Wednesday 6 January 2016

Θεοφάνεια

Ἐν Ἰορδάνῃ βαπτιζομένου σου Κύριε,
ἡ τῆς Τριάδος ἐφανερώθη προσκύνησις·
τοῦ γὰρ Γεννήτορος ἡ φωνὴ προσεμαρτύρει σοι,
ἀγαπητὸν σε Υἱὸν ὀνομάζουσα·
Αγία Θεοφάνεια - 1546 μ.Χ. -
Mονή Σταυρονικήτα, Άγιον Όρος
(Κρητική σχολή, Θεοφάνης ο Kρής)

καὶ τὸ Πνεῦμα ἐν εἴδει περιστερᾶς,
ἐβεβαίου τοῦ λόγου τὸ ἀσφαλές.
Ὁ ἐπιφανεὶς Χριστὲ ὁ Θεός,
καὶ τὸν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.


Χρόνια Πολλά :-)

Χάρισε τα μαλλιά σου σε ένα παιδί με καρκίνο
Hope for Hair

Το πρόγραμμα Hope for Hair, είναι ένα μήνυμα αισιοδοξίας και δύναμης, ξεκίνησε το 2011 και αφορά τη δωρεά μαλλιών από εθελοντές, που κόβουν τα μακριά μαλλιά τους με έναν συγκεκριμένο τρόπο και στη συνέχεια, τα προσφέρουν για να κατασκευαστούν περούκες ή τεχνικές HOS-2 για παιδιά που βρίσκονται υπό χημειοθεραπεία και οι γονείς αδυνατούν να καλύψουν το κόστος αγοράς τους.

Μόλις κατασκευαστούν αυτές οι περούκες, από τα μαλλιά των εθελοντών, δωρίζονται στα παιδιά που τα έχουν ανάγκη. Παιδιά που από τις χημειοθεραπείες έχουν χάσει τα δικά τους μαλλιά και μαζί με την ασθένεια έρχονται αντιμέτωπα και με την αλλαγή της εμφάνιση, τους ένα θέμα δύσκολο να το διαχειριστεί ακόμα και ένας ενήλικας, πόσο μάλλον ένα παιδί.

Το Hope for Hair είναι μια κίνηση εθελοντισμού για τη στήριξη των μικρών παιδιών με καρκίνο αλλά και των οικογενειών τους.Οι εθελοντές δότες χρειάζεται να πιάσουν σφιχτά τα μαλλιά τους, να τα δέσουν με ένα λαστιχάκι, να τα κόψουν τουλάχιστον σε μήκος 20 εκατοστών και να τα στείλουν στην εταιρεία Bergmann Kord Ελλάδος, μέσα σε έναν φάκελο.
Όπως τόνισε στο Πρωινό Γκάζι, ο Γενικός Διευθυντής της Bergmann Kord Ελλάδος, Βαρδής Κορδεράς, η ενίσχυση του εθελοντισμού, κυρίως στις δύσκολες εποχές που ζούμε, έχει ιδιαίτερη σημασία για όλους εμάς όταν μπορούμε να βοηθήσουμε τα μικρά παιδιά που ασθενούν να αισθανθούν όμορφα και αυτό με τρόπο απλό και εύκολο.

Για τη συγκεκριμένη διαδικασία στήριξης μπορείτε να βρείτε περισσότερες πληροφορίες στην ακόλουθη διεύθυνση http://www.hos2.gr/hair-for-hope/. 

Οι ενδιαφερόμενοι δότες μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο
800 11 000, χωρίς χρέωση

Έλενα Μπρέγιαννη

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki