Saturday 6 January 2007

Λορέντζος Μαβίλης

Kαλότυχοι οι νεκροί, που λησμονάνε
Tην πίκρια της ζωής. Όντας βυθήση
O ήλιος και το σούρουπο ακλουθήση,
Mην τους κλαις, ο καϋμός σου όσος και νάναι!
Tέτοιαν ώρα οι ψυχές διψούν και πάνε
Στης Λησμονιάς την κρουσταλλένια βρύση·
Mα βούρκος το νεράκι θα μαυρίση,
A στάξη γι' αυτές δάκρυ, όθε αγαπάνε.
Kι' αν πιουν θολό νερό, ξαναθυμούνται,
Διαβαίνοντας λειβάδι' απ' ασφοδήλι,
Πόνους παλιούς, που μέσα τους κοιμούνται.
A δε μπορής παρά να κλαις το δείλι,
Tους ζωντανούς τα μάτια σου ας θρηνήσουν·
Θέλουν ― μα δε βολεί να λησμονήσουν.

Νέα θύματα στη λίστα του παιδεραστή - Φρίκη...

Μεγαλώνει η λίστα της ντροπής στην Έδεσσα, για την υπόθεση παιδεραστίας, με τη συγκατάθεση γονέων των θυμάτων στην κακοποίηση ανήλικων παιδιών.

Στα θύματα του 47χρονου παιδεραστή
προστέθηκε και ένα δωδεκάχρονο αγόρι, ενώ ο δράστης φέρεται να είχε αποπλανήσει και άλλα τρία παιδιά, δύο κορίτσια και ένα αγόρι, έως 11 ετών.

Οι γονείς του 12χρονου αγοριού αναφέρθηκαν στο δράμα που ζουν βουβά εδώ και έναν χρόνο, καθώς όπως ανέφεραν, δεν τολμούσαν να μιλήσουν, διότι φοβόντουσαν για τη ζωή του γιου τους. Μετά την αποκάλυψη αυτή, το παιδί αλλά και οι γονείς μεταφέρθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Έδεσσας, όπου και κατέθεσαν.

Ακολούθησαν όμως και αρκετές άλλες προσαγωγές και καταθέσεις, και όπως δείχνει η πορεία της έρευνας, φαίνεται ότι υπάρχει και πέμπτο ανήλικο θύμα, αλλοδαπής καταγωγής. Υπάρχουν δε φόβοι ότι η λίστα των θυμάτων ίσως αυξηθεί και άλλο, καθώς πολλά στόματα που έμειναν κλεισμένα από φόβο, τώρα φαίνεται ότι είναι διατεθειμένα να μιλήσουν.

Ο 47χρονος, ομολόγησε την ασέλγεια σε βάρος των τριών ανηλίκων από την Αλβανία, και μάλιστα δήλωσε, κατά την απολογία του στον ανακριτή, ψυχικά άρρωστος.




Πάντως, ο παιδεραστής κρίθηκε προφυλακιστέος, όπως και ο πατέρας των δύο ανηλίκων - τα οποία φέρεται πως εξέδιδε στον παιδεραστή - έναντι αμοιβής.

Ωστόσο, νέα ερωτήματα στην ανατριχιαστική υπόθεση της Έδεσσας, έρχεται να προσθέσει και η εκεί παρουσία του δικηγόρου της οικογένειας του Αλεξ, του κ. Δωρόθεου Ιερόπουλου.

Ο κ. Ιερόπουλος εμφανίστηκε ξαφνικά στο Δικαστικό Μέγαρο της Έδεσσας, την ώρα που οι δύο κατηγορούμενοι της υπόθεσης επιβιβάζονταν στο αυτοκίνητο της Ασφάλειας.
Παρέμεινε για λίγο στα δικαστήρια και αποχώρησε, χωρίς ωστόσο να πει το παραμικρό για τους λόγους της επίσκεψής του.

Εν τω μεταξύ, προθεσμία να απολογηθεί τη Δευτέρα ζήτησε και πήρε ο 32χρονος, ο οποίος βίασε ένα αγόρι 14 ετών στη Θεσσαλονίκη.




Δημιουργία: 06/01/07 08:47 τελευταία ενημέρωση: 06/01/07 13:17 πηγή: Ant1

Επειδή τα παιδιά είναι λουλούδια - Τουλίπα

Φήμη - Εκδήλωση αγάπης

Οι τουλίπες είναι βολβώδη λουλούδια που κατάγονται από την Περσία. Το όνομα τους προήλθε από την λέξη TULBAN το περίφημο καπέλο των μωαμεθανών. Οι τουλίπες έγιναν γνωστές από τους Ολλανδούς που τις καλλιέργησαν συστηματικά και δημιούργησαν πολλές νέες ποικιλίες.

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki