Friday, 31 July 2009

Παιδική πορνογραφία
Stop Child Pornography

 

.

Παιδική πορνογραφία είναι η αναπαραγωγή σεξουαλικών εικόνων με αντικείμενο παιδιά. Πρόκειται για μορφή σεξουαλικής εκμετάλλευσης με σκοπό το κέρδος. 

Υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών ή με τη χρήση βίας, ανήλικα αγόρια και κορίτσια υποχρεούνται σε σεξουαλικές πράξεις μεταξύ τους, με ενήλικες, ακόμη και ζώα. 
Τα παιδιά , κάποιες φορές βρέφη, μικρότερα και από δύο ετών, βασανίζονται, υφίστανται κάθε μορφής σωματικής και ψυχολογικής βίας και συχνά δολοφονούνται. 

Οι παιδόφιλοι δράστες, συχνά φωτογραφίζουν, βιντεοσκοπούν τις σεξουαλικές τους εμπειρίες με ανήλικους, καθώς και σκληρές σκηνές κακοποίησης και προωθούν το υλικό μέσω διαδικτύου. 
Τη δράση των συγκεκριμένων δραστών- χρηστών του διαδικτύου, εκμεταλλεύονται οι επιχειρήσεις παραγωγής πορνογραφικού υλικού, οι οποίες τροφοδοτούνται με ανθρώπινο υλικό από το trafficking παιδιών. 

Ο αριθμός των παιδιών που υποχρεούνται σε σεξουαλικές επαφές on-line μέσω διαδικτύου, αυξάνεται δραματικά. Στα τέλη του 1997 βρίσκονταν σε ”ζωντανή σύνδεση” 10 εκ. παιδιά παγκοσμίως. Σύμφωνα με τη unicef 1. Εκ. παιδιά πωλούνται ετησίως στην Ασία με σκοπό την πορνεία. Από αυτά το 50 % πωλούνται από γνωστό, φιλικό πρόσωπο, 40 % πωλούνται από τις οικογένειές τους και 10% από άλλους συγγενείς. 
Ο αριθμός των παιδόφιλων τουριστών, υπολογίζεται ότι αποτελεί το 1% του συνολικού αριθμού ταξιδιωτών. Σύμφωνα με διεθνή οργανισμό ecpat οι πελάτες του σεξουαλικού τουρισμού κατηγοριοποιούνται στους περιστασιακούς, στους καθ’ έξη,( όπου επισκέπτονται χώρες με αυξημένη παιδική πορνεία και παιδιά ευάλωτα και φτηνά) στους διεστραμμένους και βίαιους και στους ευκαιριακούς επισκέπτες που επιθυμούν να γνωρίσουν νέες εμπειρίες. 

Οι περισσότεροι αριθμητικά και ενεργοί πελάτες προέρχονται από την Ιαπωνία, Ηνωμένες Πολιτείες, Γερμανία, Αγγλία, Καναδά, Αυστραλία. Τα ταξιδιωτικά γραφεία που οργανώνουν τέτοια ταξίδια, υπόσχονται στους παιδόφιλους, συνεχή εναλλαγή παιδιών κατά την παραμονή τους στις χώρες αυτές. 
Στην Ελλάδα η σεξουαλική εκμετάλλευση αποτελεί σοβαρότατα ποινικό αδίκημα, ακόμα και αν η εγκληματική ενέργεια έχει διαπραχθεί σε άλλη χώρα.

πηγή

«Slumdog Millionaire»
«Δεν είναι σκυλιά τα φτωχά παιδιά»
Slum Dog Millionaire Kids Lost the Roof on Their Heads

They Were the Child Artists Who Got so Much Attention in the Hollywood 
Now They Have No Roof

Slum Dog Millionaire won Grammy Awards, Oscar Awards, and they brought the kids because the host of the show in the movie Anil Kapoor said they are the real heroes of this movie.

Reuters, Times, Telegraph

ΝΕΟ ΔΕΛΧΙ. Το «Slumdog Millionaire» του Ντάνι Μπόιλ μπορεί να κέρδισε διεθνή αναγνώριση και βραβεία, αλλά προκάλεσε ένα βαθύ συναίσθημα απογοήτευσης, στους κατοίκους των slums, των ινδικών παραγκουπόλεων, απ’ όπου προέρχεται και ο πρωταγωνιστής της, οι οποίοι διαμαρτύρονται για το γεγονός ότι αποκαλούνται «σκυλιά», στον τίτλο της ταινίας.

 
Οργανώνουν συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν, αν δεν αλλάξει ο προσβλητικός γι’ αυτούς τίτλος της ταινίας. Παράλληλα, οι γονείς των δύο μικρών πρωταγωνιστών από τη Βομβάη κατηγορούν τους συντελεστές της ταινίας για «εκμετάλλευση» των παιδιών τους, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Telegraph».

Ο Βρετανός σκηνοθέτης της ταινίας, η οποία αφηγείται την ιστορία ξαφνικού πλουτισμού ενός Ινδού φτωχοδιάβολου των παραγκουπόλεων, στο παιχνίδι «Ποιoς θέλει να γίνει εκατομμυριούχος» διατείνεται ότι έχει ανοίξει τραπεζικούς λογαριασμούς για την εξασφάλιση της μελλοντικής εκπαίδευσης της Ρουμπίνα Αλί και του Αζχαουντίν Ισμαήλ, οι οποίοι υποδύονται τη Λάτικα και τον Σαλίμ της ταινίας. Οι γονείς, όμως, των δύο 8χρονων παιδιών ισχυρίζονται ότι το μέλλον των παιδιών τους διαγράφεται αβέβαιο, μετά την απρόσμενα μεγάλη επιτυχία της ταινίας, η οποία κέρδισε τέσσερις Χρυσές Σφαίρες και είναι υποψήφια για δέκα Οσκαρ.

«Δεν είναι σκυλιά τα φτωχά παιδιά»

Την ίδια στιγμή, ο Τατεσουάρ Βισουακάρμα, ακτιβιστής μιας οργάνωσης για τα δικαιώματα των κατοίκων των παραγκουπόλεων, άσκησε αγωγή εναντίον τεσσάρων Ινδών, οι οποίοι μετέχουν στην παραγωγή για τον τίτλο της ταινίας, με το επιχείρημα ότι «συνιστά παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων η αναφορά στους ανθρώπους των παραγκουπόλεων ως σκυλιών». Ο ίδιος είναι η «ψυχή» των εκδηλώσεων διαμαρτυρίας που οργανώνονται έξω από τους ινδικούς κινηματογράφους.

«Οταν οι Βρετανοί κυβερνούσαν την Ινδία, αποκαλούσαν τους Ινδούς “σκυλιά”. Γιατί θέλουμε να αποκαλούνται αυτά τα φτωχά παιδιά “σκυλιά”, 60 χρόνια μετά την απελευθέρωση», διερωτήθη ο Νίκολας Αλμέιντα, ένας άλλος ακτιβιστής και κάτοικος των slum, στη Βομβάη, ο οποίος έδωσε τα ονόματα των προσώπων της ταινίας στα αδέσποτα σκυλιά της πόλης του».

πηγή

Παιδική κακοποίηση - Child Abuse



ευχαριστούμε maraki1908

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki