Tuesday 1 March 2016

Όλα τα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας σε ένα animation! - Falling Letters (Bokstavsbarn)

Falling Letters: Όλα τα συναισθήματα που βιώνει ένα παιδί με Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας! (ΔΕΠΥ) 
Ένα άκρως συγκινητικό και δυνατό animation που δείχνει τον αγώνα που δίνει καθημερινά ένα παιδί με ΔΕΠΥ. 
Δημιουργήθηκε από τον Σουηδό σκηνοθέτη Erik Rosenlund με στόχο να τονίσει πόσο σημαντικό ρόλο παίζει στη ζωή αυτών των παιδιών η συμπαράσταση που θα έχουν από τους γονείς και το ευρύτερο περιβάλλον τους. 

Δείτε το βίντεο Falling Letters (Bokstavsbarn)
patrasevents

Bild: Ευρώπη δεν ντρέπεσαι; - Europe not ashamed?

όλες οι φωτογραφίες εδώ
να βλέπεις αυτά τα παιδιά;

«Να φτιάξουμε φυλακές; Να τους δείρουν η αστυνομία και ο στρατός; Δεν έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολλά;»

Υπό τον τίτλο «Ευρώπη δεν ντρέπεσαι να βλέπεις αυτά τα παιδιά» και με μια σειρά από συγκλονιστικές φωτογραφίες, η ανταποκρίτρια της Bild Λιάνα Σπυροπούλου, περιγράφει την εξαθλίωση των προσφύγων που έχουν αποκλειστεί στην Ελλάδα.
«Κοιμούνται στο έδαφος, στα πεζοδρόμια και στην εθνική οδό. Δεν έχουν παιχνίδια και δεν τρώνε κάθε μέρα» αναφέρει το δημοσίευμα.
Ανάμεσα στις φωτογραφίες, και μια από το νεκροταφείο στην Λέσβο όπου μια μαρμάρινη πλάκα γράφει: «Άγνωστο βρέφος, ετών 1»
Σε μια άλλη φωτογραφία, ένας τραυματιοφορέας φροντίζει ένα παιδί που έχει υποστεί υποθερμία.
«Μερικοί ξένοι πολιτικοί μας δείχνουν με το δάχτυλο και κατηγορούν την Ελλάδα ότι δεν κατάφερε να κρατήσει τους πρόσφυγες στην χώρα. Πως μπορεί κάποιος να σε πιέσει να μείνεις σε ένα μέρος που δεν θέλεις. Να φτιάξουμε φυλακές; Να τους δείρουν η αστυνομία και ο στρατός; Δεν έχουν ήδη υποφέρει πάρα πολλά; Η κατάσταση δείχνει ότι αυτοί οι πολιτικοί δεν έχουν δικά τους παιδιά» γράφει η εφημερίδα ενώ λέει ότι οι πρόσφυγες στην ουσία είναι φυλακισμένοι στην Ελλάδα γιατί δεν θέλουν να μείνουν.
«Φαίνεται ότι ο μικρός Αϊλάν ξεχάστηκε γρήγορα.»,
σχολιάζει η δημοσιογράφος. «Πόσες τέτοιες φωτογραφίες πρέπει να δείτε για να αντιληφθείτε την πραγματικότητα; Μετά το μεγάλο ναυάγιο του περασμένου Οκτώβρη, και όλους αυτούς τους νεκρούς που είδα, νόμιζα ότι θα τρελαθώ. Υπάρχει λύση. Αυτό που δεν μπορεί να λυθεί είναι η απανθρωπιά στις καρδιές αυτών των ανθρώπων. Η απανθρωπιά αυτών που ύψωσαν φράχτες εις βάρος αυτών των ανθρώπων».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki