Saturday 30 September 2017

Το παιδικό επιδόρπιο “Teddi Yogurt Kids Bio”, ανακλήθηκε

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. ενημερώθηκε, τόσο από την εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” όσο και μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση παιδικού επιδόρπιου γιαουρτιού, Ιταλικής προέλευσης, που βρέθηκε να περιέχει γλουτένη ενώ στην ετικέτα του προϊόντος αναγράφεται η φράση «χωρίς γλουτένη».
Η γλουτένη είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει δυσανεξία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτή.
Πρόκειται για το παιδικό επιδόρπιο γιαουρτιού με βερίκοκο με την εμπορική ονομασία “Teddi Yogurt Kids Bio”, σε χάρτινη συσκευασία των 230 g που περιλαμβάνει 2 τεμάχια των 115 g έκαστο, με αριθμό παρτίδας L.171024 και ημερομηνία λήξης 24.10.2017, το οποίο παρασκευάστηκε από την Ιταλική εταιρεία “Fattoria Scaldasole srl” και διακινήθηκε στην Ελλάδα από την επιχείρηση “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” (Αγίας Άννης 6Α, Άγ. Ιωάννης Ρέντης).
Η εταιρεία “Αγροτική Βιοδιατροφική Α.Ε.” έχει ήδη προβεί στην άμεση ανάκληση του συνόλου της εν λόγω παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τη συγκεκριμένη παρτίδα του αναφερόμενου προϊόντος (οι φωτογραφίες του οποίου φαίνονται κάτωθι), εφόσον έχουν ευαισθησία στη γλουτένη, να μην το καταναλώσουν.

Οι Eργασίες στο Σπίτι ...

Κάποιες συμβουλές προς τους εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων, όσον αφορά τις εργασίες που δίνουν στα παιδιά για να λύσουν στο σπίτι:

📓📔📕📒📑
📖 Οι ασκήσεις αλλά και γενικά όλα τα μαθήματα που έχει ο μαθητής να προετοιμάσει για την επόμενη μέρα, πρέπει να απαιτούν έως 1 ώρα από το χρόνο του.
📖 Οι ασκήσεις να προκαλούν το ενδιαφέρον του μαθητή! 
Δώστε στα παιδιά την ευκαιρία να κάνουν διαφορετικές ασκήσεις όπως σταυρόλεξα, ακροστοιχίδες, πειράματα φυσικής στο σπίτι, να κάνουν έρευνα και να βρουν πληροφορίες για κάποιο θέμα, να παρουσιάσουν κολλάζ με κάποιο θέμα, να γράψουν κόμικς, να φτιάξουν δικές τους ιστορίες κ.λ.π
📖 Οι φωτοτυπίες να περιλαμβάνουν μια ευχάριστη δραστηριότητα, όπως ένα λαβύρινθο ή ένα όμορφο και αστείο σκίτσο.
📖 Σημασία έχει η ποιότητα και όχι η ποσότητα
Καλύτερα να κάνετε συχνές επαναλήψεις παρά να φορτώνετε το παιδί με πολλαπλές ασκήσεις με τον ίδιο στόχο σε μια ημέρα. π.χ. Αντί για 10 προσθέσεις σε μια μέρα, βάλτε 2!
📖 Οι ασκήσεις να είναι κατανοητές και όχι δυσκολότερες από όσα κάνετε στο σχολείο. Να μπορούν δηλαδή να τις λύσουν τα παιδιά χωρίς βοήθεια.
📖 Κάτι που αρέσει στα παιδιά είναι το δικαίωμα της επιλογής. Μπορείτε δίνοντας την φωτοτυπία να αφήσετε τα παιδιά να επιλέξουν 2 ασκήσεις που θέλουν να κάνουν από το φυλλάδιο.
📖 Οι ασκήσεις να έχουν σαφή στόχο και όντως να βοηθούν στην εμπέδωση των μαθημάτων.
📖 Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά ξυπνούν από τις 7, γυρνάνε σπίτι 1-2 το μεσημέρι και πρέπει να παίξουν ή να έχουν χρόνο για τις εξωσχολικές δραστηριότητες τους.
📖 Οι επαναληπτικές ασκήσεις να είναι μικρές. π.χ. αντί να βάλετε ολόκληρη την προπαίδεια για επανάληψη σε ένα απόγευμα, χωρίστε τη και βάλτε επανάληψη κάθε μέρα της εβδομάδας από 2 
📖 Σκεφτείτε ότι στην τάξη σας έχετε και παιδιά με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζονται ακόμα περισσότερο χρόνο για τις ασκήσεις.
📖 Η ορθογραφία θα πρέπει να περιλαμβάνει ουσιαστικούς γραμματικούς κανόνες και λέξεις. 
Σημασία έχει να μαθαίνει το παιδί να γράφει σωστά ακολουθώντας τους γραμματικούς και ορθογραφικούς κανόνες και όχι να μαθαίνει παπαγαλία το πως γράφονται οι συγκεκριμένες προτάσεις που έχει να μάθει για ορθογραφία. 
Έχει τύχει να δω παιδιά να μετρούν πόσα ω ή πόσα η έχει η ορθογραφία τους για να την γράψουν σωστά την επόμενη ημέρα! Αυτό σημαίνει ότι ίσως την γράψουν σωστά, αλλά από το επόμενο λεπτό δεν θα θυμούνται τίποτα!
📖 Υπολογίστε πόσο χρόνο θα χρειαστούν τα παιδιά για τις ασκήσεις σε όλα τα μαθήματα, σύμφωνα με το πρόγραμμα της επόμενης μέρας. Μην ξεχνάτε ότι πολύ πιθανό να έχουν ασκήσεις και στις ξένες γλώσσες.
📖 Κάντε τα παιδιά να αγαπήσουν το σχολείο και τη διαδικασία της μάθησης, με ευχάριστους και εναλλακτικούς τρόπους διδασκαλίας και καθηκόντων για το σπίτι.
📖 Καλύτερα θα ήταν να δίνατε φωτοτυπίες 1-2 φορές την εβδομάδα 
και όχι κάθε μέρα.

paidagwgos

Σοφία Τσιντσικλόγλου Ειδική παιδαγωγός
Paideia

Ύμνος για Ελλάδα από Ιταλίδα τουρίστρια – Η επιστολή ολοσέλιδη στην Corriere Della Sera


Είναι πάνω από όλα οι Έλληνες, που σε κάνουν να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου… Στην Ελλάδα αισθάνεται κανείς πραγματικά Ευρωπαίος.

Ευρωπαίος όπως θα έπρεπε να είναι: πολιτισμένος, φιλικός, ανεκτικός…», αναφέρει μεταξύ άλλων η Ιταλίδα τουρίστρια Κιάρα Φεραρέσε σε επιστολή της που δημοσιεύτηκε στην Ιταλική εφημερίδα Corriere Della Sera.

Και είναι η καλύτερη διαφήμιση για την χώρα μας.

Την επιστολή δημοσίευσε ολοσέλιδη η Corriere Della Sera χαρακτηρίζοντας την μάλιστα ως «η καλύτερη» από τις επιστολές που στάλθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Η επιστολή ύμνος για την χώρα μας της Κιάρα Φεραρέσε, είναι:

«Ας αγκαλιάσουμε σφιχτά την Ελλάδα, την τελευταία παραλία της Ευρώπης.

Δεν παύω να σκέφτομαι την πάρα πολύ σύντομη εβδομάδα, των διακοπών, που πέρασα αυτό το καλοκαίρι στα Ελληνικά νησιά.

Με το που έκλεισα τον χώρο χειραποσκευών του αεροπλάνου, εδώ και μερικές εβδομάδες, έκλεισα μαζί κι εκείνο το φωτεινό παράθυρο, που βλέπει στο γαλάζιο ή μάλλον στα τόσα γαλάζια του Αιγαίου.

Με τα μάτια κλειστά και με μια κάποια αίσθηση θλίψης, προσπαθώ να καθορίσω τις αναμνήσεις εκείνες, που θα μου χρησιμεύσουν σαν απόθεμα ομορφιάς και ανθρωπιάς για όλο τον υπόλοιπο χρόνο.

Ανήκω στην μεγάλη κατηγορία των ερωτευμένων με την Ελλάδα, που συναντιόνται σε κάθε παραλία, πάντα έτοιμοι ν' απαριθμήσουν όλα τα νησιά που επισκέφθηκαν, να προτείνουν τα πιο όμορφα και να νοιώσουν ικανοποίηση όταν κάποια γνώμη συμφωνεί με τους άλλους, αλλά και λίγη ζήλια για κάποιον που έχει δει περισσότερα.

Σε αυτές τις παραλίες ανταμώνουν Γάλλοι, Βέλγοι, Γερμανοί, Ρώσοι, πολλοί Ολλανδοί, Σκανδιναβοί και φυσικά Ιταλοί.

Σε αυτές τις παραλίες, που μιλάνε μπερδεμένα και απίθανα αγγλικά, αισθάνεται κανείς ότι δεν ανήκει σε ένα και μόνο λαό.

Ναι, γιατί η Ελλάδα είναι ακριβώς η παραλία της Ευρώπης, το ακραίο τέλος: αρκετά μακριά ώστε να δραπετεύσεις από την καθημερινή ζωή και αρκετά κοντά και οικεία για να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Είναι πάνω από όλα οι Έλληνες, που σε κάνουν να νοιώσεις σαν στο σπίτι σου.

Είναι αυτοί, που συνεννοούνται σε όλες τις γλώσσες αυτής της τρελής Ευρώπης και μάλιστα αναγνωρίζουν από μακριά, με μια ματιά τις ποικίλες εθνικότητες των τουριστών, χαιρετώντας τον καθένα στη γλώσσα του.

Είναι αυτοί, που σου νοικιάζουν ομπρέλες σε προσιτές τιμές και που σου σερβίρουν πιάτα λαχανικών με γεύση λαχανικών.

Είναι αυτοί, που λατρεύουν με αφοσίωση τις εικόνες μιας αρχαίας και συναρπαστικής πίστης, αλλά δεν δυσφορούν μπροστά σε εκείνους που πιστεύουν σε διαφορετικό Θεό.

Γνωρίζουμε όλοι, ότι η Ελλάδα είναι φτωχή, ότι τα αεροδρόμια έχουν δοθεί στους Γερμανούς, ότι με δυσκολία τα βγάζουν πέρα.

Ωστόσο, εδώ δεν τους λείπει η ευγένεια, κανείς δεν σε κοιτάζει με περιφρόνηση, αν δεν ξέρετε αγγλικά, όλοι είναι έτοιμοι να σας βοηθήσουν ακόμα και μέσα στη νύχτα εάν για παράδειγμα έχετε ξεχάσει τα φώτα του αυτοκινήτου αναμμένα και βρεθείτε χωρίς μπαταρία, (όπως μου συνέβη δύο φορές).

Σχεδόν παντού υπάρχουν κάποιοι Ευρωπαίοι, που εγκατέλειψαν τη χώρα καταγωγής τους και ήρθαν εδώ για να καλλιεργήσουν πεπόνια ή να πουλήσουν χειροποίητα καφτάνια. Σίγουρα θα υπάρχει λόγος.

Στην Ελλάδα αισθάνεται κανείς πραγματικά Ευρωπαίος.

Ευρωπαίος όπως θα έπρεπε να είναι: πολιτισμένος, φιλικός, ανεκτικός.

Ας αγκαλιάσουμε σφιχτά τους Έλληνες και όχι μόνο επειδή μας έδωσαν τον Όμηρο, τον Πλάτωνα και πολλούς άλλους, αλλά και για αυτό που μας δωρίζουν τώρα, από άποψη ανθρωπιάς.

Κιάρα Φερραρέζε

21 Σεπτεμβρίου 2017».

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki