Thursday, 21 December 2017

Παναγία Σουμελά: Μυστικά Μονοπάτια

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΘΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΕΙ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 2018
Δέος στην Παναγία Σουμελά
Βρήκαν τυχαία κρυφό τούνελ που οδηγεί σε παρεκκλήσι

Το περίφημο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα
Δέος έχει προκαλέσει μια πρόσφατη ανακάλυψη στην Παναγία Σουμελά.
Οι εργασίες συντήρησης και αποκατάστασης του ιστορικού μοναστηριού της Ορθοδοξίας έφεραν στο φως ένα μυστικό τούνελ.
Περίπου δύο χρόνια μετρούν οι εργασίες αναστήλωσης στην Παναγία Σουμελά και όπως αναφέρουν τα τουρκικά Μέσα Ενημέρωσης, οι εργάτες ήρθαν μπροστά σε μία μεγάλη ανακάλυψη.
Στο βόρειο μέρος της μονής, κάτω από τη σκεπή, εντοπίστηκε ένα μυστικό τούνελ το οποίο οδηγεί σε ένα παρεκκλήσι.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet στο εκκλησάκι ανακαλύφθηκαν τοιχογραφίες με θέματα τον Παράδεισο και την Κόλαση, τον Θάνατο και τη Ζωή.
Αν και το παρεκκλήσι δεν είναι σε καλή κατάσταση, αναμένεται να γίνουν επισκευές ώστε με το άνοιγμα του μοναστηριού το καλοκαίρι του 2018, να μπορούν να το επισκεφτούν τουρίστες και  πιστοί.
Φωτογραφίες: hurriyet.com.tr
Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Διεύθυνσης Πολιτισμού και Τουρισμού Νομού Τραπεζούντας Αλί Αϊβάζογλου, ο οποίος είχε ήδη εδώ και ένα διάστημα προαναγγείλει τη σημαντική ανακάλυψη χωρίς να αποκαλύψει ωστόσο περί τίνος πρόκειται, οι εργασίες αποκατάστασης έγιναν κάτω από δύσκολες συνθήκες.
Όπως τόνισε όμως, με το πέρας αυτών, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα τα σημεία του μοναστηριού.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί η πρώτη φάση της αναστήλωσης.
Η Μονή της Παναγίας Σουμελά θα ανοίξει και πάλι το καλοκαίρι του 2018.
Η Ιερά Μονή Παναγίας Σουμελά, είναι ένα περίφημο χριστιανικό ορθόδοξο μοναστήρι κοντά στην Τραπεζούντα, σύμβολο επί 16 αιώνες του Ποντιακού Ελληνισμού.

Χρήστος Τριάντης: Δεν κατεβάζει την αθλήτρια του στον Τελικό Πυγμαχίας, γιατί θεωρεί ότι... ευνοήθηκε!

Ψηφίστε εδώ για να αναδειχθεί ο Χρήστος Τριάντης 
ως καλύτερος SUSTENIUM FAIR PLAY ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ
Η Δανάη Βέμου και ο προπονητής της, Χρήστος Τριάντης του 
Ολυμπιακού, αρνούνται να κατέβουν στον τελικό των 64 κιλών του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Πυγμαχίας γυναικών, που διεξάγεται στο «Π. Σαλπέας» καταγγέλλοντας τους κριτές ότι τους ευνόησαν.
Τη στιγμή που νιώθεις να σε πνίγει η αποφορά από τη σαπίλα, σου δίνουν οξυγόνο και επαναπροσδιορίζουν (φέρνοντας την στο σωστό πλαίσιο) την έννοια του υγιούς και του ευ αγωνίζεσθαι άνθρωποι σαν τον δάσκαλο Τριάνη και την αθλήτρια του.
Ο προπονητής βλέποντας την αντίπαλο της αθλήτριας του, Δανάης Βέμου, Γεωργία Βαχανίδου να υπερτερεί στη διάρκεια της αναμέτρησης και τελικά οι κριτές να της στερούν τη νίκη, ζήτησε να αλλάξει το αποτέλεσμα.
Οι κριτές δεν το έπραξαν, όμως το γεγονός ότι παραδέχτηκε δημόσια το λάθος των κριτών, το οποίο οδήγησε την αθλήτρια του στον τελικό της κατηγορίας των 64 κιλών, λέει πολλά για το ήθος και την αξιοπρέπεια τόσο του ιδίου, όσο και της Δανάης Βέμου.

Ο Χρήστος Τριάντης δήλωσε στο gazzetta.gr «Χθες, έπαιξε η αθλήτρια μου με μία αθλήτρια από τον Άρη Θεσσαλονίκης (η δική μου είναι πρωταθλήτρια το 2015 και δευτεραθλητρία το 2016), η αντίπαλος και αυτή πολύ καλή και πρωταθλήτρια επί σειρά ετών.

Δεν πιάσαμε απόδοση και χάσαμε το παιχνίδι καθαρά, παρολ' αυτά μας ανακήρυξαν νικητές, κάτι το οποίο μας έκανε εμένα και την αθλήτρια μου να νιώσουμε προσβεβλημένοι γι αυτό και ζητήσαμε αμέσως να αλλάξει το αποτέλεσμα και να δώσουν τη νίκη στην πραγματική νικήτρια.
Κάτι το οποίο βέβαια δεν έγινε και γι' αυτό κι εμείς δεν θα κατέβουμε στον τελικό. Οι αδικίες στο χώρο της πυγμαχίας είναι ένα σύνηθες φαινόμενο, που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.
Προφανώς η διοίκηση της ομοσπονδίας είναι η κύρια υπεύθυνη για την τήρηση των κανόνων, που σκοπό έχουν την προάσπιση των αθλητών και των συλλόγων. Διότι εάν αυτό συνεχιστεί όχι μόνο η ίδια η Ομοσπονδία θα χάσει την αξιοπιστία της, αλλά και ολόκληρο το άθλημα της πυγμαχίας. Είμαι στο χώρο πάρα πολλά χρόνια και γνωρίζω καλά τί συμβαίνει...»

Έφερες ένα παιδί στον κόσμο, όχι ένα εργαλείο!

Μεγάλη υπόθεση να γίνεις μάνα! Όλος ο κόσμος δικός σου!
Έφερες ένα παιδί στον κόσμο! 
Τι συμβαίνει όμως στην περίπτωση που κάποια μάνα δεν έχει καμία συναίσθηση ότι έφερε ένα παιδί στον κόσμο αλλά νομίζει πως γέννησε ένα εργαλείο;! 
Στο αστικό κράτος δεν σημαίνει τίποτα! Οι κοινωνικές υπηρεσίες και η δικαιοσύνη του αστικού κράτους στηρίζουν την αντιμετώπιση του παιδιού ως εργαλείου! 
Στην περίπτωση μάλιστα που ένα ζευγάρι χωρίσει για πολλούς και διάφορους λόγους, η αντιμετώπιση του παιδιού ως εργαλείου από την μάνα είναι ένας καλός τρόπος για να αφήνουν τα χωρισμένα ζευγάρια την αιτία της κακοδαιμονίας τους, που είναι αυτό το ίδιο το αστικό κράτος, και να κοιτάνε πώς θα βγάλει ο ένας τα μάτια του άλλου! 
Στο αστικό κράτος ο πατέρας πρέπει συνεχώς να παρακαλάει για να δει το παιδί του ή να τρέχει σε δικηγόρους, αστυνομίες, κοινωνικούς λειτουργούς ακόμα και για τα αυτονόητα! 
Εάν αντιπαρατεθεί νομικά είναι αλήτης γιατί υποβάλει το παιδί στο βάσανο αυτής της αντιπαράθεσης αφού το παιδί βιώνει τον εκνευρισμό της μάνας η οποία ξεσπάει στο εργαλείο της εξαιτίας του αλήτη του πατέρα του, εάν πάλι δεν αντιπαρατεθεί νομικά πάλι είναι αλήτης αφού δεν διεκδίκησε το παιδί του! 
Η μάνα, την οποία η αστική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ανεξέλεγκτα προνομιακά, αλλά και ο περίγυρός της ταλαιπωρούν και βασανίζουν το μυαλό του παιδιού προκειμένου να ταλαιπωρήσουν τον πατέρα του! 
Δεν τους νοιάζει καθόλου που ουσιαστικά αυτό που πληγώνεται και ταλαιπωρείται είναι το παιδί! 
Όταν εκείνο διαμαρτύρεται ορμάνε να το φάνε ζωντανό και πώς είναι δυνατόν να αντιδράσει ένα παιδί ξέροντας ότι με αυτούς τους ανθρώπους είναι υποχρεωμένο από τον νόμο να περάσει αρκετά χρόνια;!
......................
η συνέχεια εδώ

© Το χαμομηλάκι | To hamomilaki