Sunday 11 September 2016

Η τρίχρονη Millie Wise πνιγόταν στα McDonald’s και «τα ζώα», αντί να τη βοηθήσουν, τραβούσαν βίντεο!!

Κάθε φυσιολογικός άνθρωπος που θα έβλεπε ένα παιδί να πνίγεται θα έσπευδε να το βοηθήσει, στην εποχή των social media όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει.
Η τρίχρονη Millie Wise, από τη Μεγάλη Βρετανία, είχε πάει με τη γιαγιά της στα McDonald’s και μόλις είχε αρχίσει να τρώει μια μερίδα ΜcNuggets. 
Τότε ένα κομμάτι κοτόπουλο κόλλησε στο λαιμό του παιδιού.

Το παιδί άρχισε να βήχει και να πασχίζει να αναπνεύσει ενώ πνιγόταν, με τη γιαγιά της να προσπαθεί να τη βοηθήσει.
Τη γιαγιά δεν τη βοήθησε κανένας βγάζοντας το κινητό του για να καλέσει ένα ασθενοφόρο. Αντί αυτού οι πελάτες που έτρωγαν στο εστιατόριο έβγαλαν τα κινητά τους κι άρχισαν να τραβούν φωτογραφίες και βίντεο το παιδί.
Όπως αποκάλυψε η γιαγιά της μικρής, και μέλη από το προσωπικό, και οι τριγύρω πελάτες, που απολάμβαναν το φαγητό τους, έβγαλαν τα κινητά τους και άρχισαν να βγάζουν φωτογραφίες και να τραβούν βίντεο, αδιαφορώντας για το μικρό παιδάκι που έβηχε και πάλευε για να ανασάνει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε 
– Πηγή: TVXS

Μμμμ... η μανούλα θα μας φτιάχνει φαγάκια για το σχολείο!

Μανούλες, πολλά φαγάκια και γλυκάκια για τα παιδάκια σας 
θα βρείτε στη Μητερούλα

Εύκολα σνακς για το σχολείο
...............

Σε κάθε περίπτωση, οι απλές συνταγές και τα εύκολα φαγητά, εξακολουθούν να παραμένουν οι πιο αξιόπιστες λύσεις. Το top 5 των σχολικών σνακς μπορεί να θεωρηθεί:

1. Σαλάτες: 
Αν στο σχολείο υπάρχει ώρα φαγητού και τα παιδιά τρώνε σε κάποια τραπεζαρία, γιατί να μην του ετοιμάσετε μία ωραία σαλάτα, π.χ. από σπανάκι, στην οποία θα έχετε βάλει και λίγη πρωτεΐνη, π.χ. κοτόπουλο ή τόνο; Προσθέστε λίγο τριμμένο τυρί και μερικά κρουτόνς και έχετε ένα εξαιρετικό, δυναμωτικό γεύμα για το παιδί.

2. Πίττες: 
Αν έχετε ετοιμάσει κάποια πίτα (όπως τυρόπιτα, σπανακόπιτα, κολοκυθόπιτα, ζαμπονοκασερόπιτα ή τυροπιτάκια) μπορείτε να βάλετε 2-3 κομμάτια σε αλουμινόχαρτο και μετά σε ένα σακουλάκι και να τα έχει μαζί του το παιδί, έτσι ώστε να αποτελέσουν το κολατσιό του στο σχολείο.

3. Πίτσα: 
Εύκολη, πεντανόστιμη και χωρίς προβλήματα στη συσκευασία, η πίτσα θα σας λύσει τα χέρια αν είστε εργαζόμενη μητέρα και δεν έχετε πολύ χρόνο.
Ένα κομμάτι πίτσα με αλεύρι ολικής, σάλτσα ντομάτας, κασέρι και λαχανικά (σνακ χορταστικό, γευστικό, με μεγάλη θρεπτική αξία) περιέχει ασβέστιο για γερά κόκαλα, βιταμίνη Β για εγρήγορση, βιταμίνη C για καλή απορρόφηση του σιδήρου και ενίσχυση του ανοσοποιητικού, αντιοξειδωτικά, κ.ά.).

4. Δημητριακά: 
Ένα σακουλάκι με δημητριακά ολικής, αποξηραμένα φρούτα, ωμά κι ανάλατα αμύγδαλα και καρύδια, περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται οι μαθητές για καλύτερη απόδοση στο σχολείο, πνευματική εγρήγορση, καλή μνήμη και σωστή ανάπτυξη.

5. Σάντουιτς: 
Η δοκιμασμένη λύση σίγουρα είναι τα σάντουιτς . 
Όσο απλό και αν φαίνεται, έχουν τη... δουλειά τους, αφού εκτός από τη γέμιση θα πρέπει να έχουν και την κατάλληλη εμφάνιση για να είναι ελκυστικά. 
Επιλέξτε λευκά, ολόφρεσκα ψωμάκια. 
Για γέμιση μπορείτε να βάλετε ζαμπόν, τυρί, κοτόπουλο με ντομάτα, μαζί με μια φέτα μαρούλι. 
Για τυριά και ζαμπόν στο σάντουιτς προτιμήστε αυτά που είναι πιο χαμηλά σε λιπαρά. 
Επίσης μπορείτε να αξιοποιήσετε κοτόπουλο ή μοσχαρίσιο κρέας που έχετε μαγειρέψει τις προηγούμενες μέρες. 
Σε κάθε περίπτωση, αποφύγετε σάλτσες, λαχανικά, αλλά και τροφές που μπορεί να «μουλιάσουν» το σάντουιτς.

Παιδί πήγε σε σχολική εκδήλωση ντυμένο Χίτλερ και βραβεύτηκε! - Australian boy wins 'best dressed' prize for Hitler costume

Ως ένας από τους καλύτερα ντυμένους, κρίθηκε ο ανήλικος. Παρόντες στην εκδήλωση ήταν και Εβραίοι μαθητές.

Σε γκάφα ολκής υπέπεσε ένα ιδιωτικό σχολείο στην Αυστραλία, καθώς μαθητής του εμφανίστηκε σε εκδήλωση ντυμένος Χίτλερ και βραβεύτηκε για την στολή του. Όλα αυτά μάλιστα, ενώπιον Εβραίων μαθητών.

Το περιστατικό συνέβη την Τετάρτη σε σχολείο στο Άλις Σπρινγκς, στην Βόρεια Επικράτεια. Το παιδί, το οποίο σύμφωνα με το σχολείο, είναι 7-12 ετών, είχε ζητήσει την άδεια από δάσκαλό του να εμφανιστεί στην εκδήλωση ως ο Αδόλφος Χίτλερ. 
Η στολή "δεν θα έπρεπε να είχε εγκριθεί" αλλά έγινε δεκτή, σύμφωνα με τον διευθυντή του σχολείου. Η στολή του μάλιστα φαίνεται ότι ήταν τόσο εντυπωσιακή, καθώς βραβεύτηκε ως ένας από τους "καλύτερα ντυμένους" και δέχτηκε τα σχετικά εγκωμιαστικά σχόλια. 
Μια ομάδα Εβραίων μαθητών από σχολείο της Μελβούρνης ήταν παρούσα στο πλαίσιο προγράμματος ανταλλαγής.
Αργότερα ο διευθυντής τους ζήτησε συγγνώμη, η οποία έγινε αποδεκτή, όπως δήλωσε ο ίδιος στο Australian Broadcasting Corporation. "Τους ζητήσαμε συγγνώμη και την έκαναν δεκτή. Επικοινωνήσαμε, επίσης, με το σχολείο τους λέγοντας τους τι συνέβη και να δείξουν κατανόηση", πρόσθεσε.
Ο διευθυντής του σχολείου των Εβραίων μαθητών επεσήμανε ότι ο δάσκαλος που έδωσε την άδεια στο παιδί να ντυθεί Χίτλερ πήρε μια κακή απόφαση. 
"Ο δάσκαλος που εμπλέκεται στο περιστατικό είναι σεβαστό μέλος του προσωπικού και απολογήθηκε για την λανθασμένη κρίση του. Ο μαθητής, που δείχνει μεγάλο ενδιαφέρον για την ιστορία και την πολιτική, έκανε το σωστό, ζητώντας άδεια", 
αναφέρει το σχολείο σε ανακοίνωσή του.

Πηγή: RT

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki