Tuesday, 15 March 2011

Γιατροί του Κόσμου: Επείγουσα έκκληση για αντιβιοτικά

Χιλιάδες άποροι άνθρωποι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας, μετανάστες αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον, συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να έχουν εξαντληθεί.
«Χρειαζόμαστε άμεσα αντιβιοτικά, αντιπυρετικά,
αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία,
φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές»
Επείγουσα έκκληση στην ευαισθησία των Ελλήνων, για αντιβιοτικά και φάρμακα πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, απευθύνουν οι Έλληνες Γιατροί του Κόσμου (ΓτΚ).
Το τελευταίο διάστημα, όπως επισημαίνουν οι γιατροί, σαν επακόλουθο της αυξανόμενης φτώχειας που οδηγεί σε ανθρωπιστική κρίση, τα πολυϊατρεία των Γιατρών του Κόσμου στην Ελλάδα δέχονται ένα δραματικά αυξανόμενο αριθμό ασθενών. 
Χιλιάδες άποροι άνθρωποι, χωρίς πρόσβαση στο σύστημα υγείας, μετανάστες αλλά και δυστυχώς Έλληνες πολίτες πλέον, συνωθούνται για δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική φροντίδα, με αποτέλεσμα τα δωρεάν φάρμακα να έχουν εξαντληθεί.
«Χρειαζόμαστε άμεσα αντιβιοτικά, αντιπυρετικά, αντιβηχικά δισκία, αντιδιαβητικά δισκία, φάρμακα για το στομάχι και δερματολογικές αλοιφές», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διευθυντής των ΓτΚ, Νικήτας Κανάκης. 
«Είναι τόσο μεγάλος, πρόσθεσε, ο αριθμός, μαζί και με τις παραπομπές από τα νοσοκομεία, Ελλήνων και αλλοδαπών ασθενών, σ' εμάς για παροχή φαρμάκων, που δεν μπορούμε να ανταποκριθούμε καθώς έχουν εξαντληθεί και τα τελευταία μας αποθέματα».

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να απευθυνθούν στα Πολυϊατρεία:
Αθήνα, Σαπφούς 12 , Πλατεία Κουμουνδούρου, τηλ. 210 3213150
Θεσσαλονίκη, Ίωνος Δραγούμη 65 , τηλ. 2310 566641
Χανιά, Μπόνιαλη 12 , τηλ. 28210 23110

Μμμμμμμμ... η μανούλα έφτιαξε χαλβά και μοσχοβολάει
το σπίτι!!
Halva (A Greek Sweet Using Semolina)


Halva

Χαλβάς παραδοσιακός 
με χοντρό σιμιγδάλι 
 
Συστατικά συνταγής


  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια σιμιγδάλι χοντρό
  • 3 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 4 φλιτζάνια νερό
  • κανέλλα
  • μερικά άσπρα αμύγδαλα (προαιρετικά)
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες (προαιρετικά)
Οδηγίες συνταγής

* Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και μόλις κάψει ρίχνουμε το σιμιγδάλι (τα αμύγδαλα και τις σταφίδες). 
* Ανακατεύουμε συνεχώς ώσπου να απορροφήσει το σιμιγδάλι το λάδι και να πάρει όμορφο καστανό χρώμα (να καβουρντιστεί).
* Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και γρήγορα ρίχνουμε το νεράκι καυτό, στο οποίο έχουμε διαλύσει τη ζάχαρη.
* Σκεπάζουμε αμέσως την κατσαρόλα μας και την τοποθετούμε πάλι στη φωτιά.
* Όταν «κάτσει» το μείγμα ξεσκεπάζουμε και αρχίζουμε το ανακάτεμα.
* Μόλις ο χαλβάς χυλώσει και ξεκολλάει για τα καλά από τα τοιχώματα είναι έτοιμος!! 
* Τον βάζουμε σε φόρμα την οποία έχουμε πασπαλίσει τα τοιχώματα με κανέλλα. 
* Μόλις έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, είναι έτοιμος για σερβίρισμα. 
.
Καλή σας όρεξη!!

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki