Tuesday, 20 July 2010

Απειλητική Συμπεριφορά - Cyberbullying


"Cyberbullying" είναι όταν ένα παιδί στην εφηβεία ή στην προ-εφηβεία βασανίζεται, απειλείται, παρενοχλείται, ταπεινώνεται, έρχεται σε αμηχανία ή στοχοθετείται από άλλο παιδί, στην εφηβεία ή στην προ-εφηβεία, μέσω ίντερνετ, διαδραστικών και ψηφιακών τεχνολογιών ή κινητών τηλεφώνων.

STOP cyberbullying

 ΙΜ: Το να στέλνουμε μηνύματα με κακό περιεχόμενο / ή να  χρησιμοποιούμε το λογαριασμό άλλου για να προωθούμε υβριστικά και αγενή μηνύματα μέσω της λίστας επαφών 
Chat: Το να στέλνουμε ανώνυμα εκφοβιστικά μηνύματα, να απομονώνουμε ανθρώπους από group
Social networking: Να ανεβάζουμε άσχημα σχόλια και προσβλητικές – ταπεινωτικές φωτογραφίες και video, να δημοσιοποιούμε προσωπικές πληροφορίες άλλων, να χρησιμοποιούμε ψεύτικο προφίλ υποδυόμενοι κάποιον τρίτο με σκοπό να δημιουργήσουμε πρόβλημα σε άλλους ή να μαζέψουμε προσωπικές πληροφορίες
Σκεφτόμαστε τι γράφουμε: Είμαστε προσεκτικοί όταν γράφουμε κάτι στο διαδίκτυο ακόμα και αν πρόκειται για κάποιο προσωπικό email, το περιεχόμενο μπορεί να αντιγραφεί και να κοινοποιηθεί, αν κάτι γραφεί στο Internet δύσκολα κατεβαίνει.
Δεν εκδικούμαστε: 
Εάν κάποιος πει ή κάνει κάτι που μας κάνει να αισθανθούμε άβολα, είναι προτιμότερο να τον αγνοήσουμε και να τον κάνουμε block. Η εκδίκηση ενθαρρύνει το Cyberbullying.
Είμαστε ευγενικοί: 
 Συμπεριφερόμαστε στους άλλους με τον τρόπο που θέλουμε οι άλλοι να συμπεριφέρονται σε μας. Αυξάνουμε τις πιθανότητες να γίνουμε στόχος Cuber-bullying όταν γράφουμε κακά πράγματα για τους άλλους.
Φυλάμε τις αποδείξεις:  
Δημιουργούμε ένα αρχείο με όλα τα προσβλητικά μηνύματα, φωτογραφίες και on-line συζητήσεις. 
Καταγγέλλουμε την άσχημη συμπεριφορά:  
Αν κάποιος επιμένει, ενημερώνουμε τους γονείς, κάποιον καθηγητή μας ή κάποιον ενήλικα που εμπιστευόμαστε.

Καταγγέλλουμε τη συμπεριφορά στο:
Πού μπορώ να απευθυνθώ;
Μονάδα Εφηβικής Υγείας της Β’ Παιδιατρικής Κλινικής του  Πανεπιστημίου Αθηνών στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», η οποία αποτελείται από εξειδικευμένες ομάδες παιδοψυχολόγων και παιδοψυχιάτρων.
Στη σελίδα της DART  και πιο συγκεκριμένα στο Αναζήτηση Συμβουλής.
πηγή

Οι κανόνες του έξυπνου σέρφερ
Kids Surf Safe, Surf Smart

  • Μάθε τους γονείς σου ή μάθε από τους γονείς σου. Αρκετές φορές εσύ γνωρίζεις περισσότερα, τα οποία έχεις μάθει στο σχολείο και έχεις ήδη την εμπειρία. Μετέφερε τη γνώση σου και αφιέρωσε χρόνο με τους γονείς σου. Αλλά να είσαι έτοιμος να μάθεις κι εσύ. Ανακαλύψτε μαζί όλα τα συναρπαστικά πράγματα που υπάρχουν στο Διαδίκτυο. Συζητήστε πως μπορείς να διασκεδάσεις αλλά και να μάθεις πολλά πράγματα.
Kids Surf Safe, Surf Smart
  • Κράτα ενήμερους τους γονείς σου για όσα κάνεις όταν είσαι «on-line». Να επιμένεις να τοποθετήσεις τον υπολογιστή σου στο σαλόνι. Το σέρφινγκ μπορεί να είναι μία οικογενειακή υπόθεση. Σερφάρετε μαζί στο Διαδίκτυο.
  • Αν φοβηθείς ή ενοχληθείς από κάποιον ή κάτι που είδες στο Διαδίκτυο μην ντραπείς να μιλήσεις αμέσως στους γονείς σου. Αυτοί μπορούν να σε καταλάβουν και να σε βοηθήσουν.
  • Το Διαδίκτυο είναι διασκεδαστικό αλλά κρύβει και πολλούς κινδύνους. Γι’ αυτό μην παραβείς ποτέ το βασικό κανόνα του να μη δίνεις σε αγνώστους προσωπικές πληροφορίες όπως ονόματα και διευθύνσεις.
  • Δεν είναι όλοι αυτό που δείχνουν στο Διαδίκτυο. Το Διαδίκτυο είναι σαν μία τεράστια ψηφιακή γειτονιά όπου μπορείς να γνωρίσεις πολλούς φίλους. Γι’ αυτό συμβουλεύσου  τους γονείς σου σε κάθε περίπτωση. Αν οργανωθεί μία συνάντηση στον πραγματικό κόσμο, πήγαινε παρέα με τους γονείς σου. 
  • Δεν είναι έγκυρες όλες οι πληροφορίες στο Διαδίκτυο. Προέρχονται από πολλές πηγές. Να θυμάσαι να αντιμετωπίζεις με προσοχή την «πληροφορία» που βρήκες στο Διαδίκτυο.
  • Μη δίνεις τα προσωπικά σου στοιχεία. Πολλές ιστοσελίδες έχουν ερωτηματολόγια και διαγωνισμούς. Συζήτα πρώτα με τους γονείς σου αν είναι ασφαλή, πριν δώσεις τα στοιχεία σου.
  • Χρησιμοποίησε την επικοινωνία με e-mail για να κρατάς επαφή με τους φίλους σου. Μην σπαταλάς άσκοπα το χρόνο σου για να αλληλογραφείς με αγνώστους.
  • Απόφυγε τις ιστοσελίδες που είναι ακατάλληλες για παιδιά. Συνήθως υπάρχει ένδειξη για αυτό. Αλλά και αν τυχαία βρεθείς σε μία ιστοσελίδα που δεν είναι για παιδιά, πες όχι σε μηνύματα και βγες εκτός δικτύου αν κάτι σε κάνει να νιώθεις άβολα.
  • Γράψε και μοιράσου με τους φίλους σου τους δικούς σου προσωπικούς κανόνες Έξυπνου Σερφαρίσματος.
  • Ποτέ μην ξεχνάς ότι η ζωή είναι ωραία και εκτός Διαδικτύου. Η υπερβολική χρήση μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα υγείας όπως παθήσεις στα μάτια, παχυσαρκία και κοινωνική απομόνωση. Βάλε το δικό σου όριο –μία ώρα την ημέρα το πολύ- και τήρησε το.
  • Γίνε δημιουργικός και εφευρετικός. Αξιοποίησε το Διαδίκτυο για να αναπτύξεις τα ταλέντα και τις ιδέες σου. Κατεύθυνε το πανί του surf σου στην κατεύθυνση που εσύ ονειρεύεσαι!

Θλίψη μεγάλη σήμερα... 😢


Για τον νέο άνθρωπο που άγρια δολοφονήθηκε,
για το παιδάκι του, που θα μεγαλώσει χωρίς πατέρα,
για το αγέννητο χαμομηλάκι του, 
που ο πατέρας του θα είναι μια ψηφιακή φωτογραφία,
για τον αβάσταχτο πόνο των αγαπημένων του,
για όσα καταλαβαίνουμε πίσω από την "ενημέρωση",
για τις άνευ νοήματος (ανόητες) προσεγγίσεις, 
για τα σκοτάδια που μπορεί ποτέ να μη διαλυθούν,
για τις υποψίες, τις ίντριγκες, τα κροκοδείλια δάκρυα,
τον διάχυτο φόβο, τη "δήθεν" άνεση πολλών...
για το όλο παρασκηνιακό και προσκηνιακό κλίμα,
για την Αλήθεια που... (άμποτε να λάμψει...)
.
Θλίψη μεγάλη σήμερα, 
για το κακό και το άδικο...

Έγκυος έχει άμεση ανάγκη για αίμα

Η κα Έλλη Κελλάρη του Εμμανουήλ το γένος Φωτίου (νοσηλεύεται στο "ΜΗΤΕΡΑ") είναι έγκυος στην 30η εβδομάδα και έχει παρουσιάσει έκτακτο και σοβαρό αιμορραγικό επεισόδιο, λόγω κάποιου προβλήματος στον πλακούντα.

ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ αίμα και συχνές μεταγγίσεις 
προκειμένου η κορούλα της να μην γεννηθεί πρόωρα με απρόβλεπτες συνέπειες για την υγεία της.

Όσοι μπορείτε και θέλετε να βοηθήσετε μπορείτε να δώσετε αίμα σε οποιοδήποτε Δημόσιο Νοσοκομείο αναφέροντας το όνομα Έλλη Κελλάρη το γένος Φωτίου και ότι Νοσηλεύεται στο Μητέρα.

Για απευθείας αιμοδοσία το κέντρο αιμοδοσίας του Μητέρα είναι στο ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ.

Ημερομηνία εξακρίβωσης.................19-7-2010
Ημερομηνία επανελέγχου................30-7-2010

Η αγγελία είναι εξακριβωμένη από το HELP center  

Αν έχετε μικρά παιδιά στο σπίτι, τον νου σας στις σκνίπες...
Leishmania vector: Phlebotomus (Sandfly)

Phlebotomus 
... αυτά τα μικροσκοπικά έντομα που ζουν μέσα σε τρύπες, κορμούς δένδρων, πέτρινους τοίχους, πεσμένα φύλλα και γενικά σε σκοτεινούς χώρους, και εμφανίζονται τη νύχτα.
 

Leishmania vector: Phlebotomus (Sandfly)

Οι σκνίπες μπορεί να είναι μολυσμένες με το παράσιτο που προκαλεί λεϊσμανίαση στους ανθρώπους (και τη νόσο κάλα αζάρ στους σκύλους), μία νόσο που συνήθως προσβάλλει το δέρμα, αλλά μπορεί να προσβάλλει και τα εσωτερικά όργανα (σπλάγχνα).

Ετησίως ανιχνεύεται στη χώρα μας σε 30-50 ανθρώπους, κυρίως σε παιδιά ή σε άτομα με εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.

Επιστήμονες από την Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας και την Πανεπιστημιακή Παιδιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» συνιστούν να προστατεύουμε τα παιδιά από τις σκνίπες τις βραδινές ώρες χρησιμοποιώντας εντομοαπωθητικά σκευάσματα στα ακάλυπτα μέρη του σώματος και να ψεκάζουμε τα σημεία του σπιτιού και του κήπου όπου μπορεί να αναπτύσσονται σκνίπες με ειδικά βιολογικά φάρμακα, τα οποία δεν επιβαρύνουν το περιβάλλον ούτε κάνουν κακό στην υγεία.
Σύμφωνα με τους ειδικούς, οι πιο επικίνδυνοι μήνες του χρόνου είναι από τον Απρίλιο έως και τον Νοέμβριο.
 

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki