Wednesday 15 March 2017

Στέλλα Τσαντεκίδου: «Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;» — This Greek immigrant just stood up for all immigrants with a powerful speech

Η Στέλλα Τσαντεκίδου, νομική σύμβουλος εκφώνησε ομιλία στην καρδιά του Λονδίνου την ώρα που επικυρωνόταν το Brexit
Σε απόγνωση πολίτες χωρών της ΕΕ που με την εφαρμογή του Brexit φοβούνται ακόμα και την απέλασή τους
Το βίντεο με την ομιλία κάνει τον γύρο του κόσμου
Η Στέλλα μίλησε εκ μέρους όλων των μεταναστών σε όλο τον κόσμο
Τον γύρο του κόσμου κάνει ένα βίντεο με την ομιλία μιας Ελληνίδας σε συγκέντρωση στο Λονδίνο. 

Η Στέλλα Τσαντεκίδου, νομική σύμβουλος που εργάζεται στο Λονδίνο, μίλησε σε συγκέντρωση που έγινε την Δευτέρα (13/03/2017) με αφορμή την εκκίνηση διαδικασιών για το Brexit γεγονός που έχει τρομοκρατήσει όσους μετανάστες πολίτες χωρών της ΕΕ που ζουν και εργάζονται χρόνια στην Βρετανία και φοβούνται ακόμα και απέλαση.
Η ομιλία της δας Τσαντεκίδου ήταν συγκλονιστική και, όπως αναφέρουν πολλά ξένα ΜΜΕ που την αναπαράγουν, μίλησε στις καρδιές όλων των μεταναστών σε όλο τον κόσμο.
«Τις προάλλες μου έβαλαν τις φωνές στον δρόμο, μου επιτέθηκαν και μου είπαν: «Γύρνα στην πατρίδα σου», είπε ξεκινώντας την ομιλία της η Στέλλα. Και συνέχισε: «Και τους απάντησα: "Μα είμαι στην πατρίδα μου! Αυτή είναι η πατρίδα μου! 

Είμαι η μετανάστρια που είμαι η νοσοκόμα σας, η γιατρός σας, η κοινωνική λειτουργός σας, η καθηγήτριά σας. 
Η Βρετανία ψήφισε για να βγει από την ΕΕ αλλά δεν ψήφισε για να αφήσει πίσω όσους έκαναν εδώ οικογένειες, πληρώνουν τους φόρους τους, που επέλεξαν να αφομοιωθούν και να γίνουν ένα με την κοινωνία και να την κάνουν καλύτερη. 
Πατρίδα μου είναι η Βρετανία, και ζητώ από όλους σας εδώ απόψε να μου πείτε: «Θα με βοηθήσετε να υπερασπιστώ το σπίτι μου;»

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki