Έντονες επικρίσεις δέχεται ο υποψήφιος της Δεξιάς για την Προεδρία της Γαλλίας μετά από δήλωση του στο περιοδικό «Φιλοσοφία», ότι τείνει να πιστέψει, πως ένας άνθρωπος δεν μπορεί σε όλους τους τομείς να αλλάξει την μοίρα του, όταν εξαρτάται
από τα γονίδια του, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι κάποιος μπορεί να γεννηθεί ακόμη και παιδεραστής, χωρίς να μπορεί να το αλλάξει. Η υποψήφια των Σοσιαλιστών για την Γαλλική Προεδρία Σεγκολέν Ρουαγιάλ χαρακτήρισε την δήλωση αυτή «εξωφρενική».
Ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού εξέφρασε την λύπη του για τον Νικολά Σαρκοζί, διευκρινίζοντας ότι ένας άνθρωπος είναι αδύνατον να γεννηθεί με το στίγμα της διαστροφής.
Πυρά κατά του Σαρκοζί εξαπολύουν οι αντίπαλοί του Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων 7/4/2007
Έντονες επικρίσεις τόσο από τους αντιπάλους του στην κούρσα για την προεδρία της Γαλλίας όσο και από τον αρχιεπίσκοπο του Παρισιού δέχτηκε ο υποψήφιος της Δεξιάς, Νικολά Σαρκοζί, με αφορμή τη δήλωσή του ότι κάποιος «μπορεί να γεννηθεί παιδεραστής».
Ο Σαρκοζί, που προηγείται με σημαντική διαφορά στις δημοσκοπήσεις, είπε στο περιοδικό "Φιλοσοφία" ότι "τείνει να πιστέψει πως ένας άνθρωπος μπορεί να γεννηθεί παιδεραστής".
"Όταν ο Σαρκοζί φτάνει στο σημείο να πει ότι ένα μωρό μπορεί να γεννηθεί με το στίγμα της διαστροφής (...) σε τι είδους κοινωνία ζούμε;" αναρωτήθηκε ο κεντρώος υποψήφιος Φρανσουά Μπαϊρού σε συνέντευξή του στο τρίτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης. Η Σεγκολέν Ρουαγιάλ, η κυριότερη αντίπαλος του Σαρκοζί, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του "εξωφρενικές".
Νωρίτερα, ο αρχιεπίσκοπος του Παρισιού, Αντρέ Βεν-Τρουά, επέκρινε επίσης τις δηλώσεις του Σαρκοζί, λέγοντας: "Το πιο σοβαρό για μένα είναι η αντίληψη ότι δεν μπορούμε να αλλάξουμε τη μοίρα μας".
Sunday, 8 April 2007
Λίγη αυστηρότητα στο σπίτι δεν βλάπτει τα παιδιά - Tough love: The good parents' guide
Καλές οι έρευνες, δε λέμε...
Έρευνα προτείνει συνδυασμό αγάπης και πειθαρχίας για τη διαπαιδαγώγηση Χαλαροί ή αυστηροί με τα παιδιά; Ακολουθώντας την τάση της εποχής, πολλοί γονείς επιλέγουν το πρώτο. Σύμφωνα όμως με νέα μελέτη, τα παιδιά που μεγαλώνουν σε πειθαρχημένο περιβάλλον έχουν περισσότερες πιθανότητες να αναπτύξουν σημαντικές δεξιότητες όπως η κατανόηση, η αυτοπειθαρχία και η εργατικότητα. Με άλλα λόγια, να γίνουν πιο επιτυχημένα στην ενήλικη ζωή τους.
Η αυστηρή διαπαιδαγώγηση άρχισε να περνάει σιγά σιγά στην Ιστορία από τη δεκαετία του 1950. Σήμερα, με βάση μια μελέτη που διενεργήθηκε σε 9.000 οικογένειες, οι ειδικοί λένε ότι οι αυστηροί κανόνες εφοδιάζουν τα παιδιά για το μέλλον.
Από τη μελέτη προέκυψε επίσης ότι τα παιδιά των παντρεμένων γονέων είναι πιο ευνοημένα από τα παιδιά των χωρισμένων ή αυτών που έχουν ξαναπαντρευτεί.
Γενικώς, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι ο τρόπος με τον οποίο μεγαλώνουν οι γονείς τα παιδιά είναι ο πιο σημαντικός παράγων που καθορίζει την ανάπτυξη του χαρακτήρα του παιδιού, εκμηδενίζοντας οποιαδήποτε διαφορά στην ανάπτυξη ανάμεσα στα παιδιά που προέρχονται από πιο πλούσιες ή πιο φτωχές οικογένειες.
Επιπλέον άγχος
Κάποιοι επισημαίνουν ωστόσο ότι αυτές οι μελέτες προκαλούν επιπλέον άγχος σε εκείνους τους γονείς που προσπαθούν να είναι τέλειοι, αντί να τους παρέχουν χρήσιμες συμβουλές.
«Τα μέλη μας θα ακούσουν άλλη μια μελέτη που θα τους λέει τι πρέπει να κάνουν. Συχνά δίνονται στις μητέρες αντιφατικές υποδείξεις από τους ειδικούς για τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να μεγαλώσουν τα παιδιά τους», επισημαίνει η Τζάστιν Ρόμπερτς, ιδρύτρια της εξειδικευμένης ιστοσελίδας Μumsnet.
Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, πάντως, η οποία έθεσε στο μικροσκόπιο τη διαπαιδαγώγηση σε σχέση με την ανάπτυξη του χαρακτήρα, ο συνδυασμός αγάπης και πειθαρχίας βοηθά περισσότερο ένα παιδί να αναπτύξει κοινωνικές δεξιότητες.
Από αυτή την άποψη, λιγότερα ευνοημένα είναι τα παιδιά που μεγαλώνουν σε χαλαρό περιβάλλον όπως και τα παιδιά που ανατρέφονται από αυταρχικούς γονείς.
ΤΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ
Ο τρόπος που μεγαλώνουν οι γονείς το παιδί είναι σημαντικός παράγων για τον χαρακτήρα του
τα Νέα
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ...ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΚΑΛΑ....
Γεννήθηκε, σταυρώθηκε, αναστήθηκε,
Έδωσε τη δυνατότητα να λυτρωθούμε
Έδωσε τη δυνατότητα να λυτρωθούμε
να σωθούμε.
Τη δυνατότητα.
Θα μπορούσε να πιέσει, να προστάξει,
να καθορίσει, να απειλήσει,
ή ακόμα να μας πλάσει άβουλους
πανομοιότυπους,
όντα χωρίς επιλογές,
αξιοθρήνητα, υποταγμένα άβουλα
στη δική Του θέληση.
Έδωσε τη δυνατότητα να επιλέξουμε,
για να έχει αξία ο αγώνας
και οι προσπάθειές μας.
Έπλασε τον κόσμο "καλό λίαν"
και μας άφησε διαχειριστές του.
Και περιμένει...
να μεταμορφώσουμε τον πλανήτη μας
να τον γεμίσουμε Αγάπη
να πάλλεται η Γη από την Αγάπη,
Αγάπη για όλους,
τα παιδιά όλου του κόσμου,
αυτά που κρύβουμε μέσα μας
και αυτά που έχουμε χρέος να προστατεύουμε.
Καλωσόρισες Κωνσταντίνε στη συντροφιά μας....
Subscribe to:
Posts (Atom)