκι, κόψε τον καροτοχυμό και κατευθείαν στον παιδίατρο!!
(Και επειδή ήξερα ότι το Δεσποινάκι είναι φανατική vegetarian, της είπα:)
- και, μην αρχίσεις το πατζαρόζουμο γιατί ο μπέμπης από καροτένιος θα γίνει πατζαρένιος!!
..................................
Είναι αλήθεια: Τα καρότα κάνουν καλό στην όραση

Οι επιστήμονες τονίζουν πως τα συγκεκριμένα λαχανικά είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για τα μάτια σας... Μόνο μην το παρακάνετε.
Η υπερκατανάλωσή τους βλάπτει.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες που υποστηρίζουν πως κάποια είδη τροφών κάνουν καλό στην υγεία. Για παράδειγμα, οι περισσότεροι άνθρωποι πιστεύουν πως το σπανάκι χτίζει γερούς μυς ή ότι τα καρότα οξύνουν την όραση. Είναι γεγονός ότι τα δεύτερα είναι πλούσια σε βιταμίνη Α, η οποία έχει πολλά οφέλη για την υγεία, π.χ. για τα μάτια, το δέρμα, την ανάπτυξη και την προστασία του οργανισμού από τις μολύνσεις. Με αυτή την έννοια, τα καρότα ίσως να είναι ο καλύτερος σύμμαχός μας.

Η αλήθεια... ενός μύθου
Η θεωρία περί καρότων και τέλειας όρασης αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου πολέμου από τις βρετανικές μυστικές υπηρεσίες. Στόχος τους; Να αποκρύψουν την ύπαρξη της τεχνολογίας των ραντάρ, η οποία τους επέτρεπε να εντοπίζουν και να καταρρίπτουν τα πολεμικά γερμανικά αεροσκάφη. Για να το πετύχουν, άφηναν να διαρρεύσουν στον Τύπο στοιχεία που αποκάλυπταν πως ο υπολοχαγός της αεροπορίας Τζον Κάνινγκχαμ μαζί με όλους τους πιλότους της RAF κατανάλωναν πολλά καρότα, με αποτέλεσμα να έχουν ισχυρή όραση και να διακρίνουν τον εχθρό στο σκοτάδι.
......................

 Μελέτες έχουν δείξει πως η όραση των ασθενών βελτιώθηκε σημαντικά όταν πρόσθεσαν τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Α στο διαιτολόγιό τους». Ωστόσο, η ειδικός σημειώνει: «Κάτι τέτοιο δεν αποτελεί πανάκεια. Η υπερκατανάλωση βιταμίνης Α κρύβει και κινδύνους. Για παράδειγμα, οι τεράστιες ποσότητες της βήτα καροτίνης, η οποία θεωρείται πρόδρομος της βιταμίνης Α, οδηγεί στην εκδήλωση καροτεναιμίας, ασθένειας κατά την οποία η επιδερμίδα αποκτά μια κίτρινη ή πορτοκαλί απόχρωση».

Το καλύτερο λοιπόν είναι να γίνεται κατανάλωση με μέτρο. Το ότι μια ουσία μπορεί να ωφελεί τον οργανισμό δεν σημαίνει πως πρέπει να τον βομβαρδίσουμε με αυτήν...

elle

«152 χιλιόμετρα για καλό σκοπό» - Θα περπατήσει 152 χλμ. για να βοηθήσει άπορους στην Ελλάδα!

Βοήθεια σε άπορες ελληνικές οικογένειες ... περπατώντας θα επιχειρήσει να δώσει ένας 39χρονος Θεσσαλονικιός, ο οποίος τα τελευταία χρόνια ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Στόχος του είναι να καλύψει μέσα σε 72 ώρες μια απόσταση 152 χιλιομέτρων με τα πόδια και να συγκεντρώσει χρήματα, τα οποία θα διατεθούν σε ανθρώπους που ζουν στα όρια της φτώχειας.
Ο Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης θα ξεκινήσει τον προσωπικό του μαραθώνιο στις 22 Ιουνίου από το Φορτ Γουίλιαμ της Σκωτίας, με στόχο να τερματίσει μέσα σε διάστημα τριών ημερών λίγο έξω από τη Γλασκόβη.
Η διαδρομή που επιλέχτηκε είναι μέσα από μονοπάτια μικρών χωριών και ορεινές περιοχές της Σκωτίας.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό του 39χρονου, καθημερινά θα πρέπει να περπατάει γύρω στα 50 χλμ, ενώ όσα χρήματα συγκεντρωθούν από δωρεές εταιρειών ή ιδιωτών θα δοθούν στην "Ελληνική Οργάνωση Πρόνοιας και Ισότητας- Πνοή Ελπίδας" με έδρα το Τριάδι της Θεσσαλονίκης.

"Πέρα από την προσωπική μου ευχαρίστηση, που είναι η ολοκλήρωση της δοκιμασίας, είναι χαρά μου να στηρίξω και να αναδείξω τις δραστηριότητες του συγκεκριμένου ιδρύματος, όπως επίσης και τους εναλλακτικούς τρόπους προσφοράς μέσω προσκλήσεων, όπως είναι αυτή μέσα στο φυσικό περιβάλλον" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αθλητής Αλέξανδρος Ουσταμπασίδης.
Το όλο εγχείρημα, με τον τίτλο "152 χιλιόμετρα για καλό σκοπό", στηρίζει η εθελοντική ομάδα "PoWEr" που απαρτίζεται από 21 Έλληνες και Κύπριους φοιτητές σε πανεπιστήμια της Αγγλίας και έχει πάνω από 120 εθελοντές από διάφορες χώρες του κόσμου.

"Νιώθουμε χαρούμενοι κάθε φορά όταν μας καλούν να βοηθήσουμε, να διοργανώσουμε ή να στηρίξουμε μια φιλανθρωπική δράση και ειδικά για την Ελλάδα. Είμαστε και θα είμαστε εκεί για να προσπαθούμε για ότι καλύτερο όπου υπάρχει ανάγκη" ανέφερε, από την πλευρά του, το μέλος της εθελοντικής κοινότητας "PoWEr" Κυριάκος Κυριακόπουλος.
 
Επιδίωξη είναι να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα έσοδα από δωρεές, ώστε να αγοραστούν είδη πρώτης ανάγκης και να προσφερθούν σε οικογένειες αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.
"Είμαστε περήφανοι που ένας Έλληνας επιχειρεί κάτι τόσο δύσκολο στηρίζοντας την 'Πνοή Ελπίδας' και κατ' επέκταση την προσπάθεια μας για κάλυψη των βιοτικών αναγκών κατοίκων της χώρας μας. Καλή επιτυχία και μακάρι να υπάρξουν και μιμητές αυτής της δράσης" συμπληρώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το ιδρυτικό μέλος του ιδρύματος Αλεξία Κοσμίδου.
Η "Πνοή Ελπίδας" είναι ένας αστικός, μη κερδοσκοπικός φορέας, με εθελοντική δράση που υποστηρίζει 65 οικογένειες της πόλης σε υλικά αγαθά και κυρίως είδη πρώτης ανάγκης. Ξεκίνησε δράση το 2010, εν μέσω εντεινόμενης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης.

toponitki
madata

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki