Friday 15 March 2019

Το παιδί με την κόκκινη γραμμή

Μια ελληνική ταινία μικρού μήκους
εναντίον του σχολικού εκφοβισμού

Δεν έχει πάντα σημασία τι είναι αυτό που περιθωριοποιεί ένα παιδί που υφίσταται bullying. Μπορεί να είναι κάποιο φυσικό χαρακτηριστικό του, όπως το χρώμα του, κάτι το οποίο θεωρείται επικίνδυνο ή κάτι που είναι απλώς διαφορετικό.
Αυτό είναι το μήνυμα που θέλησαν να περάσουν οι μαθητές της ΣΤ’ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Λητής, σε μια συμβολική αλλά πολύ δυνατή ταινία μικρού μήκους που έφτιαξαν. Η ταινία αφηγείται την ιστορία του Κωνσταντή, ο οποίος είναι καινούριος στο σχολείο του και περιθωριοποιείται λόγω της κόκκινης γραμμής που είναι σχεδιασμένη στο μέτωπό του. Αυτή η γραμμή προδίδει την προέλευση του από μια επικίνδυνη φυλή, τουλάχιστον σύμφωνα με τα μμε.
Η κεντρική ιδέα της ταινίας σχηματίστηκε από τους ίδιους τους μαθητές. Στόχος δεν είναι να προσβάλλει, ούτε να “δείξει” σε συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων. Στόχος είναι να επισημάνει ότι αυτό είναι κάτι που θα μπορούσε να συμβεί στον οποιονδήποτε.
Η 6η Μαρτίου έχει καθιερωθεί ως η παγκόσμια ημέρα κατά του bullying, δηλαδή κατά της σχολικής βίας και του σχολικού εκφοβισμού.

 newsone.gr
Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

Η Αράχνη και η Πεταλούδα - The Spider and The Butterfly

The Spider and The Butterfly - Animated Short 
Παρακολουθείστε τη μικρή λευκή αράχνη
που θέλει να πετάξει για να βρει το ταίρι της ...
A little white spider spends her days daydreaming about flying off to meet her other half from her hanging flower pot. Wishing the same company as the butterflies, she makes leaf wings to take off but falls in to the abyss of the grass bellow. There, she will meet a peculiar butterfly and together they'll find a way out of the grass and discover much more.

Φιλοξενία: Το Χαμομηλάκι

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki