Thursday 14 May 2009

Εδειρε άγρια την 8χρονη κόρη του

Ξυλοκόπησε άγρια το μόλις οκτώ ετών κοριτσάκι του και στη συνέχεια εμφανώς μετανιωμένος έσπευσε να το μεταφέρει στο νοσοκομείο.
Ο λόγος για έναν Πατρινό, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του εμφανίστηκαν προχθές το βράδυ στο νοσοκομείο του Ρίου μαζί με το ανήλικο παιδί τους, το οποίο ήταν γεμάτο μώλωπες ιδιαίτερα στα άκρά του.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν οι γονείς στους γιατρούς, το περιστατικό συνέβη το περασμένο Σαββατοκύριακο ενώ βρίσκονταν σε ταξίδι στη Γαλλία. 
Κάτι που έκανε η μικρή κατά τη διάρκεια του ταξιδιού φαίνεται πως εξόργισε τον πατέρα της, ο οποίος δυστυχώς αντέδρασε βίαια ξυλοφορτώνοντας το κοριτσάκι του με τη ζώνη του.
Επιστρέφοντας από το ταξίδι το οκτάχρονο παιδί συνέχιζε να έχει πόνους, με αποτέλεσμα οι γονείς του να το μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Οι γιατροί ενημέρωσαν αμέσως την αστυνομία. 
Η στάση των γονιών προκάλεσε ιδιαίτερη εντύπωση, αφού δεν υπήρξε προσπάθεια συγκάλυψης του περιστατικού. Το κοριτσάκι, το οποίο θα πάρει εξιτήριο σήμερα από το νοσοκομείο του Ρίου, επισκέφθηκε χθες και παιδοψυχολόγος.

«E» 14/5

Το ξύλο βγήκε από τη δική μας κόλαση


30 περίπου παιδιά σε απεργία πείνας!!

Πέμπτη, 14 Μάϊος 2009

Σε απεργία πείνας παιδιά στο Κέντρο Μέριμνας για μετανάστες
στην Κόνιτσα Ιωαννίνων! 
Στιγμιότυπο από την επίσκεψη και τη συζήτηση 
με τους μετανάστες απεργούς πείνας

Σε απεργία πείνας, διεκδικώντας καλύτερες συνθήκες διαβίωσης, προχώρησαν εδώ και δυο μέρες, 30 περίπου παιδιά ηλικίας 15 έως και 18 ετών από το Αφγανιστάν που φιλοξενούνται εδώ και, περίπου, 6 μήνες, στο «Κέντρο Παιδικής Μέριμνας» της Κόνιτσας Ιωαννίνων. 
Με αυτά τα παιδιά - «θύματα» των ιμπεριαλιστικών πολέμων και της καταλήστευσης του εθνικού πλούτου της χώρας τους συναντήθηκε και συζήτησε μαζί τους κλιμάκιο της Νομαρχιακής Επιτροπής Ιωαννίνων του ΚΚΕ, με επικεφαλής το βουλευτή του Κόμματος Κώστα Αλυσανδράκη.
Με «σπαστά» ελληνικά και αγγλικά επισήμαναν στο κλιμάκιο του Κόμματος πως δεν αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα σε ό,τι αφορά τη σίτιση και τον ύπνο. 
Ωστόσο, όπως ανέφεραν, 6 μήνες τώρα δεν έχουν τι να κάνουν, πώς να περάσουν δημιουργικά και εποικοδομητικά το χρόνο τους, πού να διοχετεύσουν την ενέργειά τους. «Ούτε μπάλα να κλοτσήσουμε δεν έχουμε», είπαν χαρακτηριστικά. Η μόνη απόλαυσή τους είναι η τηλεόραση, ενώ δε λείπει και το στρίμωγμα 6 και 7 ατόμων σε ένα δωμάτιο.
Κυρίαρχο και πρωτεύον αίτημα διεκδίκησης είναι να μάθουν την ελληνική γλώσσα, καθώς η διδασκαλία της γίνεται μόνο μια ώρα τη βδομάδα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην επικοινωνία και στην επαφή τους με το κοινωνικό περιβάλλον. Ζητούν, επίσης, να τους καταβληθεί οικονομική ενίσχυση, καθώς ακόμη και αυτό το πενιχρό επίδομα του 1,3 ευρώ την ημέρα που προβλέπεται δεν τους δίνεται. 
Εκδηλη είναι επίσης η ανησυχία και αβεβαιότητα σχετικά με την τύχη τους το επόμενο διάστημα, καθώς η χορήγηση πολιτικού ασύλου που έχουν ζητήσει έχει αποδειχτεί πως στη συντριπτική πλειοψηφία αυτών που το αιτούνται δίνεται με το σταγονόμετρο.
Τα παραπάνω, σε συνδυασμό με το γεγονός πως δεν έχουν οικονομικούς πόρους, πως είναι παιδιά οικογενειών που έχουν ξεκληριστεί από τον πόλεμο στην πατρίδα τους, δημιουργούν επιπλέον προβλήματα σε ό,τι αφορά τη διαβίωσή τους, την ανάγκη να υπάρχει ουσιαστική κρατική φροντίδα και μέριμνα. 
Η δίψα τους για γνώση, το δικαίωμά τους στην ολοκληρωμένη μόρφωση, να ζήσουν καλύτερα δεν μπορεί να εξαντλείται σε κάποιες ώρες παρακολούθησης εργαστηρίων ραπτικής, ξυλογλυπτικής και ασημουργικής. Στο ίδρυμα αυτό, όπως είπε και ο πρόεδρός του, εργάζονται 16 συνολικά εργαζόμενοι και 3 ακόμη με stage και εποπτεύεται από το υπουργείο Υγείας, το οποίο μέσα από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσφύγων διοχετεύει κονδύλια για τη λειτουργία τέτοιων δομών με τη συμμετοχή και μη κυβερνητικών οργανώσεων.

Αναρτήθηκε από epirusgate.blogspot.com στις 10:17 πμ

Παλαιοημερολογίτης ρασοφόρος «ψάρευε» ανήλικες
μέσω του internet

(Το χαμομηλάκι επιλέγει τον όρο "ρασοφόρος", 
από το "ιερέας", για όλα αυτού του είδους 
τα καθάρματα)
Ρεπορτάζ: Π. Καρσιώτης
.
Ρασοφόρος συνελήφθη την Τετάρτη για απόπειρα αρπαγής ανήλικης, την οποία είχε γνωρίσει μέσω internet. 
 .
Ο 57χρονος παλαιοημερολογίτης ρασοφόρος συνομιλούσε μέσω μηνυμάτων στο internet με 15χρονη, στην οποία παρουσιάστηκε στην επικοινωνία τους ως συνομήλικος της και της έκλεισε ραντεβού για συνάντηση στην πλατεία Κολωνακίου. 
Η ανήλικη πήγε στο ραντεβού με έναν 18χρονο φίλο της, ο οποίος έμεινε πιο μακριά για να παρακολουθεί. Όπως είπε στην κατάθεσή της, όταν είδε ότι δεν επρόκειτο για συνομήλικό της, αλλά μεσήλικα ρασοφόρο, δεν έφυγε, αλλά δέχθηκε να πιει καφέ μαζί του, για να μην τον προσβάλει.
Όταν όμως έκπληκτη άκουσε τον ρασοφόρο, να της προτείνει να εκπορνεύεται σε πελάτες που θα της σύστηνε έναντι αμοιβής 1.200 ευρώ, η 15χρονη σηκώθηκε να φύγει και φώναξε τον φίλο της. 
Τότε αυτός επιχείρησε να την βάλει με τη βία στο τζιπ του, που είχε παρκαρισμένο επί της πλατείας, αλλά βλέποντας τον 18χρονο φίλο του κοριτσιού να πλησιάζει φωνάζοντας, επιβιβάστηκε στη θέση του οδηγού και έφυγε. Η 15χρονη και ο φίλος της ειδοποίησαν τον πατέρα της και αυτός την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η οποία μέσα από τα ηλεκτρονικά ίχνη που είχε αφήσει ο ρασοφόρος στο internet, έφθασε στην ταυτότητά του και την κατοικία του, όπου και συνελήφθη.
.
για περισσότερα...
Πηγή: ALPHA
Επιμέλεια: Π. Γραμμέλης

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki