Wednesday, 19 March 2014

Κοριτσάκι δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε παπούτσια!!

Μια ιστορία που προκαλεί θλίψη έφερε στην επιφάνεια η πολυήμερη απουσία ενός παιδιού της δευτέρας δημοτικού από σχολείο της περιφέρειας.
«Νοσταλγική» επιστροφή στο παρελθόν...
Όπως αποκαλύφθηκε το παιδί δεν πήγαινε σχολείο γιατί δεν είχε παπούτσια, κάτι που φαντάζει απίστευτο κι όμως αντικατοπτρίζει την εικόνα της Ελλάδας της κρίσης και της ανέχειας.
Με πολύ διακριτικό τρόπο ο εκπαιδευτικός θέλησε να λύσει το πρόβλημα κι ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που ευαισθητοποιήθηκαν από το περιστατικό και προθυμοποιήθηκαν να προσφέρουν παπούτσια αλλά και ρούχα για το κοριτσάκι που βρέθηκε να βιώνει μια τέτοια κατάσταση στην τρυφερή του ηλικία.
Δυστυχώς το περιστατικό αυτό δεν είναι το μόνο.
Παπούτσια για παιδιά πολύ συχνά αναζητά και η πρόνοια κι έτσι δημιουργείται ένα «άτυπο» δίκτυο ανθρώπων που ψάχνουν τρόπο να καλύψουν τις επιτακτικές αυτές ανάγκες.
Σύμφωνα με την Δημ. Ραδιοφωνία Πρέβεζας, την ίδια στιγμή, παιδιά από απομακρυσμένα σχολεία της περιοχής της Πρέβεζας, δεν έχουν κάνει τα απαραίτητα εμβόλια ενώ δεν υπάρχει πρόσβαση και σε άλλες υγειονομικές υπηρεσίες. Το πρόβλημα δεν αφορά μόνο τα παιδιά που έχουν μείνει ανεμβολίαστα, αλλά και τους συμμαθητές τους, με τους οποίους συνυπάρχουν στις τάξεις των δημοτικών σχολείων. Έτσι ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία πολλαπλασιάζεται.
Οι υπηρεσίες που διαχειρίζονται τέτοιες καταστάσεις αλλά και οι εκπαιδευτικοί μιλούν για μια κατάσταση που επιδεινώνεται και σίγουρα δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί με τον εθελοντισμό όσο αν κι αυτός είναι ανεπτυγμένος.

epirus

Real... «Χαμομηλάκι»...

Εκ μέρους των παιδιών,
όπου γης,
όποιας φυλής,
όποιας πατρίδας...
ευχαριστούμε θερμά το real.gr,
για το αφιέρωμά του στο χαμομηλάκι μας

«Επειδή το χαμομηλάκι βρίσκεται παντού, στην εξοχή και την πόλη και για να το δεις πρέπει να σκύψεις, για να μην το πατήσεις πρέπει να προσέξεις. Δεν κάνει φιγούρα, είναι ταπεινό σαν τα παιδάκια, μικρό και ταπεινό».
Με αυτές τις γραμμές ξεκίνησε, πριν από χρόνια, μια εθελοντική προσπάθεια η οποία είναι αφιερωμένη στα παιδιά και μέρα με τη μέρα γιγαντώνεται.

Το
«χαμομηλάκι» είναι ένα διαδικτυακό κίνημα για την προστασία του παιδιού. Οι δημιουργοί του δεν φιλοδοξούν τη δημοσιότητα, ούτε –όπως αναφέρουν- κάποιο κέρδος υλικό ή άλλο. Στόχος τους είναι να αυξηθεί ο αριθμός των φίλων της «συντροφιάς του χαμομηλιού» με σκοπό να βοηθηθεί έστω κι ένα παιδάκι.

«Επειδή πολλοί δεν ξέρουν τι σημαίνει μια παγωμένη καρδιά μέσα σε παιδικό στέρνο,
Επειδή δε γνωρίζουν οι πολλοί τι είναι να σκίζει ο πόνος την καρδιά ενός παιδιού,
Επειδή πάμπολλα παιδάκια κακοποιούνται με πολλούς, φοβερούς τρόπους,
Επειδή το ξύλο δε βγήκε από τον παράδεισο αλλά από τη δική μας κόλαση,
Επειδή πολλοί γονείς, κάνουν σφάλματα ολέθρια στην ανατροφή των παιδιών τους,
Επειδή παιδάκια-σκλάβοι φτιάχνουν με πληγωμένα χεράκια τα πολύτιμα χαλιά μας,
Επειδή ένα άδειο πιάτο πετάμε μπροστά σε εκατομμύρια πεινασμένα ματάκια,
Επειδή τα παιδιά-θύματα πολέμων αναφέρονται αδιάντροπα ως παράπλευρες απώλειες,
Επειδή το κακό, που παράγινε, γέμισε λύπη την ψυχή μας…».

..................
Για όλα αυτά η
«συντροφιά του χαμομηλιού» συμβάλλει καθημερινά με χρήσιμες πληροφορίες, άρθρα και γνώμονα πάντα την αγάπη για το παιδί.

real.gr

Εξαρθρώθηκε διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας

Οι αμερικανικές Αρχές εξάρθρωσαν ένα διεθνές δίκτυο παιδικής πορνογραφίας στο Ίντερνετ με 27.000 συνδρομητές απ' όλο τον κόσμο, ανακοίνωσε αργά χθες το βράδυ ο Τζεχ Τζόνσον, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ.
 
US police break up ring sharing indecent images of children

Σύμφωνα με τον ίδιο, 14 άτομα συνελήφθησαν με την κατηγορία της εκμετάλλευσης ανηλίκων σε σχέση με μία ιστοσελίδα που λειτουργούσε στο αποκαλούμενο "κρυμμένο Διαδίκτυο" (γνωστό και ως deepnet ή darknet ή Deep Web ή Hidden Web), το περιεχόμενο του οποίου δεν είναι τόσο εύκολα προσβάσιμο, αποτελείται μόνο από ιστοσελίδες που δεν υπάρχουν και δεν ανακαλύπτονται από τις μηχανές αναζήτησης και πρόσβαση σε αυτό έχουν μόνο λιγοστοί άνθρωποι.

Για την πρόσβαση στο Darknet χρησιμοποιείται το TOR, ένα πρόγραμμα που διευκολύνει τη διατήρηση της ανωνυμίας των χρηστών του και "διαβάζει" συνδέσμους που δεν ακολουθούν το πρωτόκολλο HTTP.

Ως διαχειριστής του δικτύου παιδικής πορνογραφίας και αρχηγός του εμφανίζεται ένας 27χρονος, ο Τζόναθαν Τζόνσον, ο οποίος συνελήφθη τον Ιούνιο στην πολιτεία της Λουιζιάνας και αντιμετωπίζει 20ετή ποινή κάθειρξης.

Το δίκτυο λειτουργούσε από τον Ιούνιο του 2012 περίπου μέχρι τον Ιούνιο του 2013, όταν συνελήφθη ο Τζόνσον, όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές, η ιστοσελίδα διέθετε αρχεία με περισσότερα από 2.000 βίντεο και πολλές περισσότερες φωτογραφίες από περίπου 250 παιδιά--κυρίως αγόρια--από τις ΗΠΑ.
Οι ηλικίες τους κυμαίνονταν από τριών έως 17 ετών--σύμφωνα με τις αρχές--και προέρχονταν από 39 αμερικανικές πολιτείες.
Εκδόθηκαν περίπου 150 εντάλματα σύλληψης εναντίον υπόπτων στις ΗΠΑ και άλλα 150 σε άλλες χώρες.
Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα εξαπατούνταν--συχνά από άνδρες που εμφανίζονταν ως γυναίκες--μέσα από τα δίκτυα κοινωνικής δικτύωσης και καλούνταν να "ανεβάσουν" πορνογραφικό υλικό.

Οι αμερικανικές Αρχές ανακοίνωσαν ότι πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα τέτοια δίκτυα που εξαρθρώνεται.

realgr

Ζουν με τα τρία παιδάκια τους σε αυθαίρετη... σπηλιά!

Στη χώρα όπου η αυθαιρεσία έχει γίνει χαρακτηριστικό γνώρισμα του συστήματος, το κράτος θέλησε να εξαντλήσει την αυστηρότητά του σε έναν 40χρονο πάμπτωχο Ηρακλειώτη.

Ζει με τη σύζυγο και τα τρία παιδιά τους σε ένα αυθαίρετο δωματιάκι πάνω από τη σπηλιά όπου έζησαν οι παππούδες του και εξακολουθούν να κατοικούν μέχρι σήμερα οι γονείς του αλλά και ο ίδιος με την οικογένειά του.

Η... μεγάλη παρανομία που διέπραξε είναι ότι τόλμησε να αντικαταστήσει μέρος του σπασμένου ελενίτ που σκέπαζε το διαστάσεων 3Χ3 δωμάτιο προκειμένου να μην περνά η βροχή και να μη βρέχονται τα παιδιά του.

Η περιπέτειά του άρχισε το 2010. Μια καταγγελία για αυθαίρετη δόμηση ενεργοποίησε τις Αρχές με αποτέλεσμα τη σύλληψη και την παραπομπή του στο Αυτόφωρο, από όπου αφέθηκε ελεύθερος καθώς του ορίστηκε τακτική δικάσιμος για τις 17 Μαρτίου 2014, δηλαδή για χθες.

Ο Μηνάς Κλάδος, παραβάτης... της νομοθεσίας περί αυθαιρέτων, κάθισε στο εδώλιο. Οπως είπε στο «Εθνος», λόγω της σύλληψής του φοβήθηκε να αντικαταστήσει το τμήμα του φθαρμένου ελενίτ και για μεγάλο χρονικό διάστημα τα νερά της βροχής έμπαιναν στο δωμάτιό τους, με τον ίδιο ανήμπορο να αντιδράσει.

Για την περίπτωση της 5μελούς οικογένειας ενημερώθηκε το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου από περιοίκους που γνώριζαν τη φτώχεια και τα βάσανα που περνούσαν.

Ο πρόεδρος του ΕΚΗ, Σωκράτης Βαρδάκης, ανέφερε στο «Εθνος» ότι υπέστη σοκ όταν αντίκρισε τις συνθήκες διαβίωσης. «Πήγαμε τρόφιμα και γάλα στα παιδιά και τότε είδα με τα μάτια μου την κατάσταση. Να βρέχονται και να κρυώνουν μικρά παιδιά επειδή ήταν ''παράνομο'' να αντικαταστήσει ο πατέρας τους ένα μικρό κομμάτι ελενίτ. Ενιωσα ντροπή. Πήραμε την πρωτοβουλία μία ομάδα ανθρώπων και τοποθετήσαμε ένα πάνελ για να προστατευθούν από τη βροχή και το κρύο».

Ο Σ. Βαρδάκης ήταν μάρτυρας στη χθεσινή δίκη με κατηγορούμενο τον 40χρονο. «Ο άνθρωπος δεν έφταιξε σε τίποτα. Εμείς έχουμε την ευθύνη για την τοποθέτηση του πάνελ. Αν είναι να τιμωρήσετε κάποιον, τιμωρήστε εμάς» είπε απευθυνόμενος στην έδρα. Το δικαστήριο αθώωσε τον 40χρονο με συνοπτικές διαδικασίες.

Οπως εξηγεί ο 40χρονος, εξακολουθεί να ζει εκεί για λόγους επιβίωσης. Τα παιδιά του σήμερα είναι 5, 11 και 12 ετών. Σπίτι τους είναι η σπηλιά και το μικρό αυθαίρετο δωματιάκι, ακριβώς από πάνω.

«Εδώ γεννήθηκαν, εδώ μεγάλωσαν, αυτό το περιβάλλον ξέρουν, λέει. Μακάρι να είχα τη δυνατότητα να τους προσφέρω κάτι καλύτερο. Δεν ζητάω χρήματα από κανέναν. Ολος ο κόσμος δοκιμάζεται.

Στο παρελθόν είχα ρωτήσει πώς μπορώ να νομιμοποιήσω το δωματιάκι ώστε να βελτιώσω κάπως τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειάς μου. Μου είπαν ότι θα έπρεπε να πληρώσω 600-800 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, γιατί η περιοχή είναι αναπτυσσόμενη. Αν είχα τόσα χρήματα, δεν θα ήμουν εδώ. Το αποτέλεσμα είναι ότι δεν μπορώ να κάνω καμία παρέμβαση. Το απαγορεύει το κράτος που με θεωρεί παράνομο».


ΠΗΓΗ: Εθνος

το βρήκαμε εδώ: realgr

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki